Reklama

Reklama

Team America: Světovej policajt

  • USA Team America: World Police (více)
Trailer

Obsahy(1)

Team America: Světovej policajt je první akční loutkový film proslulých tvůrců seriálu SOUTH PARK Treye Parkera a Matta Stonea. Snímek natočený s loutkami velikosti zahradních trpaslíků je plný výbuchů a pouličních bitek. Team America, mezinárodní policejní formace, jejímž posláním je chránit globální stabilitu, zjišťuje, že mocichtivý diktátor zásobuje teroristy zbraněmi hromadného ničení. Hrdinové se proto vydávají na misi, která má zastrašit nepřátele a zachránit svět. Team America najímá herce z Broadwaye, jehož kariéra je na vzestupu, aby infiltroval do teroristické sítě. Gary Johnstone, jak se hrdina jmenuje, nejprve váhá, má-li obětovat svou hereckou dráhu, ale nakonec si uvědomuje, že je jeho morální povinností dát svůj talent do služeb pro vyšší cíle.

S pomocí vůdce Spottswooda a ostatních členů Teamu America Chrise, Sary, Lindy a Joea se Gary vplíží do skrýše dealerů se zbraněmi, kde zjistí, že teroristické spiknutí se již eskaluje. Na nebezpečné misi za záchranu Zeměkoule křižuje Team America celý svět od egyptských pyramid přes Panamský průplav a až do paláce šíleného, avšak o to nebezpečnějšího diktátora Kim-Jonga II.

V tomto snímku se objeví i "známé tváře" jako např. Alec Baldwin. Tvůrci si utahují i ze Seanna Penna a Tima Robbinse, ale stejně tak i z politiků všech směrů od stoupenců Bushe a irácké kampaně až po horlivé pacifisty. Film šokoval Ameriku i množstvím vulgarismů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (600)

sharky 

všechny recenze uživatele

70%. Místy skvělá politická satira (hans blix vyhrožuje kim čong-Ilovi, že pokud mu neukáže sklep, bude se na něj OSN zlobit a napíše mu dopis, jak hrozně se na něj zlobí:), ale bohužel působí divně, když se na jedné straně trefují stone a parker do brutálních amerických antiteroristických praktik a nadruhé i do jejich odpůrců (armáda hollywoodských hvězd ještě ujde, ale sebevrah michael moore je naprosto ubohý, navíc ti tři jsou přátelé). Oproti South Parku jsou zde všechny vulgarity naprosto nesmyslné a bezúčelné, zbytečně filmu škodí. Asi bych dal tři hvězdičky, kdyby nebylo oné skvělé písničky, kde hrdina zpívá své milé, že ji potřebuje tak jako Ben Affleck hereckou školu a Pearl Harbour byl prostě špatnej film. Skvělá je i úvodní scéna, která dokazuje, že i loutky můžou působit démonicky. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Vyloženě špatný Team America není, docela jsem se bavila. Ale od dvojice Parker - Stone jsem přece jen čekala trochu víc. Něco možná politicky útočnějšího, protože přinejmenším první třetina snímku se vydává tímto směrem. Ona satira na hollywoodské herce je taky trefná, ale již ne tak vděčná jako Bush a Bílý dům. Mimochodem o něm ve filmu nezaznělo ani slovíčko. Docela škoda nevyužité náhry na smeč... ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Loutkové filmy nemusím. Ale už jsem viděl viděl Jackboots on Whitehall a líbilo se mi to moc. Tady navíc loutky nemají nepohyblivé obličeje, ale mrkají, smějí se, zkrátka mají možnost vyjádřit mnohem více emocí. Já se nepovažuji za citlivku, ale dvě věci mi tam nesedly. Byla to zbytečná zvracecí scéna a pak závěrečný proslov... je škoda, že to tvůrcům necvrnklo, že to tam prostě ruší... Jinak bych snad šel i na 5 hvězd. Film si skvěle utahuje z Amíků, ze všech těch komixových a filmových hrdinů a z boje s terorismem. South Park nemusím a snad proto se mi tohle líbilo víc. Oceňuji vcelku velkolepou výpravu i exotické lokace .-). Dávám 4 sklady ZHM. * * * * ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Takúto kopu čierneho humoru a zosmiešňovanie svetoznámych hereckých celebrít dokážu asi iba dvaja ľudia na tejto planéte. Sú to Matt Stone a Trey Parker. Spraviť akčný film a bábkami bol veľmi dobrý nápad. Výborne som sa bavil od začiatku až dokonca. Komu sa páčil seriál South Park, tak by tento filmík určite nemal prehliadnuť. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Team America je bábkový film. Všetci tamojší filmoví hrdinovia sú v skutočnosti vysokí asi 45 centimetrov a sú to bábky zavesené na špagátoch svojich vodičov. Bábiky sú v skutku detailne vytvorené, oplývajú širokým pohybovým a mimickým repertoárom, majú výborné kostýmy aj fyziognómiu. Ale viac než bábkami som bol unesený skvelou výpravou. Veľké množstvo prostredí, prepracovaných od architektúry celých miest až po najmenšie detaily. Stone a Parker a Pam Brady vzali príbehy tých najslávnejších akčných hrdinských filmov zo sedemdesiatych a osemdesiatych rokov, rozložili ich na najmenšie kúsky a potom ich znova poskladali do úchvatne zábavnej zmesi klišé, akcie a ďalšieho klišé, obohatenej o zdanlivo nekonečné množstvo gagov, paródií a urážlivých útokov na hercov a politikov. Okrem Aleca Baldwina si svoje užijú aj Michael Moore, Samuel L. Jackson, Tim Robbins, Susan Sarandon. Pre mňa obrovské prekvapenie. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (39)

  • Kim Čong-il se stal nejvyšším vůdcem KLDR v roce 1994, tedy přesně 10 let před natočením filmu, což je zmíněná doba plánování velkého teroristického útoku. (orkadimenza)
  • Uvedení snímku v České republice provázel protest severokorejské ambasády, která žádala jeho stáhnutí z kin. Svůj požadavek odůvodňovali narušením reputace země tím, jak je ve filmu představena. (imro)

Související novinky

Steampunkoví Pythoni

Steampunkoví Pythoni

05.01.2011

Pokud o tom náhodou nevíte, Terrymu Gilliamovi se opět nepovedlo rozběhnout projekt The Man Who Killed Don Quijote – nesehnal na něj dost peněz. Čemu se tedy věnuje? Z pozice producenta a… (více)

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama