foto

Pavel Göbl

  • nar. 7.4.1967 (52 let)
    Uherské Hradiště, Československo

Biografie

Narodil se v roce 1967 v Uherském Hradišti. V letech 1995 - 2002 vystudoval katedru hrané režie na pražské FAMU, kde už za studií nasbíral řadu ocenění, např. Cenu Pavla Juráčka (uděluje FITES a Český literární fond) za cvičení 2. ročníku TV mikroscéna "Země na obzoru" , dále druhou cena za režii a Cenu Pavla Juráčka za film "Pavouci nikdy nespí" na festivalu FAMU v roce 1998 a za "Otevřenou krajinu svobodného muže" získal Cenu Kodaku pro nejlepší film roku a Cenu Pavla Juráčka za scénář. "Otevřená krajina svobodného muže", je v kinodistribuci jako součást povídkového filmu "Radhošť a získal Hlavní cena FICC (Cena Dona Quijota) na festivalu Finále v Plzni 2002.

Profesionální protfolio Pavla Göbla představuje režii a scénář televizního filmu "Javorový Guláš", celovečerní slovenský film "Penis pravdy", který vznikl v nezávislé produkci a je ve stadiu postprodukce. Počátkem jara 2004 dokončil v České televizi Brno TV film "Šťáva". Na jaře a v létě 2004 spolupracoval jako dramaturg a spoluautor technického scénáře na slovenském celovečerním filmu režiséra Jiřího Chlumského natáčeného podle divadelní hry Stanislava Štepky "Konečná stanica". Na jaře roku 2005 dokončil další celovečerní TV film v produkci ČT Brno, s názvem "Balíci". Film "Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí" je jeho celovečerním debutem určeným pro distribuci v kinech.

Zdroj: Česká televize

Režijní filmografie

Filmy

2018 Odborný dohled nad výkladem snu
2014 Odborný dohled nad východem Slunce
2013 Kovář z Podlesí
2011 Gorila
2009 Veni, vidi, vici
2006 Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí
2004 Balíci (TV film)
2003 Šťáva (TV film)
2002 Penis pravdy
Radhošť
2001 Javorový guláš (TV film)
1998 Heartbreak Hotel (studentský film)
Otevřená krajina svobodného muže (studentský film)
Ranní ptáče aneb Pavouci nikdy nespí (studentský film)
1996 Jejkote mankote (studentský film)

Dokumentární

2018 Princezny na export (TV film)
2014 Skotská čítanka: Don't worry, be scottish (TV seriál)
2006 Třikrát za život (TV film)

TV pořady

2013 Mistr E (TV pořad)

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Skladatelská filmografie

Filmy

1996 Jejkote mankote (studentský film)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace