Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Riddick (Vin Diesel) je na útěku před žoldáky. Na jeho hlavu je vypsána vysoká odměna a on se proti své vůli ocitá uprostřed nelítostného souboje. Jedině Riddick totiž dokáže zastavit Necromongerovy bojovníky a zachránit lidstvo. Bude se mu však chtít zachraňovat kromě svého života ještě něco jiného? Riddick: Kronika temna vás díky neuvěřitelným speciálním efektům, akcím nabitým dějem a hvězdným obsazením vezme na parádní jízdu fantastickým světem, na kterou hned tak nezapomenete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (583)

H34D 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní, ale přitom dějově neslaný, nemastný sequel Riddicka trpí řadou scenáristických neduhů - ať už jde o drobnou natahovanost, občasné dírky v logice (např. závěrečný souboj), tak hlavně o prázdné a v podstatě jen "povinné" dialogy. Avšak dřív než David Twohy spláchnul 105 milionů dolarů do kanálu, podařilo se mu nastínit poměrně zajímavý fantasy svět plný možností a neuskutečněných nápadů, které si můžete rozvinout vy sami. Pokud k Riddikově kronice temna přistoupíte s otevřenou myslí a aktivně se vnoříte do jeho světa, dokáže vás příjemně pohltit. Neznámé planety, exotické podnebí, podivná civilizace, mýtus Underverse - těžko popsat proč, ale funguje to! Připomíná mi to méně šílené epizody Farscape. Navíc Vin Diesel je zde opravdu cool a jeho postava Riddicka zažívá vrchol. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate megalne upgradovanej pribeh Cernocerny tmy. Opet Riddick zachranuje tech par lidi, co ma rad a alieny vystridala rasa Necromongeru. Ale je to fajnovy osvezeni v dobe, kdy jediny poradny sci-fi jsou Hvezdny valky, ktery jsou moc ucesany. Tohle je spravne drsna a spinava akcni scifarna. S trikama se to Star Wars sice nemuze rovnat, misty vypadaj dost jako umela hmota, ale spatny nejsou, hlavne v zaberech na galaxii nebo celou armadu atd. jsou perfektni. Navic se toho dost schova ve spinavosti prostredi, tme a rychly kamere. Pribeh, jak uz jsem napsal, je podobnej Pitch Black, ale je docela promakanej a dava prilezitost pro spoustu souboju a akcnich sekvenci. A pak tu je strasne vostrej Vin Diesel se svejma hustejma ocima a pekelne drsnym hlasem a tentokrat to rozjede jeste vic, nez kdy predtim a sem tam hodi nakou hustou hlasku. Pro Vina Diesela je tohle zrejme zivotni role, protoze rvat se umi vyborne a vypada u toho cool a nejakou tu emoci taky zahraje. Vyborna scifi jizda. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Dost velké zklamání a tři hvězdičky přímo bez uší. Místy laciné jak inscenace České televize, o chvíli později hned samoúčelně oslnivé díky smršti triků. Akce podprůměrná a zmatená, mytologie nabubřelá a kulisy občas interesantní, jindy zcela neestetické. 50% hlavně a jen za Vina Diesela, který je cool a umí hrát. Nebýt sraček v kinech všude kolem a několika dobrých scén, šel bych ale níž. Zaokrouhluju i kvůli lepé Thandie. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z Černočerné tmy, která vznik Kroniky temna podnítila, jsem dosud viděl jen úvodních 13 minut, poté jsem byl nucen z jistých neodkladných důvodů uchýlit se dlouhodobě do malé místnosti, kam každý chodí sám - nicméně ten začátek mě utvrdil v přesvědčení, že jde o typické béčko s hluboce podhodnoceným rozpočtem. Díky komerčnímu ohlasu se produkční studio rozhodlo přisypat dolárky a kalkulovalo s natočením několika pokračování. Přijetí Kroniky temna fanoušky bylo ale velice chladné a ze snímku se stal bolestný propadák, který pravděpodobně znamenal konečnou pro eventuální další díly. Což o to, rozpočet je na filmu znát, trikové záběry jsou srovnatelné s úspěšnými sci fi snímky posledních let, barvy jsou kompozičně sladěné a Vin Diesel cedí svoje drsné hlášky, jenže...Je to natočené bez osobního zaujetí, scénář je nevyrovnaný, postavy většinou ploché a jejich potenciál k uzoufání nevyužitý. Navíc, už čistě osobně, nemám tyhle fantazy s pompézní mytologií, co se na pohled maskují jako sci fi, jednoduše v lásce. Celkový dojem 50 %. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vin Diesel sa vracia ako Riddick, ktorý nakopáva zadky akčnejším spôsobom. Nie je to už síce horor ako v Pitch Black, ale to ani byť nemusí. The Chronicicles of Riddick ukazuje zvyšnú časť sveta, v ktorej vidíme ako to chodí. A je to celkom dobre pokračovanie. Scenár je opäť dobrý, nechýbajú štýlové scény, či nápady. Záporna strana tento krát nešíri strach, ale nechýbajú kvalitný zaporaci, ktorý podkúria Riddickovi. Čo sa týka vizuálu, tak celý svet v ktorom sa pohybuje Riddick je skvelo vizuálne spravený a zároveň podporený dobrou hudbou. Príbeh síce nestrhne, ale akcia ho dobre dopĺňa, vyvažuje a tým pádom nenudí. Predlžená verzia filmu obsahuje asi tri zaujímavé scény, inak sa nejedná o nič zasadne a len rozširuje pôvodne. Každopádne je to o chlp lepšie, pretože to pôsobí ucelenejším dojmom. Fanúšikom odporúčam. Pridané scény: https://www.movie-censorship.com/report.php?ID=1895. Theatrical Cut 85% - 4* / Directors Cut 90% - 5* ()

Galerie (134)

Zajímavosti (22)

  • Studio Universal se rozhodlo, že titulem The Chronicles of Riddick (původní název filmu) označí každý film s Riddickem (Vin Diesel). Stalo se tak i u původních názvů filmů Riddick: Temná hrozba (2004) a Černočerná tma (2000), která vyšla s tímto podtitulem v nové DVD edici. (Malabar)
  • Film se měl původně jmenovat Riddick či Riddick: Pitch Black 2. (imro)

Související novinky

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Riddick opět krvavý

Riddick opět krvavý

06.09.2011

Dnes už vlastně kultovní vesmírný hrdlořez se vrací do kategorie „mládeži nepřístupno“. Potvrdil to Vin Diesel na svém facebookovém profilu. Je to potěšující hlavně s ohledem na fakt, že film nazvaný… (více)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (více)

Riddick žije... možná

Riddick žije... možná

11.03.2009

Taky vás to už unavuje? Pokaždé, když chtějí David Twohy anebo Vin Diesel na sebe upozornit, začnou roztrubovat obehrané „máme tu postavu rádi a přestože Černočerná tma a Kronika temna na sebe jen… (více)

Reklama

Reklama