Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pásmu FAMU Four se seznámíte s tvorbou mimořádně talentovaných tvůrkyň a tvůrců, kterým patří budoucnost českého filmu. Čtvrtý ročník projektu FAMU v kině opět ukazuje, jak se naše kinematografie prezentuje na nejznámějších světových festivalech. Díla spojují nejen mezinárodní úspěchy, ale také motiv, který čeká na objevení. Animovaný snímek Deniska umřela byl uvedený na festivalu Berlinale, kde obdržel Zvláštní uznání. Vypráví o chlapci, kterého zaskočí ztráta domácího mazlíčka. Zjišťuje, že fenka Deniska ho ale vlastně neopustila. Osmý den, který měl premiéru na festivalu v Cannes, sleduje vzdorovitou dívku, která se rozhodne utéct z náboženské sekty. Intimní drama citlivě ukazuje dilema a překážky, s kterými se hrdinka vyrovnává. Stále populárnější formu animovaného dokumentu zastupuje emocionální dílo Přes střepy. Založeno je na skutečném příběhu ženy, která přežila sexuální napadení. Na Oscara nominovaná autorka Daria Kashcheeva se představí divokým sestupem do podvědomí Electra. Film, který byl rovněž uvedený v Cannes, je snovým a moderním pojetím starověkého mýtu. (Pilot Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Filmy do sebe až překvapivě dobře zapadají a na rozdíl od jiných podobných projektů se jednotlivá díla vzájemně podporují k ještě hlubšímu a emocionálnějšímu dopadu na diváka. Jenom mě teda trochu překvapilo, že to dali jako seniorskou projekci. Ale senioři jsou na umírání a traumata asi zvyklí... ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Právě jsem dostal “stargazing”… Jeden z nejlepších kinozážitků letos. A to srovnávám se světovou produkcí i celovečeráky. - mimochodem Electra je dílo světového formátu a FAMU má na kontě další obrovskou, obrovskou hvězdu. Už se nemůžu dočkat na celovečerní debut. ()

jara12 

všechny recenze uživatele

Nadaní tvůrci z FAMU nadělují 4 vydatné snímky během jedné hodiny. Jeden snímek vás v 10 minutách zavede kreativní a abstraktní animací do srdceryvného příběhu kluka a jeho psa. Druhý tentokrát hraný ukazuje holku, žijící v náboženské sektě, odpojena od civilizace a její touhu po poznání něčeho nového. Následuje čtyřminutová animace o pocitech zneužité a navždy poznamenané ženy jenž mapuje samotné pocity obětí těchto činů. No a samozřejmě nejlepší nakonec! Electra je půlhodinové komplexní dílo, které je jedno z nejlepších, co jsem tento rok viděl. Námět o předčasném dospívání, vztahu ke svému tělu a hrozivé následky traumat z minulosti jsou nacpané a vyprávěné v jedinečné, hrané stop-motion animaci. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

FAMU je inkubátor, kde si tvůrci mohou dovolit věci, které jim už v komerční tvorbě neprojdou. Takže i tahle kolekce nejspíš bude tím nejlepším z letošní domácí tvorby. Filmy, které jsou osobní, aktuální a angažované. Electra tvoří celou polovinu hodinové stopáže a je naprosto sebevědomým dílem autorky, která za půl hodiny stihne víc, než většina celovečerních filmů. A málokdy ta půlhodina uteče tak rychle. Tohle fakt stojí za to vidět na plátně. (Celá kolekce spíš 90%.) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama