Reklama

Reklama

Nimona

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rytíř chce po křivém obvinění prokázat svoji nevinu, a tak spojí síly s holkou, co umí měnit podobu. Ta je ale ve skutečnosti příšera, kterou má on za úkol zničit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

W.Dow 

všechny recenze uživatele

Nebudu skrývat, že již samotná předloha z pera Noell Stevensonové je mou srdeční, opravdu hodně  srdeční, záležitostí a tak jsem tuto adaptaci vyhlížela jak s nadějí, tak i jistou obavou, která se naštěstí ukázala naprosto zbytečná. Kouzlo zesílené pořádnou dávkou laseru zde je a duše předlohy stejně tak. Animace sice nedosahuje kvality takového Spider-Versa nebo druhého Kocoura v botách či Wolfwalkers, ovšem to vynahrazuje energičností, estetikou mixující středověk a cyberpunk s pořádnou dávkou PUNKU!!!, a hravostí. Rozhodně se nejedná o něco průměrného ala levné německé nebo francouské animáky, obzvlášť výrazy hlavní hrdinky byly naprosto dokonalé a vyčarovávaly stejně tak ďábelský úsměv na mé tváři. Dabéři vdechují svým postavám život, hlavně musím pochválit Chloe která naprosto perfektně propůjčila hlas Nimoně a byla perfektní volbou ale ani zbytek osazenstva nedělá ostudu. Hudba je stejně tak s citem zvolená, aby sloužila scénám i když někdo může namítat, že se jedná o dnešní trend narvat všude staré pecky a hotovo, osobně mi ale jednotlivý výběr trefil do vkusu a pasovala do scén.  Čeho se ovšem obávám, je jistá romantická linka, která možná bude některým zvedat krevní tlak přesto i zde musím pochválit tvůrce, že dobře slouží příběhu a je podána skutečně s citem. Možná jsem ale už jen paranoidní, a doufám že jsem. Kdybych se na to měla podívat objektivně, dala bych nějaké 4* jenže nemůžu a dám tomu 5*, protože tvůrci tomu dali své srdíčko a to mé si stejně tak animák zamilovalo. ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT: Hezké čtyřhvězdí až do brutálně doslovného finále na úkor integrity postav a dobře odvyprávěného příběhu. Obecenstvo asi podle tvůrců nepochopí, že xenofobie je špatná, pokud ze záporačky nebude vraždící fanatik a na konci příběhu Nimonu nebude celé království nelogicky adorovat. Když mi městem řádí Godzilla, určitě si totiž řeknu, že je to vlastně milé stvoření, a začnu jí kreslit fanarty, protože ji obejme vyhnanec z plakátů, který mi prý zabil královnu. Taky by se to nádherně obešlo bez zbytečného rozporu dvou hlavních postav ke konci filmu. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Sympatický animák se skvělou hlavní hrdinkou a nad očekávání silným závěrem. Děti zcela určitě nepoberou ten přesah se kterým tvůrci přichází (vyčleňování nezapadajících, sebervraždy (nejen) mladistvých, nepochopení okolím, …), ale když jim to rodiče pomohou trochu dešifrovat, nemuselo by se to vůbec minout účinkem. A kdyby ano, tak děti tu mají alespoň barvičky, dost akce a lehce infantilní humor, který je bude bavit…70% ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Skvelej nápad, příjemná animace, skvělý (anti)hrdinové, sráží to jen klasická Netflix woke culture, která jde na ruku aktuálnímu trendu, ostatně jako každej druhej film/seriál od Netflixu. Všude je duha a všichni jsme šťastný. Postup, jakej woke culture volí, je totiž strašně špatnej a udělá homofoba i z člověka, kterej s gayema a lesbickama nikdy neměl problém... Dneska tohle musí bejt úplně všude. Ale jinak fajn animak, u kteryho jsem se bavil, a když už to začalo bejt supr, přišla facka v podobě woke... Snad tahle blbá móda brzo přejde. Ps: při čtení komentů jsem narazil na tři typy lidi - a) homofoby, co davaj hned odpad, už jen z principu a nadávají na woke culture, b) woke culture, co davaj plnej počet hvězd, nehledě na to, jakej film je, a všechny ostatní nazývají homofobama, když daj míň jak pět hvězd, c) normální diváky, kterejm woke culture vadí, obtěžuje je, ale úplně stejně jim vadí i homofobie, a hodnotí film jako takovej. Skupiny a) a b) jsou totiž oboje úplně stejný idioti. Sorry not sorry. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný a originální překvápko. Na kráse mu ubírá pár nelogičností, no a pak především to drobné a zbytečné zasazení homosexuality, která vyvolá maximálně otázku “Proč?” U osmiletého dítěte ( dívky ) pak “Oni jsou bráchové nebo co?” U dvanáctiletého kluka pak “Really?”. Nic to neříká. Nic a nikoho to nerozvíjí. Žádnej “eye opening”, nic. Jen prostě Netflix. Jinak je Nimona jedna z nejoriginálnějších a nejzábavnějších postav v současném animovaném filmu. Chloe Grace Moretz jí pak propůjčila i jeden z nejlepších dabingů ever. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Film malo točiť štúdio Blue Sky pre Disney, avšak vedenie spoločnosti výrobu pozastavilo kvôli LGBT témam vo filme. Projekt zachránil Netflix. (Arsenal83)
  • Film byl originálně produkcí Blue Sky Studios od roku 2015. V roce 2021 byl film zrušen kvůli uzavření studia společností Disney. Film byl údajně dokončen na 70 %. Vývoj filmu byl obnoven o rok později společností Annapurna Pictures. Animacici dokončila společnost DNEG Animation. (petr.koca)
  • Film je založený na rovnomennom grafickom románe z roku 2015 od ND Stevensona, ktorý sa odohráva vo futuristickej verzii stredoveku. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Reklama

Reklama