Reklama

Reklama

Život je zázrak

  • Srbsko a Černá Hora Život je čudo (více)

Obsahy(1)

Bosna 1992. Luka, srbský inženýr z Bělehradu, se usadí ve vesnici na konci světa se svojí ženou Jadrankou,operní pěvkyní, a se synem Milosem. Luka připravuje stavbu železnice, která přemění tento zapomenutý kraj v turistický ráj. Hluboce ponořen do práce a zaslepen přirozeným optimismem, Luka jako by ani nevnímal stálé hřmění blížící se války. Když boje vypuknou, Lukův život je vzhůru nohama. Jeho žena Jadranka se mu ztratí v objetí jednoho muzikanta, zatímco jeho syn je povolán na frontu. Luka s neutuchajícím optimismem čeká na svou rodinu, aby mohli odjet, ale Jadranka se nevrací a Milos se stává zajatcem. A pak potká Sabahu Život je zázrak je oslavou radosti ze života, lásky a humanity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

Davson 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nádherný film. Směs bizarní komedie, válečné tragédie a milostné romance je sladěno perfektně dohromady, aniž by Kusturica padal do kýče či umělého patetismu. Krásný obraz, krásná hudba a krásný konec... Život je zázrak, život je čudo, life is a miracle, lavie est un miracle, Leben ist ein Wunder... ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

tak kto by nespoznal nenapodobitelny rukopis emira kusturicu. skvela praca s hudbou, impozantne narabanie s hercami, improvizaciou, vyborne zakomponovanie desiatok zvierat a vyborny pribeh..ten je opat na desat sposobov poprepletany, nechyba kusturicovsky humor, patalie postav..no proste 155 minutova stopaz ubehne ako voda.. milujem tohto cloveka.fakt ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u Arizona Dreamu jsem měl zezačátku velké problémy naladit se na stejnou vlnu, na jaké byli Kusturicovi trhlí hrdinové. Zvláště humor bych označil za velmi, velmi specifický. Občas jsem se i zasmál, avšak tahle jízda na mě byla přecejenom moc šílená a chvílemi mi nedocházelo, o co režisérovi vlastně jde. Ale stejně jako u mnou výše uvedeného Kusturicova filmu se mi znovu moc zamlouvala hudba, která pěkně dokreslovala tuto divokou krajinu obydlenou až bizardními postavičkami různé národnosti a víry. Hodnotím ani ne lepším, ani ne slabším, prostě čistým průměrem. Jadranka: „Svět je jeviště a my jsme jen herci, kteří přichází a odchází...velmi slavný člověk na „Š“.“ - Manažer: „A nebyl to Schuster?“ - Jadranka: „Kdepak.“ - Manažer: „Nevím, né.“ - Jadranka: „Shakespeare!“ - Manažer: „Nesleduju anglickou ligu.“ (pozn. Bernard Schuster, německý fotbalový trenér) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Kusturicovi "komedie", na to musí mít člověk minimálně chuť, je to dobrý humor a vytříbený smysl pro ironii, leč mne tento autor mnoho nenadchl. Balkánský problém je složitý, složitější, než v odlehčených pohledech, ale stále vřící a aktuální na mnoha místech a myslím, že je spíše nutnost prostoru pro zmapování celistvého problému a mentality lidu, než odlehčovat něco, čemu mnohý jiný Evropan stále ještě dobře nerozumí a měl by porozumět!!!!!!! ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1225. hodnocený film: Již předchozím filmem jsem objevil genialitu režiséra Kusturici a musím i tentokrát jen uznale přikyvovat nadšením. Film v sobě opět dokázal skloubit válečné motivy, kdy jde především o přežití a smutné chvíle se střídají s těmi veselejšími, které přecházejí až v komediální momenty, které mnohdy převažují. Nechápu, jak si Emir dokázal ještě z osudu ubohých Jugsoslávců dělat srandu, ale jde mu to náramně a snad i proto se stal mým oblíbencem do té míry, že se těším na jeho další snímky. 4* si film samozřejmě zaslouží a podle mě mu k dokonalosti už jen chybí kousek. 4* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama