Reklama

Reklama

Šťastné a krvavé

  • Norsko There's Something in the Barn (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bill, jeho manželka a dvě dospívající děti jsou prototypem naivní americké rodinky. Když Bill zdědí po strýci starou horskou usedlost v Norsku, nadšeně se před Vánocemi stěhují do svého nového domova s vyhlídkou přeměnit nemovitost na výdělečný podnik. Jejich představa o romantickém zasněženém severu nemůže být vzdálenější realitě… Každý rodilý seveřan totiž ví, že správná skandinávská usedlost má stodolu a v ní samozřejmě žije prastarý elf, který má rád svůj klid. Existují přísná pravidla, jak udržet stodolního skřeta šťastného, aby neškodil. Tím nejdůležitějším je – žádné společenské oslavy, žádné návštěvy! Když se Bill rozhodne ve stodole uspořádat velký vánoční večírek, klidumilný elf se nevítaných vetřelců rozhodne nemilosrdně zbavit za každou cenu. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (57)

jefff 

všechny recenze uživatele

Je to špatný, fakt jo. Podle mě tu byl nápad tvůrců natočit "něco" s trpaslíky. A zbytek už vymýšleli za chodu během natáčení, protože jinak tenhle pseudo scénář vzniknout nemohl. Scény jsou často nahodilé a úplně tragicky natočené, víceméně na úrovni domácích rom-kom filmů posledních deseti let. Fakt. A hlavní vtip celého filmu - tedy naštvaní skřítci - přestává být vtipný někdy po dvaceti minutách. Ještě kdyby to mělo 80 minut maximálně, tak by to šlo, ale stovka je hrozně nesoudná. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

There's Something in the Barn je vyloženě rodinnou komedií s hororovými prvky kdy je vám hned od začátku jasný, že nikomu ze členů rodiny se nic nestane. Zpočátku jsem měl strach, že skřet ve stodole bude jen jeden. Naštěstí ne, protože to by byla nuda. Jinak jde klasicky o film o rodince která nedokáže držet pospolu(nejvíc asi hapruje vztah dcery s macechou) a tak musí přijít něco co je stmelí a ukáže sílu rodiny. A jsou to právě nasraní skřeti kteří se jim budou snažit zdevastovat nejen jejich novej domov a přitom je ještě připravit i o jejich životy. A tak může začít zběsilá taškařice. Nejde sice o nic extra ale když jsou ty Vánoce budu shovívavej. Mimo to ruku na srdce. 100raději se kouknu na nějakej novej vánoční horor(sice né tak kvalitní) než o5 koukat na x krát viděnou klasiku kterou zase pouští v bedně. A i proto ty 3hvězdy dám. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čakal som to ďaleko horšie popravde, no toto je pomerne stráviteľná jednohubka, ktorá zhruba od polovice aspoň odsýpa, keď už nie je mimoriadne veľkou zábavou, ktorú si bude divák dlhodobejšie pamätať. A viete čo, dám aj tretiu. Veď kto ma zastaví :D A mimochodom, horor to príliš nie je. Je to skôr taká temnejšia rozprávka .. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je jako horor? Však i jakýkoliv díl Scooby Doo mě vyděsí více než tohle. Americká rodina zdědí v Norsku barák se stodolou a v té žijí skřítci co nemají rádi světlo a  hluk  syn si s jedním z nich rozumí pak , ale jeho rodina pořádá v té stodole uvítací párty a ten skřítek se nasere a jde po nich. Nefunguje to jako komedie jelikož to není vtipné vtipy typu zapnu televizi a je tam samé lyžování nebo nehrají tam sotfbal jelikož je tam všude sníh jsou na úrovní Trošky a kameňáků po hororové stránce to selhává úplně. Na konci je ti skřítci napadnou , ale tohle by nemělo být vůbec vyrovnané dva dospělí by jim měly nakopat prdele jak nic a ne naopak. Navíc nemají  rádi hluk a světlo a jeden zde jezdí na sněžném skútru a útočí na ně v rozsvíceném baráku pokud nasadíte nějaké pravidla a sami je porušujete k čemu to je.  Těch 20 procent je pro mě a ty lidi co na to nešly do kin jelikož vyhodit za tohle prachy v kině je šílenství.  Jak se taková sračka dostala do kin je mě taky záhadou. P.s. co je horší, že se Vás pokoušejí zabít skřítci nebo to, že uvíznete na letišti a máte průjem? Že jste si mysleli to první chyba podle téhle rodiny je to totiž to druhé. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Americká rodinka narazí na norského trpaslíka, který lpí na svém klidu, kterýmu zpovykaní Amíci nechtějí dopřát. Dalo se na to dívat, ale jako u mnoha severských filmů moc nechápu, na jaké publikum autoři cílí. Aby tím oslovili hororovou komunitu je film málo temný a krvavý a pro děti je to naopak zase krvavé příliš. No a norský humor..............ne že by se tu člověk neusmál, ale na vyložené zasmání tu není vlastně nic. Kvituju vizuál trpaslíka a celkem si mi líbilo, že závěrečné zúčtování bylo celkem dlouhé a v určitých momentech mělo i grády. Ale celkově to je snadno zapomenutelný průměr a můžu si jen představovat, co by s tím dokázal udělat třeba Wirkola. 50% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Kvôli obmedzenému sneženiu v tom čase Starr nariadil, aby sneh priviezli nákladnými autami, aby sa splnila vízia, ktorá bola potrebná pre film. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo od 24. októbra do konca novembra 2022 v Nórsku a Litve, kde bola natočená až polovica záberov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama