Reklama

Reklama

Píseň lásky samotářky

  • USA A Love Song for Bobby Long (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emotivní drama Píseň lásky samotářky vykresluje příběh tří ztracenců, které svede dohromady úmrtí jazzové zpěvačky Lorraine. Ta po sobě zanechala dospívající dceru Pursy a rozpadající se dům v New Orleans, který léta obývají dva nerozluční přátelé v podobě bývalého profesora literatury Bobbyho Longa a jeho bývalého asistenta Lawsona, který zde údajně čerpá inspiraci pro svůj román. Večně opilí a zhýralí kumpáni nemají v úmyslu opustit svůj domov, proto důvěřivé Pursy zalžou o pozadí dědictví. Nevyzrálá dívka se nakonec rozhodne zůstat v domě své matky na dobu neurčitou se svéráznou dvojicí bohémů, kteří se patrně ze samého zoufalství zamýšlí upít k smrti. Soužití nesourodé trojice přináší odhalení dávných tajemství, která se dlouho utápěla ve zvláštním městě plném neviditelných lidí... Hereckému obsazení vévodí John Travolta jako zhýralý bohém s bolavou duší Bobby Long a tehdy vycházející herecká hvězda Scarlett Johanssonová, která byla nominována na Zlatý Glóbus za ztvárnění dospívající Pursy, která složitě hledá své místo v životě. Ústřední trojici doplňuje Gabriel Macht v roli tápajícího spisovatele Lawsona Pinese. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o životě třech naprosto rozdílných lidí, které ale zároveň hodně spojuje... pocit promarněného života, hledání sama sebe...celé to bylo trochu kýčovité a dopředu jasné, vyzdvihla bych ale výkon Scarlett Johansson i pro mě neznámého Gabriela Machta, naopak John Travolta mě nepřesvědčil - já mu prostě jeho role nevěřím, pro mě navždy zůstane už jen tím praštěným taxikářem z Kdopak to mluví. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ja už tie filmové sklamania ani nebudem počítať.  Nedokázal som tento film sústredene sledovať a mám problém o ňom napísať niečo viac ako to, že ma nezaujímali a nezaujímajú quasi intelektuálne tláchania povaľačov žijúcich zo dňa na deň. Jediné, pri čom som spozornel bola hudba. Ale kvôli hudbe nezvyknem pozerať filmy. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Možná bylo bývalo rozumější pustit si nějaké náladové country rádio, co eliminuje přívaly zbytečných slov, protože v obrazech, kde pohled na Scarlett Johansson je po hudbě druhou, a taky poslední příjemnou složkou, neboť zneuznaní opilci, citující ze stokrát přečtených děl, hned potom, co se ráno co ráno vyprovokují dávkou vodky k mizernému životu někde tam, v New Orleans, kde se zastavil čas, mě nedojímají, a ani toho jediného žádoucího klišé, z jinak zde hojně využitých, to jest pořádné muchlovačky, která se při chemii mezi Scarlett a Gabrielem Machtem vysloveně nabízela, jsem se nedočkala, takže... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší z nekonečného spectra pohodových filmov. Dve hodinky, krásne pomaly , nenudiaco plynú a nechávajú krásne vyznieť slová tak lačne a spontánne prenášané hrdinami tohoto príbehu. Každá s postáv je skvelo napísaná a každá je vám viac menej od začiatku sympatická. Ďalšia z pôsobivých úloh Johna Travoltu, ktorý tu predvádza bezchybné herectvo. Johanssonová ešte v úlohy naivnej dievčiny - takú ju mám neskutočne rád. Macht ako sympaťák ktorý sa vie hrať zo slovami. Jednoducho je to taký krásny ekvivalent ľudí, ktorých by som rád spoznal a rád sa s nimi porozprával napríklad o Hamingwayovi alebo T. S Elliotovi. Gabel je síce troška neskúsená a niektoré scény troška plynulosť deja spomaľujú, ale keď sa jej niečo podarí tak je to na stodesať percent. Nadmieru spokojný. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Nádherný komorní snímek, který mě okouzlil svou smutnou krásou! Pursy ( v podání mé oblíbenkyně Scarlett Johansson ) se dozvídá, že ji zemřela matka a tak se vydává na pohřeb ( který nestihne ) a do svého rodného domu v New Orleans. Ten ale již delší dobu obývají dva přátelé její matky. Bývalý profesor literatury Bobby Long ( v podání excelentního Johna Travolty). Toho já sice až na vyjímky ( viz Pulp fiction ) moc nemusím, ale tato role Bobbyho mu byla " ušita " přímo na míru. Spolu s ním tu přebývá jeho chráněnec Lawson Pines. Tito dva společně celé dny tráví pitím a čtením a nemají v nejmenším úmyslu tento jejich domov opustit. A tak začíná společné soužití těchto tří a my postupem času odhalujeme jejich tajemství z minulosti. Co říci závěrem: nesmírně silný příběh, nádherná a přesvědčivě hrající Scarlett Johansson, ještě lepší John Travolta, nádherná kamera, hudba a opravdu povedený konec snímku. p.s. jako třešínka na dortu, nezapomenutelná scéna hlavního tria na verandě. Kdo viděl, ví o čem mluvím. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Snímka vznikla podľa knižky Ronalda Everetta Cappsa. (tron)

Reklama

Reklama