Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální drama debutujícího režiséra Dana Harrise zobrazuje jeden rok ze života typické rodiny z americké vyšší střední třídy. Scénář filmu Imaginární hrdinové zaujal režiséra Bryana Singera natolik, že Harrisovi nabídl napsat scénář k pokračování úspěšné blockbusterové série X-Men. Snímek Imaginární hrdinové podobně jako filmy Ledová bouře (r. Ang Lee) nebo Obyčejní lidé (r. Robert Redford) zobrazuje prostředí vyšší střední třídy s mnoha jeho pokryteckými nároky, přetvářkou a pozlátkem, jehož obětí se stávají především děti. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (100)

kareen 

všechny recenze uživatele

Dramat, jejichž středobodem je ztráta blízké osoby a pozvolné vyrovnávání se s touto skutečností je nejspíš tolik jako hub po dešti, tento film vyzvedávají nad průměr sympatičtí, výborní herci, uvěřitelné postavy, vedoucí zajímavé dialogy o smyslu života a také občasné vtipné situace, které mě upřímně rozesmály. Přesto bych se zdráhala označit to jako komedii, celkové vyznění snímku je vlastně dost smutné, o sebevraždě se tu naprosto otevřeně mluví jako o přijatelném východisku z neuspokojivého života a film postupně poodkrývá i další kontroverzní témata. To je ostatně jedna z mála vad na kráse, tohoto sympatického nezávislého snímečku, na relativně malém prostoru je tu nastíněno až příliš velké množství problémů. A taky mě mrzí, že více nevyužili nesporného talentu Michelle Williams, která je tu spíše do počtu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Souznění, spylnutí, pochopení. Pouze tato tři slova bych použil k zachycení mých pocitů z celého filmu. Weaver a Hirsch, na nichž si film zakládá, jsou bezchybní (a obzvláště Hirsch po Sexbombe od vedle jen upevnil svůj statu nadějného mladého herce), ale to, co předvedl (tolik odlišné od ztřeštěné role v Blbý a blbější) Jeff Daniels, to je až k neuvěření. A Michelle Williams nám od Dawsonova světa po všech stránkách (zdůrazňuji, že po všech, ať už si to přeberete z kterékoliv strany) pěkně vyzrála. ()

Reklama

Desperado 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá snímka o priemernej americkej rodine a ich problémoch. Takýchto filmov bolo už neúrekom, ale tento rieši neľahké životné osudy s nadhľadom a jemným humorom, kdeždo u iných snímkov sa to zvrháva na slzopudný doják a tragickú melodrámu. Vysoko nad priemerom ho však držia predovšetkým skvelí herci. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro malé, nezávislé filmy zabývající se otázkami života a smrti, jejichž postavy jsou vtipné svou trapností a malostí. Jinými slovy, jejichž postavy připomínají obyčejné lidi, které potkáváte na ulici nebo při pohledu do zrcadla. Přesně takovým filmem jsou Obyčejní hrdinové, které díky tomu mám radši než by si zasloužili. Hrdinové Obyčejných hrdinů nejsou žádnými hrdiny, rozhodně ne hrdiny v typickém smyslu onoho slova. Nezachraňují planetu Zemi před zkázou, autobus plný děcek před pádem do propasti ani stařenku před rozšmelcováním kamionem. Zachraňují jenom své zpackané životy a snaží se z neustávajícího tlaku okolního světa nezbláznit. Není tudíž překvapující, kolik vedou dialogů o sebevraždách a umírání, překvapující je, že celý film má navzdory tomu relativně pohodovou atmosféru prosycenou drobnými vtípky. Nejsou zde scény, které vejdou do dějin, na většinu z nich asi zapomenete, jen co si ubalíte dalšího jointa, ale pro ten příjemný pocit, který ve mně Hrdinové po zhlédnutí zanechali, se na ně rád podívám znovu. Není zas až tolik filmů, které se nevyhýbají ani palčivějším problémům. Zde můžete kromě jiného slyšet otevřený dialog syna a matky, která se mu svěřuje, že je v podstatě jedinou věcí/osobou, kvůli které ještě nespáchala sebevraždu. Je to svým způsobem komické, pravdivé a zároveň smutné. Díky hercům, díky scénáři a v neposlední řadě díky vaší ochotě podobnému příběhu uvěřit. Já mu věřím zcela, aniž bych přitom byl homosexuál, alkoholik, narkoman, nejlepší plavec v širokém okolí či na smrt nemocný člověk. Myslím, že tady úplně stačí, když jste tím člověk, tím prachobyčejným hrdinou všedních dní. 85% Zajímavé komentáře: Falcor, Triple H ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Krásný, citlivě pojatý snímek, který osloví jak jednotlivými a nezapomenutelnými scénami, tak celkovým dojmem. Režisérovi se podařilo vyhnout většině hrozících klišé, vybral skvělé herecké obsazení a dokázal je dohnat k výkonům, které zajisté oceníte. Budete se smát, budete plakat, ale hlavně strávíte příjemných 110 minut, které ve vás něco zanechají... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Tim (Emile Hirsch) spí v kuchyni, se v jednotlivých záběrech mění obsah sklenice. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru v květnu 2004 na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)
  • Americké kabaretní duo Kiki a Herb (Justin Bond a Kenny Mellman) si ve filmu zahráli malé cameo na vánočním večírku u sousedů. (Terva)

Reklama

Reklama