Reklama

Reklama

Slepičí úlet: Zrození nuget

  • Velká Británie Chicken Run: Dawn of the Nugget (více)
Trailer 3

VOD (1)

Hejno neohrožených slepic spojí síly, aby zachránilo svoje drůbeží soukmenovce před další hrozbou. Tentokrát se něco děsivého chystá na sousední farmě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (68)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Animák mého dětství, co v okolí moc lidí neznalo, ožívá po skoro 24 letech v pokračování, které ale bohužel padlo do rukou studiu, kašlajícímu na propracovanost a spíše směřujícímu na rychlý výdělek za co nejmenší úsilí. To je na návratu slepic dost znát a díky tomu jde o prachobyčejnou rychlokvašku, která i přes silné renomé kvalitní jedničky snadno zapadne mezi (polo)zapomenuté animáky letošního roku. [viděno na Netflixu 17.12.2023] ()

Draconian 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád tenhle styl animace. Na filmy Nicka Parka jsem se díval už jako dítě. Takže kouknout se na nový Slepičí úlet od Aardman studios byla jasná volba. Já jsem se opravdu hodně pobavil. Mraky vtipů (nejen pro děti), nápadů, akce. Není to po příběhové stránce nic extra světoborného, ale hravost tvůrců jde znát, stejně jako britský humor. Už jen kvůli té animaci, která je prostě originální, to stojí za to. Já si to užil. 80% ()

Reklama

mottleone 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování slepičí klasiky, které by už divák v dnešní době nečekal!!  Na úvod máme rekapitulaci původního příběhu a náhled na lepší život slepic. Otěže v příběhu dále přebírá potomek ústřední dvojice - dcera Molly; která si získá mladší publikum a jakmile se dostane do problémů, nastoupí pro starší diváky původní hrdinové, aby jí šli z lapálie pomoct - díky čemuž je film perfektně generačně vyvážený. Zatímco původní film byl zasazen do "koncentráku", dvojka si zvolila styl alá "vymejvárna mozků", což příběh přes drobnou repetetivnost značně osvěžilo. Jinak standartní ale pěkná animace, jednoduchá angličtina, nápaditost, humor a jedna překvapivě dost hororová scéna.. Možná to není tak silné jako první díl a "Velká Slepice" se nutně vracet nemusela, ale je to kvalitní pohádka a sequel po dvou dekádách? Určitě ANO! 7,5/10 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Typickej druhej díl, ve kterym je víc těch líbivejch věcí na oko (větší “výprava” nebo víc akce), ale příběh je o něco slabší, jelikož se do určitý míry recykluje už jednou viděný. Nějaký vtípky byly doslova okopírovaný z jedničky a spoustu z nich bylo dost předvídatelnejch. Díky záchranný misi se však podaří aspoň pár nápadů (šťastný slepice) a příběh docela svižně utiká. Trochu mě zklamalo, že po jedničce mířící na odrostlejší diváky je pokračování už ve skrze standardní animák “pro celou rodinu”, kterej neurazí ale ani nenadchne. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mohl to být hit. Nebo spíš měl. Ale to by ho musel napsat někdo, kdo by chápal, v čem spočívalo kouzlo prvního filmu, který je i po 23 letech tím nejlepším celovečerákem od Aardmanů. Zrození nuget je bohužel technicky špička, avšak o příběhu, který by dokázal pobavit stejnou měrou malé i velké, už nemůže být řeč. Jednička byl Velký útěk se slepicemi, který jste si ale užili i když jste Velký útěk neznali. Tohle je průměrné pokračování, které se sice na chvíli pustí do "něčeho jako Mission: Impossible se slepicemi", ale je to spíš křeč. Škoda. Asi nejlépe tu změnu vystihuje soundtrack, který tentokrát Harry Gregson-Williams složil sám bez Johna Powella. Hravost zmizela i z hudby, zbyla vata poslouchatelná nejlépe jako kulisa. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama