Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (412)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Opulentní a načančaná..nuda! Zhruba po prvních deseti minutách jsem se začal modlit aby film skončil, takže shlédnout celý film bez pomoci přetáčení asi umřu. Film nemá prakticky jedinou zajímavou muzikálovou scénu a z toho krákání mě začala bolet hlava. Jediná pozitiva snímku jsou krásná (ale dost přeplácaná) výprava a docela ucházející herci- Emma je sympatická a Butler umí nejen dobře hrát ale i zpívat. Jejich výkony se ale stejně jako příběh většinou ztratí v záplavě napudrovaných kostýmů a kýče. Pro mě osobně nuda k posrání. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se snažila, ale muzikálům zkrátka na chuť asi jen tak nepřijdu. Samotná opera mi navíc už vůbec nic neříká, i když je pravda, že skladba Phantom Of The Opera měla něco do sebe. Pěkný příběh tudíž zakopává do země to nudné sálodlouhé zpívání, díky němuž jsem film dokoukávala asi dva týdny. Zpěv Butlera neuvěřitelně nepříjemný, zato Emmy Rossum byla výborná a zrovna tak krásně zpívala. Nebýt těch nudných momentů, kdy se zpívalo vlastně pořád dokola to samé,tak bych byla pravděpodobně nadšená.. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

paradoxně bohužel trochu kýčovitá, nastavovaná kaše ze skvělých melodií, sympaticky upnutých korzetů, zajímavých flashbacků, parádní kamery a výpravy - aneb joele, vař - tady máš klasiku, herce a prachy a udělej nám velkofilm... ábr das ist vénich. snímek začne po hodině silně nudit a divák jen čeká na závěrečné vysvobození. efekty nejsou nic extra, scény jsou přeslazeny a zážitek z filmu zachraňoval jen kvartet turek-ballantines-zrzka-brambůrky... tedy van Tom dává "jen" 60% a musí si brzy napravit muzikálové chuťové buňky starým dobrým JChS. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Několik krásných písniček ve velmi nudném kabátě. Kdyby nešlo o rádoby moderní zpracování slavného muzikálu, ale o hudbu původní, složenou přímo pro film, byl bych asi smířlivější, ale Schumacher film odrežíroval trestuhodně ledabyle a zničil tak obrovský potenciál, který se ve Fantomovi skrýval. Co na tom, že jsem si ještě několik měsíců po zhlédnutí broukal duet Christine a Raola, když všechno ostatní, co se mi vybaví, je zmatečná choreografie hudebních čísel, špatně zahraný Fantom a "osudové scény", které jsou všechno, jen ne strhující. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Doslova prekrasna, dechberouci hudba, stejne uzasne kostymy. K tomu na filmove pomery vynikajici hlasovy vykon Emily Rossum jako Christine Daae. A pak je tu Minnie Driver, ktera se ve sve roli namyslene primadony 100% vyzila a je skvela. Tak, a tady slova chvaly konci. Tak, jako je hlas hlavni predstavitelky vabivy a kvalitni, tak hlasy ostatnich, zejmena muzskych postav naprosto zaostavaji. Zatimco hlas Fantoma by mel byt v nekterych chvilkovych nuancich jemny, omamujici, lakavy, tak je spis tezky a dusivy. A ve chvilich, kdy ma nahanet hruzu, je to spis rev a ne zpev. Na druhou stranu to ale zachranuje demonickym hereckym vykonem (ono kdyz jsem si precetl, ze Fantoma hraje Gerard Butler - vynikajici Leonidas v 300 - ani me neprekvapil pevecky -ne-vykon, a tohle nemyslim negativne, tohle je problem castingu). Patrik Wilson je misty az chlapecky jemny, coz se na chlapa, ktery se ma postavit Fantomovi, vubec nehodi. Proste chlapi tento filmovy muzikal prohrali :). Misty je pak tragicka vyprava, Fantomovo doupe je kycovite, samotny Operni dum je barevnosti spise blize cirkusu nez hudebnimu svatostanku. I presto, jakmile uslysite prvni hrimave tony varhan, probehne vam po zadech husi kuze a naladite se na Fantomovu notu. A jestli se tak behem prvnich 10minut nestane, vypnete to a nedivejte se dal. Byla by to zbytecnost a ztrata casu. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (35)

  • Ve scéně na začátku filmu, když Christina (Emmy Rossum) zpívá píseň "Think of me", má na sobě šaty a šperky (včetně démantů ve vlasech), které jsou přesnou kopií šatů a šperků císařovny Sissy. Císařovna je takto zobrazena na portrétu malíře Franze Xavera Winterhaltera. (Fantasy)
  • Když Fantom (Gerard Butler) odvádí Christine (Emmy Rossum) do podzemí, má vlasy seplé do culíku. Jakmile už v podzemí jsou, má Christine vlasy rozpuštěné a viditelně jiný make-up. (skinny)
  • Roku 1907 bylo v pařížské opeře Garnier nalezeno v zazděné podzemní místnosti tělo muže se zlatým prstenem a znetvořenou lebkou. (Asmodin)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama