Reklama

Reklama

Suchý anglický humor na drsném severu... Neúplné složení ze seskupení Monty Python vypráví příběh Vikinga, který se od svého lidu odlišuje a díky tomu se může stát velkým vůdcem. Erik (Tim Robbins) chce změnit svůj lid a panující poměry, a tak se skupina válečníků vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby získala roh, který by zbavil jejich zemi stále přítomných mračen a dovolil jim žít pod slunečnou oblohou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po nechutne preceňovanom Monthy Pythonovi a svätom grále som sa zariekol že s týmto kultovým zoskupením nechcem mať jakživ nič spoločné. V konečnom dôsledku som rád, že som im dal druhú šancu. Trápne fóry nezmizli úplne, no Viking Erik má v hlavnej úlohe charizmatického Robbinsa, chytľavú hudbu a lineárny dej. Technická stránka filmu pôsobí prekvapivo dobre- výprava a kostýmy sú uchádzajúce, triky na dobu vzniku dostačujúce a vizuálna stránka najmä v závere vcelku vydarená. Má to spád aj primeranú dávku hrdinstva a dobrodružstva takže sa nemôžem sťažovať. Narozdiel od grálu som toto prežil bez psychickej ujmy. 65% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

místy ujeté,místy vizuálně velmi pěkné (na dobu vzniku určitě).Jako by snad Vikinga Erika nestvořil Terry Jones,ale jeho Pythonovský kolega Gilliam.Kdo čeká třeskutou a ad absurdum hnanou zábavu ve styl tradičních Pythonovek,ten se nedočká,ovšem ani to kvality Erika Vikinga nesnižuje...lepší tři.70% ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Začarovaný kruh : Když cílem výpravy je drancování a důvodem drancování je další výprava - tak se takhle budeme motat stále dokolečka......... Už jen prvopočátek Erikovi cesty naznačuje, jaký to bude zmatek. Třeba scéna okolo 23 minuty a dohady kdo vedle koho bude sedět. CITÁT - Bohové, buďte všichni v klidu......... Erikova strategie na moři je zavede až k Branám světa. CITÁT - Nedoufal jsem, že vůbec někdy uvidím slunce........ Jejich krvavý souboj z drakem je trikově sice na velice nízké úrovni, ale je to srandomasakr. CITÁT - Drž hubu, a zabírej, vole !!!........ Hudební psychovystoupení v 46 minutě je šílené a rve uši. Teda čekal jsem komedii plnou gegů, ale ono to bylo převážně vážné a někdy i dramatické. I impozantní bitva na moři je plná přátelství a smutku i krve a radosti. Odměna za vítězství je hudba ! Hromový roh je zajímavé dílo a uvidíte jak si s ním Erik poradí. Je tu ještě totiž kovář a ten má trochu jiný plán. CITÁT - Pořád vidím hvězdičky........ Příchod a události ve Valhalle je také spíš drama ze špetkou humoru. CITÁT - Kdybys nebyl mrtvej, tak tě zabiju !!........ Skupinka mrtvých válečníků je velice dobře namaskovaná - zvlášť ten rozpůlenej. Největší a nejlepší postava příběhu je nevěřící věřící Harald ( Freddie Jones ) CITÁT - Neexistuje žádný kraj světa a neexistujou draci.......... Tento film nečerpá z dětské knížky "Sága o Vikingovi Erikovi", kterou napsal Terry Jones i když tedy doufá, že se zvedne prodej. Hudba - Neil Innes. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Je tam pouze část Monty Pythonu, ale i tak to má jejich nezaměnitelný nádech. Přesto mi to příjde jako asi nejslabší věc, kterou jsem viděl a kde zasahuje aspoň část slavné skupiny. Míst k zasmání je docela málo. Herecké výkony docela obstojné, hlavně největších hvězd. Příběh je taková typická MP pohádka s přesahem. Škoda, že není více humorných pasáží. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Los hybridos. Seriozní mýtický vikingský příběh na který jsou naroubovány monthypythonovské vtípky nebo naopak? Boat movie o putování do Valhally, Tim Robbins v jedné ze svých prvních rolí, pár gagů patřících do MP extratřídy. Za všechny lze jmenovat sekvenci s neviditelným pláštěm - ta je skutečně berserk... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Tento film nečerpá z dětské knížky "Sága o Vikingovi Erikovi", kterou napsal Terry Jones, i když tedy doufá, že se zvedne její prodej. (Terva)
  • Autorem hudby je "sedmý Python", zpěvák, skladatel a spisovatel Neil Innes, který spolupracoval jak na seriálu Monty Pythonův létající cirkus (od r. 1969), tak i na dalších projektech. Zejména se pak proslavil jako autor skladeb skupiny Rutles, v níž ztvárňoval Rona Nastyho. (Dr. Hawkeye)

Reklama

Reklama