Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller s celkem nápaditým scénářem kterému ke konci dojde dech. Sydney Pollack vsadil na klasiku a film natočil "pěkně postaru" takže žádné adrenalinové honičky ani přetuněné zvukové efekty se nekonají (vůbec to není na škodu). Tlumočnice je prostě poctivá oldschoolová thrilleřina a k takové potřebujete hodně schopné herce, jakými Nicole Kidman a Sean "kamenná tvář" Penn určitě jsou. Tím víc je opravdu škoda tý hyperklišoidní scény na konci s přehrávající Nicole (znáte to jak klaďas míří hlavnímu hajzlovi bouchačkou do ksichtu?). Kromě toho, ale žádné velké výhrady nemám. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nerada píšu komentáře k malinko nadprůměrným filmům, co nejsou vyloženě špatné a nezaslouží si tedy jedovatou slinu, ale zároveň promarnily potenciál, nějak se jim nepodařilo nasáknout šťávu a výsledkem je nemastná, neslaná, rozpačitá podívaná. A to je přesně případ "Tlumočnice", příliš povrchní a naivní na politický thriller, málo napínavé na thriller vůbec, chvílemi zbytečně užvaněné, stopáž mohla být klíďo-píďo o půl hoďku kratší a Nicole Kidman ani Seanu Pennovi jsem jejich postavy nevěřila, do daných rolí mi kdovíjak neseděli. Na druhou stranu, úplná nuda to nebyla a malý přesah k zamyšlení by se taky našel. Mírné zklamání - jako když čekáte ohňostroj a ono kolem proběhne jen pár děcek s prskavkama... 65% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kidmanovej to tu pristalo, no inak politická nuda, ktorá sa napríklad s takým Hotelom Rwanda nedá ani porovnať. Viac sa to orientuje na psychiku postáv než na prípad samotný. Človek čakal niečo lepšie, niečo, čo úplne vtiahne do deja. Unavený Sean Penn pôsobil znechutene, chýbala mu tá iskra, ako keď odovzdával svojho oscara Zelenskému. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Hlavním kamenem úrazu jsou emoce, které diváka nechají naprosto chladným. Politikaření, diplomacie..nic moc dramatického a skutečně zajímavého se neděje, už zpočátku mě to nevtáhlo a tak jsem se jen apaticky vezla po zbytek filmu s tím, že mi bylo úplně jedno, kdo co komu nalhává a jak to s tou tlumočnicí ve skutečnosti je. Apatie je u filmu pravděpodobně to nejhorší, protože jakmile je vám hlavní postava u zadku, může to mít sebelepší režii a už si vás to nezíská. Je to škoda, protože herecké výkony byly výborné. Ale skutečnost, že jsem film dokoukávala půl roku mluví sama za sebe.. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Pollack původně chtěl do hlavní úlohy obsadiť Naomi Watts, ale ta se filmu vzdala, když se dozvěděla, že chce Silvii hrát její dobrá přítelkyně Nicole Kidman. (imro)
  • Šlo o první film, kde Sean Penn vyzkoušel natáčení akčních scén. Našel v nich velké zalíbení. (Seejey8)
  • Pôvodne sa mal film nakrúcať v Toronte, kde mala byť postavená replika Valného zhromaždenia OSN, no obrovské náklady na prípadnú výrobu charakteristických stolov s fluorescenčnými žiarovkami prinútili producentov zdvojnásobiť úsilie pri rokovaniach s OSN a získať povolenie natáčať priamo v sídle OSN, čo sa napokon podarilo. (Arsenal83)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama