Reklama

Reklama

Píseň lásky samotářky

  • USA A Love Song for Bobby Long (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emotivní drama Píseň lásky samotářky vykresluje příběh tří ztracenců, které svede dohromady úmrtí jazzové zpěvačky Lorraine. Ta po sobě zanechala dospívající dceru Pursy a rozpadající se dům v New Orleans, který léta obývají dva nerozluční přátelé v podobě bývalého profesora literatury Bobbyho Longa a jeho bývalého asistenta Lawsona, který zde údajně čerpá inspiraci pro svůj román. Večně opilí a zhýralí kumpáni nemají v úmyslu opustit svůj domov, proto důvěřivé Pursy zalžou o pozadí dědictví. Nevyzrálá dívka se nakonec rozhodne zůstat v domě své matky na dobu neurčitou se svéráznou dvojicí bohémů, kteří se patrně ze samého zoufalství zamýšlí upít k smrti. Soužití nesourodé trojice přináší odhalení dávných tajemství, která se dlouho utápěla ve zvláštním městě plném neviditelných lidí... Hereckému obsazení vévodí John Travolta jako zhýralý bohém s bolavou duší Bobby Long a tehdy vycházející herecká hvězda Scarlett Johanssonová, která byla nominována na Zlatý Glóbus za ztvárnění dospívající Pursy, která složitě hledá své místo v životě. Ústřední trojici doplňuje Gabriel Macht v roli tápajícího spisovatele Lawsona Pinese. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Ak do manželstva, tak s niekým špeciálnym. Buď má viacero kont alebo viacero jácht alebo aspoň biele zuby .. a viacero kont a jácht. ;D Lovesong for Bobby Long je ešte niečo špeciálnejšie. Je to proste film, ktorý by som si vzala. Chcem s ním zaspávať, prebúdzať sa a spokojne zosenilnieť. A mimochodom, keby som vedela vyjadriť prečo táto lás-ka-vá snímka až tak, ťažko by sa nachádzala v tejto chrumkavo zážitkovej topke. ;-) NECH ŽIJE FILM ! Povedzte to po francúzsky! (a nepýtajte sa prečo) ;-) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Výtečně obsazený komorní snímek, který mě okouzlil svou křehkou a smutnou krásou. Scarlett je tradičně báječná a snad ještě lepší je John Travolta, který už léta neměl takhle dobrou roli. Jeho bývalého profesora angličtiny, který se topí ve smutku a alkoholu mu opravdu uvěříte. Malý film, který by bylo škoda opomenout. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší z nekonečného spectra pohodových filmov. Dve hodinky, krásne pomaly , nenudiaco plynú a nechávajú krásne vyznieť slová tak lačne a spontánne prenášané hrdinami tohoto príbehu. Každá s postáv je skvelo napísaná a každá je vám viac menej od začiatku sympatická. Ďalšia z pôsobivých úloh Johna Travoltu, ktorý tu predvádza bezchybné herectvo. Johanssonová ešte v úlohy naivnej dievčiny - takú ju mám neskutočne rád. Macht ako sympaťák ktorý sa vie hrať zo slovami. Jednoducho je to taký krásny ekvivalent ľudí, ktorých by som rád spoznal a rád sa s nimi porozprával napríklad o Hamingwayovi alebo T. S Elliotovi. Gabel je síce troška neskúsená a niektoré scény troška plynulosť deja spomaľujú, ale keď sa jej niečo podarí tak je to na stodesať percent. Nadmieru spokojný. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

John Travolta je správně charizmatický, Scarlett je správně krásná a Gabriel Macht sem správně zapadá... Jen příběh je poněkud slabší. Herecky, režijně i kameramansky je film zvládnutý na jedničku, jenomže co nadělat, když zvolená knižní předloha nedosahuje kvalit, které by diváka více zasáhly - jedná se jednoduše o příběh mladé dívky, která hledá sebe sama a svoji minulost v podobě matky, kterou příliš nepoznala, vše obohacené zajímavými citáty z děl slavných autorů. Ale opakuji: Travolta a Johanssonová jsou zde skvostní. | Režie: *****, Scénář: ***, Herci: *****, Hudba: ***, Kamera/Výprava: ***** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $164,308Tržby Celosvetovo $1,841,260 ║ Taký menší filmýk kde opäť takmer všetku pozornosť strhne sympatická Scarlett Johansson ale nestratí sa tu ani prešedilevý "otravní" starík John Travolta, aj keď on sa do vážnych úloh moc nehodí, dal sa v určitej norme stráviť, za čo môže aj celkom neokukaní/ pestrý dej, ponúkajúci plno ostrých rečí a nepekných slovných výmen, ktoré v konečnom výsledku vyznejú v drámu o ľudských osudoch skúšaných hrátkami osudu. /70%/ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Snímka vznikla podľa knižky Ronalda Everetta Cappsa. (tron)
  • Ve filmu zazní citát spisovatelky George Sandové: "Nelze vytrhnout jedinou stránku ze svého života, ale můžeme hodit do ohně celou knihu."  Další citát je od amerického básníka a spisovatele Roberta Frosta: „Štěstí nám nahrazuje výškou to, co nám chybí v délce." Na konci filmu Bobby Long (John Travolta) recituje anglického básníka Thomase Stearnse Eliota: „Nikdy se nevzdáme zkoumání a na konci našich výzkumných cest se vrátíme tam, odkud jsme vyšli a konečně to místo poznáme."
    (Tonach)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno