Reklama

Reklama

Breakheartský průsmyk

  • USA Breakheart Pass (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Armádní pevnost v divočině plné Indiánů a desperádů zachvátila epidemie. Na pomoc je vypraven transport s náhradní posádkou, pastorem, léky a rakvemi pro mrtvé. Vojenským vlakem jedou také ctižádostivý guvernér a jeho snoubenka, dcera velitele pevnosti. A pak je tu ještě jeden pasažér, o jeho společnost však nikdo moc nestojí: bývalý profesor na medicíně John Deakin, hledaný pro podezření z řady těžkých zločinů. Šerif ho dopadl a jedinou možnost, jak zatčeného dopravit do pravomoci úřadů, představuje právě onen zvláštní vlak. Hned od začátku cesty pronásledují transport podivné nehody, nevysvětlitelné události a smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (103)

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy kvůli Bronsovi a pak ještě kvůli nápadu. Který se však nepodařilo až tak dobře převézt na plátno. A to díky fušerským napojovaním různých scénických obrazů apod. Když už jsem se hezky ponořil do děje vytrhlo mě z něho nějaká nelogika či jiný rušivý element. Věčná škoda jelikož takto netradičně pojatý westernový žánr mohl poskytnout hezký zážitek. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Western, ktorý sa celý čas tvári ako krimi, ale krimi to nakoniec nie je. A vlastne ani western by to nebol, keby nebol zakončený veľkou chaotickou bitkou. Nie veľmi šťastné spojenie žánrov viedlo k nelogickým prvkom scenára, ktoré začína tým, aká voľnosť je daná trestancovi pri preprave vlakom. Slabé tri hviezdy. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

Filmy s vláčkama jsou vždycky super a když je k tomu v balení ještě Charles Bronson, tak to je teprve panečku podívaná. Film je zajímavej a napínavej. Jen ten konec mi přišel, že tomu nejvíc uškodil. Prostředí ve kterém se odehrává závěrečná bitva není moc lahodné místo pro oko diváka. Spíš to vypadalo, jako by to točili někde za stodolou na poli. ()

V.N. 

všechny recenze uživatele

Po několika opravdu podivných filmech jsem Charlese Bronsona jako herce už odepsal a několikrát jsem nevěřícně kroutil hlávkou, v čem je tato legenda světové kinematografie ochotná účinkovat. Tohle je však tak trochu jiná káva a drsňák Bronson si svou práci v tomto netuctovém westernu odvedl na jedničku. Možná i díky tomuto filmu si umělecké jméno představitele hlavní role, vypůjčila jistá slavná undergroundová kapela za svůj název. Když budu chtít hledat na tomhle movie chyby, tak je stejně jako spoustu jiných zde najdu, já ale nechci, nechci a ještě jednou nechci! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Celé sedmdesátky Bronson střídal kriminálky s westerny a rok po prvním Přání smrti natočil tuhle "Hromadu vražd v Orient Expresu", která spojuje detektivku s westernem. Zápletka je dobrá, výprava a casting poskládaný z výrazných přihrávacích xichtů (Crenna, Durning, Lauter, Johnson) taky, ale chybí tomu silnější drajv, napětí i atmosféra a jede to tak nějak na půl plynu. Havárie vlaku pěkná. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Parná lokomotíva, ktorá sa vo filme objavila, patrila spoločnosti Great Western Railway. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se na železnici Camas Prairie Railroad. (Marek06)
  • Guvernér Fairchild (Richard Crenna) v závěru filmu naskakuje na indiánského koně se zelenou dekou, o chvíli později však sedí na koni s červenou dekou. (Lasskoun)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno