Noc démonů 2 (video film)

Night of the Demons 2: Angela's Revenge

Horor

USA, 1994, 96 min

Béčkový horror 90. let o démonické Angele, která se opět zjevuje v Hallově domě všem odvážlivcům, kteří se byť jen ze zvědavosti k domu přiblíží... Parta studentů z okolního dívčího i chlapeckého internátu, kteří dostali zákaz vstoupit na školní Halloweenskou párty, se rozhodnou uspořádat si vlastní párty a to přímo v Hallově domě... Démonická show může začít ;)(27.8.2007)

Dvojka o niečo lepšia ako jednotka, podľa mňa. Hlavne preto, že tu bolo zopár podarených komediálnych scén (a to komédie v hororoch nemám veľmi v láske). Trochu ma vystrašilo, keď sa zdalo, že dej nebude pokračovať v dome, ale našťastie som si mohol vydýchnuť. Ináč je to celé podobné jednotke, zo začiatku nuda, potom dosť akcie, parádna Béčková atmosféra ako má byť... 70%.(18.8.2010)

Jedničku jsem zatím neviděl, takže možná proto hodnotím tak kladně. Film je typické béčko. Docela mě ale překvapilo že to režíruje Smith který je fakt dřevo. Nicméně film si udržuje tu krásnou béčkovou atmosféru a objeví se tu snad vše co má rád každý fanoušek béčkového hororu krev, nahota, sliz a nakonec krásná potvůrka která je opravdu vydařená. Nicméně se tu samozřejmě najde plno blbostí či nehereckých výkonů. Ale je to zatraceně zábavné béčko.(19.8.2010)

Předlohové klasické mega béčko.Parádní masky,parádní gore versus totálně gumový herci..Vtipné momentky se mi sem moc nehodí...Příběh o Angele jele v celku zajímavý a prostředí Hallova domu je vážně parádní.Celkově tuctová zábavička která rozhodně neurazí.(9.9.2009)

Angela si tentokrát prichádza po svoju sestru a cestou zmasakruje aj niekoľkých chovancov katolíckej školy. Lepšie než jednotka, celkom slušné triky a pár skutočne vydarených vtipov. Nezabudnuteľná je hlavne scéna, kedy Angela prichádza na večierok a začne tancovať za ľubozvučných tónov hudby všetkých zamilovaných, skvelej kapelky Morbid Angel.(22.12.2006)

• TO

Démon Angela likviduje studenty, kteří se nakonec stávají taky démony, takže bude potřeba hodně svěcené vody k jejich zastavení, nejlépe načepované do pistole na vodu. Průměrné béčko obsahuje některé opravdu povedené momenty, třeba vraždící rtěnku co vleze holce rovnou mezi nohy nebo vraždící prsa!, basketbal s vlastní hlavou a jeptišku co používá kříž namísto nunčaku. Přesto všechno film moc nepotěší.(12.9.2006)

• Silverluv

Děsná blbost, ale pravdou je, že jsem se párkrát opravdu od srdce zasmál. Existuje spousta větších sraček, takže do odpadu to není.(5.4.2007)

Druhá noc démonů je film, který by jako z oka vypadl Raimiho poctujícímu Stáhni mě do pekla. Úplně stejná odlechčenost, nehororové i hororové vtipy, povedené lekačky, příjemná a strašidelná atmosféra k pohledání. Night of the Demons 2 naplňuje naprosto skvěle žánrové požadavky s klišovitými postavami ze střední školy, samozřejmě plesem, strašidelným domem a jako neobvyklejší prvek přidává akční jeptišku se svěcenou vodou ve vodní pistoli. Parádní, akčně komediální horor, který mi opravdu sednul do nálady a pobavil jako už dlouho nic žánrové spřízněného.(12.3.2011)

Prvotní film jsem doposud ještě neviděl, tak nemohu posoudit. Co mohu podotknout je, že film je klasicky laděn do béčkovosti a tím si zachovává své kouzlo, což oceňuji. Hororově nechutné scénky se povedly a svůj účel dokonale splnily. Plná spokojenost. 65%(7.6.2011)

Angela podruhé... Musím říct, že pokračování Noci démonů se mi líbilo o trochu více než jednička a to určitě zásluhou o trochu lepších triků (aby taky ne, když fim vznikl o 6 let později než originál) a trochu méně přehrávájících postav... Jinak je vše velmi podobné jako v jedničce a diváka nemá moc co překvapit... A ještě jako rocker musím zmínit, že v filmu hraje hudba kapely Morbid Angel, to mě velmi potěšilo... Ale i tak mi Night of the Demons 2 vychází jen jako lehký béčkový nadprůměr...(23.10.2009)

Tak pro mě teda rozhodně lepší než jednička, zajímavější děj, větší zábava, více nechutností a ještě nechutnější Angela, která si hodlá mejdánek na církevní škole pořádně užít :-). A ta drsná jeptiška, tak ta mě vážně dostala - už dlouho jsem se tak nebavila :D 80%(23.5.2012)

NOTD-2 se svezl na vlně osmdesátkových fláků ála Evil Dead nebo Critters a (stejně jako zmíněné kousky) nabízí vcelku vyváženou kombinaci hrůzy i humoru... Nejde sice o žádný velký zázrak ale v rámci žánru je to příjemným osvěžením: Strašidelný dům má atmosféru, démonické Angele (která je jakousi ženskou verzí Freddyho Krugera) nechybí charizma a některé scény vážně pobavily (basket s vlastní hlavou, vraždící prsa, nadržená rtěnka nebo kung-fu jeptiška)...Lepší průměr! Btw: rok vzniku mě ale celkem překvapil - myslel sem, že to je starší...(2.2.2009)

No tak druhej díl je snad ještě o drobek lepší než první a když ne lepší tak akčnější rozhodně. Angela si opět chce pěkně zařádit a tak se dokonce vydá na cirkevní večírek kde to pěkně rozjede. Vůbec tenhle díl si dělá z náboženství neuvěřitelnou srandu a korunu tomu nasazuje Rambo- jeptiška. Masky jsou opět skvělý, démoní hrátky stojí opět za to a děj je opět pořádně šílenej takže jde opět o neskutečnou zábavu, kterou si každý kdo miluje béčka jistě pořádně užije.(25.12.2010)

Luxusní plakát, to se musí nechat :) Tohle pokračování je ale jasně horší než první díl. Často se dostavuje nuda. Hororové béčko, které od průměru zachraňuje jen ta párty s Morbid Angel, celkem solidní masky a povedené gore sračky v závěru.(28.10.2011)

Poprvé jsem tento smímek viděla jako malá holka a hrozně jsem se bála,samozřejmě teď mám pocity jiné,ale je to klasika a velice ráda se k tomuto hororu vracím...(11.4.2012)