Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři muži se chtějí zapsat do české historie. Jeden filmař cítí příležitost. A mezi nimi dívka, rozhodnutá odhalit tajemství zmizelého otce. Richard Bartyzal věřil, že je pouhý krok od objevu důkazů spolupráce mezi nacisty a Vatikánem. S přáteli chtěli najít osobní archiv Adolfa Hitlera údajně ukrytý za květnového povstání českých vlastenců. A slavnostně ho odevzdat státu. Protivník, na kterého narazí, je však nad jejich síly. Nyní jsou nezvěstní. Policie je viní z loupežného přepadení i vraždy. Petře Bartyzalové zbývá jediná možnost. Prostudovat materiály, které její otec natočil a vydat se po jeho stopách. Co zjistí, jí donutí přehodnotit svůj vztah k němu. Hledá otce, aby našla sama sebe.
Černá vlastenecká komedie od autora filmů Jan Žižka, Choking Hazard a Byl jsem mladistvým intelektuálem. (Alfedus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Po pracovní projekci 23. 2. se k filmu vyjádřil Jan Hřebejk slovy: "V Čechách znám pouze dva tvůrce, kteří jsou schopni natočit opravdu punkový film, který má humor a smysl: Pavla Gobla a Marka Dobeše, jehož Ďáblova sbírka přinese slušnou porci naprosté tvůrčí svobody... Hodně mi to sedlo! Projekce v kině Balt přispěla atmosférou.." (Alfedus)
  • Film režiséra Marka Dobeše stál nemalé peníze a za oběť umění tak padl i režisérův byt. Opustil nákladný pronájem bytu a přestěhoval se do skladu. Všechny peníze investoval do filmu. (rakovnik)

Reklama

Reklama