foto

Barbora Srncová

  • nar. 5.8.1969 (47 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Barbora Srncová, dcera zakladatele Černého divadla Jiřího Srnce a malířky Emmy Srncové, se narodila v 5. 8. 1969 v Praze. Své dětství prožila po boku babičky, která ji vychovala, protože divadlo bylo pro její rodiče časově náročným zaměstnáním. Vystudovala Státní konzervatoř v Praze, na kterou byla přijata hned napoprvé. Zde také v prvním ročníku natočila romantickou inscenaci "Cowdor a Fera". Po ukončení studií působila v Divadle Vítězslava Nezvala v Karlových Varech, v Černém divadle Praha, divadle Panoptikum a Ta Fantastika.

Už jako dítě účinkovala v televizních pořadech pro děti s Evou Blažíčkovou HRAJTE SI S NÁMI. Svou první roli dostala ve snímku JAKO ZAJÍCI (1981). O několik let později spolupracovala s německou televizí, mj. i v česko-německém filmu SNĚHURKA (1992) pod vedením režiséra L. Ráži. Ve svých pětadvaceti letech dostala angažmá v anglickém dramatu NEHYNOUCÍ LÁSKA (1994). Nezapomenutelná je samozřejmě jako Rampepurda v proslaveném českém televizním seriálu BYLO NÁS PĚT (1994) a několika dalších českých filmech, pohádkách a seriálech.

Prvním manželem Barbory Srncové se stal kadeřník žijící ve Švédsku Kaare Kvevik, se kterým má dcerku Emmu. Do druhého manželství vstoupila s českým hercem a zpěvákem Petrem Rajchertem. Kromě herectví se, stejně jako její matka, věnuje malování.

Freemantle

Herecká filmografie

2014 Princezna a písař (TV film)
2013 Špačkovi v síti času (TV seriál)
Cvikr sem, cvikr tam (E12)
Dvěstěpětka mezi smrtelníky (E03)
2005 Dobrá čtvrť (TV seriál)
2003 Malvína (TV film)
2000 Policejní pohádky strážmistra Zahrádky (TV seriál)
Pra pra pra (TV seriál)
Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (TV seriál)
To jsem z toho jelen (TV seriál)
1999 Ani málo, ani moc (TV film)
1998 Múza
Stín (TV film)
Vše pro firmu (TV film)
1996 Draculův švagr (TV seriál)
Lotrando a Zubejda
Venušin vrch (TV film)
1995 Když se slunci nedaří (TV seriál)
Modrá krev (TV film)
Růženo! (studentský film)
1994 Bylo nás pět (TV seriál)
Nehynoucí láska
To hezké růžové (studentský film)
V erbu lvice
1992 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Volavka (S04E02)
Sněhurka (TV film)
Šplhající profesor (TV film)
1991 Maigretův první případ (TV film)
1990 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Krevní skupina (S02E05)
Heřmánková víla (TV film)
Nemocný bílý slon
1989 Putování po Blažených ostrovech (TV film)
Útěk s Cézarem
Utopím si ho sám (TV film)
1988 Každá Emma má lásku
Podivuhodný večer se slečnami (TV film)
Raggedy Rawney, The
1987 Heimatmuseum (TV seriál)
Počkej si na bílé štěstí (TV seriál)
Sedmé nebe
1986 Krajina s nábytkem
1985 Cawdor a Fera (TV film)
1984 Honza a tři zakleté princezny (TV film)
1981 Jako zajíci

TV pořady

2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2000 Věštírna (TV pořad)
1999 Čtveráci (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace