Honza a tři zakleté princezny (TV film)
Pohádka
Československo, 1984, 41 min
Svatava SimonováObsah
Honza se těší, jak si udělá prázdniny, ale překazí mu to zmizení tří rozmazlených princezen. S vysvobozováním mu pomůže nejen hodná pohádková babička, která má jejich "zakletí" na svědomí, ale také tři vykutálení královi sloužící, kteří ho podvedou, nechají v jeskyni a sami se vydávají za zachránce princezen. Všechno nakonec samozřejmě dopadne dobře, pravda vyjde najevo... jen místo svatby z jednou z princezen jim Honza vymyslí "převýchovu"... (wictoria)
gudaulin
Příjemná pohádka, kterou z obvyklé šedi studiových pohádek Československé televize vyzvedává nadsázka a rozpustilý humor, který je znát jednak z textů písniček a dialogů a jednak z režijního přístupu a projevu zúčastněných herců. Jedna z výrazných rolí Martina Stropnického. Celkový dojem: 60 %.(10.7.2008)
WANDRWALL
Dodnes nedoceněná pohádka. Tři ženské má Honza převychovat? A co rodiče? Proč je rozmazlili?(18.7.2011)
blackrain
Průvodcem touto nevšední a veselou pohádkou je samozřejmě Honza. To už je jasné podle názvu. Ovšem, tenhle Honza je neobyčejný chasník. Není hloupý, ale zpívá a tančí. Zpívá a tancuje za každé situace, dokonce i když bojuje se strašlivým drakem. Ještě lepší byli povedení zachránci princezen v čele s Petrem Štěpánkem. Se studiovými triky jsem žádný problém neměla.(17.11.2011)
Elyssea
U-ÁÁÁÁÁÁÁ. Stupidita nejvyššího stupně. Chudinky princezny se měly stát zdravotní sestřičkou, prodavačkou a zootechničkou. Děs a běs. Je to něco jako slabý odvar ze statečného kováře + co-kdo-vymyslí. Myslím tím ty zrádné kamarády (Honzu asi někdo postříkal slzným plynem, že si nevšiml, že to jsou ti tři)...(11.7.2008)
PollyJean
Aneb jak z přežitku v podobě princezen udělat platné členy socialistické společnosti. No to rozhodně není pohádka. Děsivé studiové triky.(20.6.2009)
Danulinda
Tři a půl bodu pro upřesnění. Jedná se o tak trochu Večerníčkovou pohádku díky svým zvláštně pojatým kulisám, díky drakovi apod. Sice preferuji nezpívané pohádky či jen nezbytně nutný počet skladeb, zde mi však písně až natolik nevadily a parta herců okolo pana Mrkvičky, Augusty či Štěpánka ml. odvedla velmi dobrý výkon. Povedl se i hlavní představitel, kterého pohodově a s nadhledem zahrál p. Stropnický. Závěrem bych rád dodal, že Olda Vízner (i přes malý prostor) byl zábavný jako snad v každé své roli. Mimochodem, Monika Kvasničková byla svou hezkou vizáží nádherná princezna.(5.4.2010)
JohnnyV
"Ale každá princezna se musí něčemu naučit, když chce být třeba zootechničkou". "Zootechničkou?.....proč ne?" Veselá pohádka.(15.8.2006)