Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Prozatím jasně nejlepší americká Liovka. Li konečně dostal možnost, aby se trochu předvedl (pokud možno bez vylepšených záběrů) a své šance náležitě využil. Tchéky Karyo je mu protihráčem více než důstojným a jedinou výtku bych měl k obsazení Bridget Fonda, místo které bych osobně raději viděl Miru Sorvino. Vytípnout si pak rozhodně zaslouží soundtrack Craiga Armstronga - bez pořádného zvuku nemá vůbec smysl Polibek draka sledovat.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co Čínská čtvrť? - Tam budeme nápadný. - Vem si paruku a kimono!" Hledání mrňavého asiata s rychlýma končetinama uprostřed nekonečného množství podobných týpků je úkolem hodným pařížské kriminálky. Jedině policie je totiž schopná dodat organizovanému zločinu tu správnou štábní kulturu, ale vyřešit tento malý žlutý problém bude patrně nad její síly. Přiznám se, že mám rád akční filmy, ve kterých "ten správný" vymetá podlahu s "těmi mocnými", ale tady nemohu jít s hodnocením výše, neboť akce byla rušena přehnaným množstvím zbytečně slzopudných okamžiků. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Luc Besson a Jet Li neskôr znova spojili sily, aby natočili film Utrhnutý z reťaze, no ich starší film - Bozk draka, ma bavil viac. Jet Li je tu skutočne fantastický a akčná stránka a predovšetkým finále je brilantné. Príbeh nestrhne, ale ani nenudí, Bridget Fonda taktiež dobre sekundovala Jetovi. Radosť pozerať na tie kopanice. 75% - 4* ()

tron 

všechny recenze uživatele

S ázijskými hviezdami to tak bolo, že po príchode do USA ich čakal smutný pád (česť výnimkám - TVÁR TOHO DRUHÉHO, DOUBLE TEAM). Jet Li nepredstavoval žiadnu výnimku. Nečudo, že medzi jeho najlepšie americké úlohy patrí záporák zo SMRTONOSNEJ ZBRANE 4 (ale zas čo by iní dali "aspoň" za to). BOZK DRAKA je podpriemer so slabou akciou, mizernou atmosférou a slabými hercami (Karyo, Fonda). Všetko toto zbytočné akčné akože-peklo pochádza z produkcie Luca Bessona a Li naň môže byť asi taký hrdý, ako na Rómea, ktorý musí zomrieť. UTRHNUTÝ Z REŤAZE (2005) im vyšiel neporovnateľne viac. Ale som rád, že som po dlhom čase znova videl starého dobrého "Kata". ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po niekoľkých rokoch a filmoch, v ktorých Hollywood priam trestuhodne mrhal potenciál Jet Liho ho konečne na chvíľu prevzal Luc Besson, ktorý práve začínal s produkciou akčných filmov a hneď je to iná úroveň. Dejovo to samozrejme nie je v ničom originálne, ale s tým tu nemám najmenší problém, vždy som mal rád tieto zápletky o mužoch na strane zákona, ktorí sú nepravodlivo obvinený z vraždy a tak sú na úteku pred skutočnými zločincami, ale aj políciou, pričom sa behom toho samozrejme snažia očistiť a aj napriek tomu, že film má skvelé tempo a v rámci žánru funguje bezchybne, až prekvapivo dobre funguje aj po dramatickej stránke, línia s prostitútkou film vôbec neruší a štýlom mi to v tomto občas pripomenulo slávneho Bessonovho Leona. Takže film ponúka nielen to, čo sa aj od neho dá čakať a to prakticky v tej najvyššej kvalite, ale ešte aj niečo navyše. Po akčnej stránke tu nemám absolútne žiadnych výhrad, som fanúšik Jet Liho bojového umenia a v tomto filme predvádza rozhodne to najlepšie v rámci celej svojej západnej produkcie, ale ani za vrcholmi svojej hong kongskej tvorby táto akcia zase tak moc nezaostáva. Súboje majú špičkovú choreografiu, ktorá ponúka kombináciu drsného štýlu s trochou Jackieho Chana, kedy sa používa všetko v okolí, ako žehličky, práčky a podobne, sú perfektne natočené a plné skvelých nápadov, napríklad taký granát v rukáve. A nesklame ani zvyšná akcia, tých pár naháňačiek je dosť kvalitných a v prestrelkách sa mi záse páči nekompromisnosť, kedy to dostanú aj mnohí nevinní. Najviac sa mi páči celá úvodná fáza v hoteli, ktorá ponúka viacero menších akcií, akcia na lodi alebo celé finále na policajenj stanici, hlavne súboj s dvojicou bratov, ale všetka akcia je veľmi kvalitná. Žiadny problém nemám ani s obsadením, Jet Li je tu nielen mimoriadny sympaťák, ale je aj v skvelej forme, pomáha mu Bridget Fonda a k tomu skvelý záporák Tchéky Karyo, ale aj celkovo zloženie záporákov mi veľmi sadlo, pričom z nich zaujme hlavne Cyril Raffaelli. A režijne tu nemám žiadnych výhrad, film má kvalitný vizuál, občas ponúka ponurú atmosféru odvrátenej strany Paríža a k tomu špičkovo prevedená akcia. Bozk draka je rozhodne najlepší akčný film s hong kongským akčným hercom točený na západe, pre mňa je to už klasika hodná mnohých pozretí. 86% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • V sirotčinci je dcera Jessicy zaznamenána jako "Isabel Kamen". Isabel je skutečné jméno herečky (Isabelle Duhauvelle), Kamen je potom příjmení jednoho z tvůrců filmu - Roberta Marka Kamena. (D3VIL)
  • Scéna, ve které Jet Li napadne Lupa (Max Ryan), měla být natočena odděleně. Nejdříve dialog, až pak bojová scéna. Režisér však po skončení dialogu neřekl "cut", a tak Jet Li zaútočil. Vystrašený výraz Maxe je tedy opravdový. (D3VIL)
  • V celém filmu je použito pouze sedm pomocných lan. (D3VIL)

Reklama

Reklama