Reklama

Reklama

Život je zázrak

  • Srbsko a Černá Hora Život je čudo (více)

Obsahy(1)

Bosna 1992. Luka, srbský inženýr z Bělehradu, se usadí ve vesnici na konci světa se svojí ženou Jadrankou,operní pěvkyní, a se synem Milosem. Luka připravuje stavbu železnice, která přemění tento zapomenutý kraj v turistický ráj. Hluboce ponořen do práce a zaslepen přirozeným optimismem, Luka jako by ani nevnímal stálé hřmění blížící se války. Když boje vypuknou, Lukův život je vzhůru nohama. Jeho žena Jadranka se mu ztratí v objetí jednoho muzikanta, zatímco jeho syn je povolán na frontu. Luka s neutuchajícím optimismem čeká na svou rodinu, aby mohli odjet, ale Jadranka se nevrací a Milos se stává zajatcem. A pak potká Sabahu Život je zázrak je oslavou radosti ze života, lásky a humanity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film v sobě opravdu splétá všechny žánry, které jsou uvedeny. Během této dvou a půl hodinové bakánské exploze jsem byl pobaven, dojat, i napnut. Krom toho jsem nestačil kroutit hlavou nad všemi těmi bizarními detaily jimiž je film prošpikován. Začátek je sice rozpačitý a zdlouhavý, ale to je účel, jež má vykreslit rodinou životní situaci Luka, abychom pak mohli shlédnout kontrast oproti životu se Sabahou. Jedná se tedy o Kusturicovský standard. Jen trochu zamrzí absence hudby Bregoviče. Soundtrack z Život je zázrak sice nepostrádá typickou divokost, přišel mi však spíš na estrádní úrovni. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

tak kto by nespoznal nenapodobitelny rukopis emira kusturicu. skvela praca s hudbou, impozantne narabanie s hercami, improvizaciou, vyborne zakomponovanie desiatok zvierat a vyborny pribeh..ten je opat na desat sposobov poprepletany, nechyba kusturicovsky humor, patalie postav..no proste 155 minutova stopaz ubehne ako voda.. milujem tohto cloveka.fakt ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Film je plný balkánského temperamentu, emotivní zapadákov, kde na kolejích potkáte veškerou možnou zvířenu. Civilizace sem zdá se nedorazila. Zato národní hrdost zde bují. Přichází válka, kterou horkorevní jižané vítají. V tomto snímku se střetá tolik problémů, že je trochu problém se zde orientovat. Tato rozevláčnost mne nakonec ubila. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je to možno neuveriteľné, ale Život je čudo je prvým Kosturicovým filmom, ktorý som videl. Zaujal ma, ale neočaril. Atmosféra filmu mi v toľkých styčných bodoch pripomína niektoré Jakubiskove filmy alebo Južnú poštu, že som náchylný považovať Východné Slovensko za najsevernejšiu časť Balkánu. V detailoch je tento film silný, ale ak sa naň pozriem v spätnom zrkadle pri záverečných titulkoch, necítim potrebu ho ešte raz vidieť. Možno ma Kosturicove čierno-biele mačky nadchnú viac. ()

bogomira odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem si po půlhodině uvědomil, že to potrvá ještě dvě hodiny, tak mě polilo horko a vzdal jsem to. Moje druhý setkání s panem Kusturicou dopadlo ještě hůř než to první a slibuju, že bylo poslední. Poslouchat balkánskou dechovku je možná módní trend, ale pro mě je to srágora největší a o inteligentním humoru máme s panem Kusturicou naprosto rozdílnou představu. Ale na mě nedejte, já tomu nerozumím. Já módní trendy nesleduju. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama