foto

Oldřich Vízner

  • nar. 6.5.1947 (69 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Po absolutoriu na DAMU začínal roku 1969 v kladenském divadle a po osmi sezonách přišel do pražského Činoherního klubu. Po pětadvaceti letech se rozhodl pro svobodné povolání, hostoval v pražském Divadle Ungelt a navázal intenzivní spolupráci s Divadlem ABC, které je dnes jeho domovskou scénou. Vyniká smyslem pro jemnou sebeironii a herecký nadhled, hraje v širokém spektru žánrů.

V Divadle ABC hraje ve např. v inscenacích Cizinec (Charlie), Frederick (Harel), Jezinky bezinky (Mortimer Brewster), Tři muži ve člunu a pes (Harris), Třikrát život (Hubert), Večer tříkrálový (Pan Tobiáš Říhal). Na televizní obrazovce se objevil např. v seriálech Arabela (1979), Arabela se vrací (1990), Bylo nás pět (1994) nebo Cirkus Humberto (1988). Do diváckého podvědomí se dostal především díky rolí sluhy Saturnina ve stejnojmenné komedii režiséra Jiřího Věrčáka.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2014 Stopy života - Na plný úvazek (TV film)
2006 Sůva z nudlí (TV film)
2005 Trampoty vodníka Jakoubka (TV film)
2004 Nadměrné maličkosti: Duch modrého pokoje (TV film)
Ruth to vidí jinak (TV film)
2003 Drátařík a hruška moudrosti (TV film)
Nezvěstný (TV film)
Probuzená skála (TV film)
2002 Hrobové se otvírají - noc (TV film)
Peklem s čertem (TV film)
Waterloo po česku
2000 Gradjani
1999 Veselé vánoční hody (TV film)
1998 Ex offo (TV film)
Genij vlasti (TV film)
1997 Tábor padlých žien
1995 Generálka Jeho Veličenstva (TV film)
Lúpež dejín (TV film)
Playgirls
1994 Příliš hlučná samota
Saturnin
1993 Hadí pohledy (TV film)
Lift story (TV film)
Mistr Kampanus (TV film)
Svatba upírů
1992 Ať ten kůň mlčí! (TV film)
Jak vyloupit banku (TV film)
Kafka to taky neměl lehký (TV film)
1991 Co teď a co potom: Dno (TV film)
Klauni a vlastenci (TV film)
Oko za oko (TV film)
Pofoukej mi jahody (TV film)
Žebrácká opera
1990 Čarodějky z předměstí
Den D Dáši B (TV film)
Pokoj pro dva (TV film)
Radostný život posmrtný (TV film)
Studňa mladosti (TV film)
Záhada tří kapitánů (TV film)
1989 Dokonalý muž, dokonalá žena aneb Návštěva mladé dámy (TV film)
Evropa tančila valčík
Kdo probudí Pindruše ...? (TV film)
Království za kytaru
Muka obraznosti
1988 Bronzová spirála (TV film)
Komu straší ve věži (TV film)
Strom pohádek: Bez práce nejsou koláče (TV film)
1987 Dirigent (TV film)
Fanynka (TV film)
Záhada zlatého servisu (TV film)
Zatmění všech sluncí (TV film)
1986 Hrdlička (TV film)
Operace mé dcery
Území strachu (TV film)
1985 Dobré světlo
Nebožtík si nepřál květy (TV film)
Oblast ticha (TV film)
O chytrém Honzovi (TV film)
Robotóza (TV film)
Růžový Hubert (TV film)
Veronika
Žáku Kašíku, nežeň se! (TV film)
1984 Honza a tři zakleté princezny (TV film)
Křeček (TV film)
1983 Hejtman z Kopníku (divadelní záznam)
Navždy do dálek Tichomoří (TV film)
Sestřičky
1981 Čím kdo žije (TV film)
Dubové čarování (TV film)
Hodina života
Pohádka o mokrosuchém štěstí (TV film)
Škola hrou (TV film)
Tři v tom (divadelní záznam)
1980 Džungle před tabulí (TV film)
O Ptáku Ohniváku (TV film)
Postřižiny
Vzorná tchyně (TV film)
1978 Herecká dráha (TV film)
Králova žena (TV film)
Prodaná babička (TV film)
Silnější než strach
Začátkem září se dalo do deště (TV film)
1977 Co je platno kárat, co je platno kázat (TV film)
Já bych se tak ráda vdávala (TV film)
Podivný výlet
Příběh lásky a cti
Zlaté rybky
1976 Hadrián z Římsů (TV film)
Léto s kovbojem
Panenka z vltavské tůně (TV film)
Světlík (TV film)
1975 Čertova nevěsta (TV film)
Na konci světa
1974 Královské usínání (TV film)
Ohnivý máj (TV film)
Rafan (TV film)
Rudá záře nad Kladnem (TV film)
Všechno nejlepší (studentský film)
1973 Hvězda první velikosti (TV film)
Ó rozume, ó lásko
Pokus o vraždu
1972 Krysy (TV film)
Pohádka o drakovi (TV film)
Půlnoční kolona
Rozhovor (TV film)
Smrt si vybírá
1971 Chléb a písně (TV film)
Konec draka Kusodrápa (TV film)
1970 Čekání (TV film)
Višňový sad (divadelní záznam)
1969 Popel (TV film)
1968 Ohlédnutí
Spalovač mrtvol
V tunelu
1967 Mrakodrap lásky (studentský film)
1965 Škola hříšníků

TV seriály

2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 3 (S01E03)
Epizoda 2 (S01E02)
další epizody (4)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Pohřešovaná (S01E11)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Láska je černý kůň (E09)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
Tak trochu ženatý (S01E09)
Manuál svatební noci (S01E04)
Vezmu si tě jindy! (S01E03)
další epizody (5)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
2012 Ententýky (TV seriál)
Ohňostroj vášně (E10)
Zamiloval jsem se, odcházím (E09)
Chvíle pro Hanu Hegerovou (E08)
další epizody (10)
2011 Aféry (TV seriál)
Čapkovy kapsy (TV seriál)
Jasnovidec (E03)
2010 Dokonalý svět (TV seriál)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Pamlsek (S03E03)
Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2006 Škola Na Výsluní (TV seriál)
2005 Bazén (TV seriál)
1996 Bubu a Filip (TV seriál)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
1994 Bylo nás pět (TV seriál)
Cesta do Indie a zpět (E06)
Cirkus svět (E05)
Pokoj lidem dobré vůle (E04)
další epizody (5)
O zvířatech a lidech (TV seriál)
Saturnin (TV seriál)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
Pan děkan mění názor (E26)
Rumburak letí na Pultanelu (E03)
Osudná věštba (E02)
další epizody (4)
Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
Cestou do synagogy (E03)
1992 Náhrdelník (TV seriál)
Duplikát (E02)
Dobyvatel (E01)
Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
Kavárna Daubner (E02)
1991 Co teď a co potom? (TV seriál)
1988 Cirkus Humberto (TV seriál)
Slavné jméno (E12)
Útěk (E11)
1987 Nepolepšitelný starý muž (TV seriál)
Strom pohádek (TV seriál)
Voňavé haraburdí (TV seriál)
1986 Zlá krev (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
1985 Synové a dcery Jakuba skláře (TV seriál)
1982 Dynastie Nováků (TV seriál)
1980 Arabela (TV seriál)
Zvonečkem to začalo, zvonečkem to končí (E13)
Příliš mnoho generálů (E11)
Rumburakova velká šance (E10)
další epizody (7)
1979 Dnes v jednom domě (TV seriál)
1976 30 případů majora Zemana (TV seriál)
Třetí housle (S02E09)
1975 My z konce světa (TV seriál)
30 případů majora Zemana (TV seriál)
Strach (S01E08)
1973 Neználkovy příhody (TV seriál)
1970 Lidé na křižovatce (TV seriál)

Dokumentární

2015 Sám v muzeu (TV seriál)
2014 Tajemství Lubomíra Lipského (TV film)

TV pořady

2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2009 Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Benefice Lubomíra Lipského (TV pořad)
2004 Jak přežít nepohodu (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
1984 Zpívánky (TV pořad)
1981 Jak byste se zachovali (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace