Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Riddick (Vin Diesel) je na útěku před žoldáky. Na jeho hlavu je vypsána vysoká odměna a on se proti své vůli ocitá uprostřed nelítostného souboje. Jedině Riddick totiž dokáže zastavit Necromongerovy bojovníky a zachránit lidstvo. Bude se mu však chtít zachraňovat kromě svého života ještě něco jiného? Riddick: Kronika temna vás díky neuvěřitelným speciálním efektům, akcím nabitým dějem a hvězdným obsazením vezme na parádní jízdu fantastickým světem, na kterou hned tak nezapomenete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (583)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na Riddicka som sa veľmi tešil už preto že tam hrá Vin Diesel a jednotka ma viac menej dostala. Ale hneď od prvej minúty som sa nudil ako to najviac šlo, dopozeral som, ale doteraz to ľutujem, že sem tie 2 hodiny nezabil inak. Absolútne nič ma tam nebavilo, akčné scény o ktorých som počul samú chválu, ak tam boli dve tak je to veľa. Neviem, či som film len nepochopil, alebo som myslel na niečo iné, ale skoro som ho nedopozeral. Takto plytký príbeh sa len tak nevidí a skôr ma to občas nútilo k smiechu. Každému sa páči niečo iné, ale mne to nesadlo. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Efekty mi ve filmu nevadí, ani ve větším než potřebném množství. Mnohdy se na ně dokonce těším. To co jsem však dostal u Riddicka se vymyká veškerému slušnému vkusu. Film sám o sobě není špatný (předchozí Černočernou tmu jsem ještě neviděl), příběh se dá zkousnout, herci předvádějí jen to, co se od nich čeká. Avšak vše zabíjí přehršel efektů v každičkém záběru, což by samo o sobě nevadilo, nebýt ty efekty podprůměrné a neuvěřitelně umělé. Kdyby se Riddick natočil v trochu komornějším pojetí, vůbec bych se nezlobil a asi i tu hvězdičku přihodil. Na kdyby se ale nehraje. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Keď tak pozerám po ostatných komentároch, väčšina užívateľov buď ešte v škole nemala alebo si už nepamätá predmet logika. Takže ak absentujem od základných postulátov fyziky (tepelná výmena), logiky (že jedným falošným cieľom zmagoríte najvyspelejšiu armádu vo vesmíre, že prebehnete 29,4 km skôr než iní vylezú výťahom) a od faktu, že na Crematoriu vzhľadom k extrémnym rozdielom teplôt prakticky nemohla existovať atmosféra, ktorá by umožňovala druhu homo sapiens sapiens dýchať kyslík, ostáva mi temná atmosféra, výborne zvládnutá výtvarná stránka a krásna, ale mierne prehrávajúca Thandie. Urban nie je herec, ale drevo (nechápem ako z neho vytrieskal Jackson Eomera) a Diesel je tak ultrahypermegacool až je to smiešne. Tož za dve. 3/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Pakliže je první díl sci-fi horror ve stylu Aliena, tak ve druhém je ona děsivost vyměněna za fantasy prvky, žel opět totálně béčkové a kdyby se tam sem tam nelítalo mezi planetama a Vin Diesel měl v pařátech meč, tak to bude regulerní Conanovka. Padouch nemá charisma, Karl Urban sice charisma má, ale ne v tomhle filmu, děj je nudný a unile předvídatelný, není tu žádná chobotnička a mám dojem, že i ta Dieslovo pleš nějak hází ošklivé odlesky. NO dobře, to poslední pravda není, ale Diesel prostě neměl na to, zvládnout hlavní roli (v prvním díle byl Riddick spíš hlavní antagonista, než hlavní postava). ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Udělal jsi tři chyby. První chyba, vzal jsi tu práci. Druhá, prišels nalehko. Proti mně čtyřčlenná posádka? To je urážka! Ale nejhorší chybu, cos udělal... to je ono, prázdný stojan na pušky...... Výprava a efekty sú prevažne naozaj dobre spravené a ten vysoký rozpočet je vidieť. Má to však veľa logických dier, atmosféra často chýba a scenár tiež nepatrí k tomu najlepšiemu. Vin Diesel je však cool a veľkým plusom je aj to, že na základe tohoto filmu vznikla veľmi podarená pc hra. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (22)

  • Rozpočet filmu byl 105 milionů amerických dolarů. Předchozí film Černočerná tma (2000) stál pouze 23 milionů dolarů. Kronika temna během premiérového víkendu (11. – 13. 6. 2004) vydělala 24,3 milionů dolarů. Celkově si ze severoamerických kin odnesla 57 milionů dolarů. (imro)
  • Na výrobě Kroniky temna se podílela i Dieselova (Riddick) společnost One Rade Production. (imro)
  • Film se měl původně jmenovat Riddick či Riddick: Pitch Black 2. (imro)

Související novinky

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Riddick opět krvavý

Riddick opět krvavý

06.09.2011

Dnes už vlastně kultovní vesmírný hrdlořez se vrací do kategorie „mládeži nepřístupno“. Potvrdil to Vin Diesel na svém facebookovém profilu. Je to potěšující hlavně s ohledem na fakt, že film nazvaný… (více)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (více)

Riddick žije... možná

Riddick žije... možná

11.03.2009

Taky vás to už unavuje? Pokaždé, když chtějí David Twohy anebo Vin Diesel na sebe upozornit, začnou roztrubovat obehrané „máme tu postavu rádi a přestože Černočerná tma a Kronika temna na sebe jen… (více)

Reklama

Reklama