Reklama

Reklama

Život je zázrak

  • Srbsko a Černá Hora Život je čudo (více)

Obsahy(1)

Bosna 1992. Luka, srbský inženýr z Bělehradu, se usadí ve vesnici na konci světa se svojí ženou Jadrankou,operní pěvkyní, a se synem Milosem. Luka připravuje stavbu železnice, která přemění tento zapomenutý kraj v turistický ráj. Hluboce ponořen do práce a zaslepen přirozeným optimismem, Luka jako by ani nevnímal stálé hřmění blížící se války. Když boje vypuknou, Lukův život je vzhůru nohama. Jeho žena Jadranka se mu ztratí v objetí jednoho muzikanta, zatímco jeho syn je povolán na frontu. Luka s neutuchajícím optimismem čeká na svou rodinu, aby mohli odjet, ale Jadranka se nevrací a Milos se stává zajatcem. A pak potká Sabahu Život je zázrak je oslavou radosti ze života, lásky a humanity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný film, tuším druhý Kusturicův snímek, co jsem viděl. Zapsal se mi silně do paměti, pokaždé mě to dostane, tragické, komické, osudové momenty, jak to umí jen Kusturicu, za typického hudebního doprovodu. Silný příběh, postavy, vynikající herecké výkony. Svérazný mix dramatu, romantiky, komedie. Piroteskní? Možná, ale rozhodně originální, dechberoucí, hřejivé. Film, který z paměti nevymizí, ačkoliv mnoho lidí asi nevydýchá změny tempa, typickou uhozenost režiséra a jeho výrazových prostředků. Pro mě zůstává Život je čudo, tím nejlepším Kusturicovým snímkem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Život je čudo a Kusturica je šílenec. Tenhle dvou a půl hodinovej film má některý naprosto brutální scény a zároveň i momenty, který bych docela vynechal. Hlavně ta doba je naprosto neskutečná. I přesto se ale jedná o osobitý Balkán, který mě místy absolutně uzemnil. Černá kočka, bílý kocour ale pořád zůstal nepřekonán. ()

Reklama

Davson 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nádherný film. Směs bizarní komedie, válečné tragédie a milostné romance je sladěno perfektně dohromady, aniž by Kusturica padal do kýče či umělého patetismu. Krásný obraz, krásná hudba a krásný konec... Život je zázrak, život je čudo, life is a miracle, lavie est un miracle, Leben ist ein Wunder... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tentokrat jsem uveril obalu film a cekal jsem blaznivou jizdu balkanem, ale tentokrat to zas tak blaznive nebylo. Filmu by urcite prospela kratsi stopaz, v podstate prvnich 45 minut se nic nedeje, jen takove lehke predstavovani podstav a teprve potom pride povolavaci rozkaz do valky a zacne se rozvijet vcelku originalni pribeh se spoustou skvelejch napadu, kde se hodne veci toci kolem zeleznice. Ale to, ze se ze zacatku nic nedeje, neznamena, ze bych se nudil. Kusturica porad umi vytvorit atmosferu, jakou mela Cerna kocka, bily kocour, ale je tu jeden podstatnej rozdil. Pribeh misty diky valce docela zvazni a i kdyz je stale podavan misty komedialni formou, uz to neni takova oddechovka, ktera by vam nejak zvedla naladu. Coz ovsem neznamena, ze by slo o spatnej film, Kusturica umi i ty nejobycejnejsi situace podat s lehkosti a i kdyz je film spis o valce, nepusobi depresivne, ale spis je plnej nadeje. Navic skonci 100% happy-endem. I kdyz uz film neni tak skvelej jako Arizona dream a Cerna kocka, bily kocour, porad je to skvela zabava a filmu musim pricist k dobru i to, ze jsem se za tech 150 minut ani na moment nenudil. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Život je šílený, minimálně na hranicích Bosny a Srbska. Jak jinak si totiž vysvětlit auta jezdící po kolejích, vojáky šňupající koks z kolejí nebo osla věčně stojícího v cestě. Strašná šílenost, tolik věcí se tam přebíjí a žádná neni tak dokonalá. Nejvíc se mi líbila atmosféra na fotbalovém zápase. Zdejší vysoký hodnocení moc nechápu, ale možná jsem jen zbytečně konzervativní a takové šílenosti mě vážně neoslovují. Mix všech možný stylů, chvilku válka, chvilku romantika, chvilku rodina, chvilku vtip, ale celé je to takové nijaké. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama