Reklama

Reklama

Suchý anglický humor na drsném severu... Neúplné složení ze seskupení Monty Python vypráví příběh Vikinga, který se od svého lidu odlišuje a díky tomu se může stát velkým vůdcem. Erik (Tim Robbins) chce změnit svůj lid a panující poměry, a tak se skupina válečníků vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby získala roh, který by zbavil jejich zemi stále přítomných mračen a dovolil jim žít pod slunečnou oblohou. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Po premiéře filmu Terry Jones požádal producenty, zda by mohl pro britský trh původní více než stominutovou verzi zkrátit. Dostal sice zelenou, ale zároveň i velmi krátký čas na celou akci, takže stejně nebyl ve výsledku spokojený. Teprve v roce 2006, když se vyráběla speciální edice filmu pro dvd, sestříhal Terry Jones snímek na stopáž, jež mu vyhovovala, na 76 minut. (Rodriguez)
  • Jedním z výtvarníků filmu byl i Alan Lee, ilustrátor knih J. R. R. Tolkiena a později i jeden z hlavních výtvarných poradců filmové trilogie Pán prstenů a obou dílů filmu Hobit. (Dr. Hawkeye)
  • Autorem hudby je "sedmý Python", zpěvák, skladatel a spisovatel Neil Innes, který spolupracoval jak na seriálu Monty Pythonův létající cirkus (od r. 1969), tak i na dalších projektech. Zejména se pak proslavil jako autor skladeb skupiny Rutles, v níž ztvárňoval Rona Nastyho. (Dr. Hawkeye)
  • Tento film nečerpá z dětské knížky "Sága o Vikingovi Erikovi", kterou napsal Terry Jones, i když tedy doufá, že se zvedne její prodej. (Terva)

Reklama

Reklama