Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti matky se odstěhuje otec (James Nesbitt) se svými syny do nového domu v Anglii. Starší 9letý syn Anthony (Lewis McGibbon) je praktický, mladší 7letý Damian (Alex Etel) věří v Boha a ve svaté, kteří se mu zjevují a mluví s ním. Jednoho dne, kdy si Damian hraje ve svém kartonovém boxu, spadne mu doslova "do náruče z čistého nebe" taška se čtvrt milionem liber. Damian to považuje za dar od Boha a chtěl by nejraději všechny ty peníze rozdat na dobročinné účely a těm, komu se jich nedostává. Svěří se s tím ovšem i svému bratru, který jeho nadšení pro dobročinnost příliš nesdílí. Vše se ještě komplikuje skutečností, že se vše odehrává asi týden před koncem platnosti liber, protože Anglie přechází na eura a navíc původ peněz není tak poetický, jak si Damian myslel... (otula)

(více)

Recenze (84)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Co uděláte, když vám do klína doslova spadne taška plná peněz ? Tento film je zřejmě takový návod pro (věřící ?) děti. Jinak si nedovedu vysvětlit, co tím tvůrci vlastně chtěli říct. Ani nevím, proč je obsahem filmu výměna liber za euro, když si ve skutečnosti britové v EU svojí měnu ponechali... Podprůměrné a snadno zapomenutelné. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.„Francouzi řekli "au revoir" franku.Němci řekli "auf wiedersehen" marce.A Portugalci řekli.....prostě něco té svojí věci. A teď je na nás, abychom řekli sbohem libře. Letošní vánoce budeme mít euro. Sbohem, stará libro.“ A není to pech, když zrovna v téhle době spadne z nebe 250.000 liber? Odevzdat je nepřipadá v úvahu „Jestli na to přijde stát, tak si z toho vezme čtyřicet procent. Víš kolik to je? Téměř všechno.“ Takže Damien pod vlivem svatých patronů pomáhá, kde se dá. Mormoni si tak můžou např. dovybavit domácnost. A Anthony, ten se stará o svůj prospěch. Jenže peníze z nebe nepadají jen tak. „Myslel jsem, že je to od Boha.-Tohle není zrovna jeho parketa, rozdávat peníze.“ Cynicky se přikláním na stranu sobce Anthonyho. Mormoni si můžou ošplouchnout nádobí (a nohy vlastně taky) i ve škopku. A mimochodem věděli jste, že svatá patronka televize je Klára z Assissi a ráda si dá joint? Já tedy ne. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me velmi prijemny prekvapeni, kde Boyle ukazuje, jakej je hracicka. Zacatek vas totiz absolutne ohromi hravym stylem vypraveni, skvelejma vizualnima napada a celkove takovou pohodovou az pohadkovou atmosferou. Postupne behem celeho filmu to sice ubejva, az na konec se jedna o vcelku normalni film, ale to uz nepokazi vyslednej dojem. Navic pribehove to je fajn, film je sviznej, deti nejsou nijak otravny, je tu ozvlastneni v podobe svatejch a tatika hraje James "Jekyll" Nesbitt. Takle pohodovej film jsem dlouho nevidel. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Rodinný film v balení od Dannyho Boyla není tak špatný, jak by se mohlo zdát. Problém je, že není ani nikterak výjimečný. Nemá žádnou nezapomenutelnou část a s výjimkou hlavní dětské role není ani moc, co chválit. Boyle opravdu nikde nešlápl vedle a ta hodinka a půl uteče poměrně příjemně, ale spokojené pokývání hlavou je bohužel málo. Stále platí, že mne Boyle vyjma Trainspottingu ještě nedokázal nadchnout a to už se blíží me ke kompletaci jeho tvroby. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,584,159Tržby Celosvetovo $11,782,282║ Originálne, vtipné, úderné, vizuálne opojné,... jednoducho Danny Boyle je veru majsterko vo svojom netradičnom štýle stvárnenia príbehov. /90%/ ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Namísto výroby triček pro štáb a herce produkce darovala peníze organizaci Water Aid k postavení studen v Africe (jako to udělala rodina ve filmu). (CliffLee)
  • V jednom záběru sleduje rodina soutěž Chcete být milionářem? v televizi. Tato soutěž hrála samozřejmě velkou úlohu v pozdějším filmu Dannyho Boyla – Milionář z chatrče (2008). (CliffLee)

Související novinky

Luxusní digitální „animáky“?

Luxusní digitální „animáky“?

12.09.2008

Možná. Danny Boyle chce natočit něco pro mladší publikum a vybral si k adaptaci knížky Terryho Pratchetta. Fanoušky humoristické fantasy ságy Úžasná Zeměplocha však musíme zklamat. Boyle totiž… (více)

Reklama

Reklama