Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tak dlouho lidé zneužívali planetu, až jim to vrátila i s úroky. Po zemětřeseních a potopách přišel největší úder z atmosféry. Gigantické bouře později známé jako Vítr zkázy smetly lidskou civilizaci do propadliště dějin a zbytky lidí teď živoří v malých skalních komunitách...Dva strážci zákona (Mark Hamill, Kitty Aldridge) po mnoha měsících dopadnou Byrona (Bob Peck), podezřelého z vraždy. Na jeho hlavu je vypsána vysoká odměna a dobrodruh Matt (Bill Paxton) tak využije nepozornosti obou strážců a Byrona unese. Dobrodružství právě začíná. (J.Connor)

(více)

Recenze (7)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento snímok u mňa skultovel už pred jeho zhliadnutím. Predstavoval pre mňa akýsi miniatúrny svätý grál medzi filmami. Jednak za to môže fakt, že jeho ukážky som videl pred zhruba 25imi rokmi na jednej nemeckej satelitnej stanici ( kde mi utkvel v pamäti post-apo svet ), jednak tým, že by bolo lahôdkové vidieť v jednom príbehu Marka Hamilla a Billa Paxtona pospolu. A vlastne som o nič neprišiel. Problematický je film hlavne v tom, že obsahuje málo akcie, ktorá sa tu pýta na povrch, ale máločo na ňu dôjde. Takisto nápad je skvelý, ale utopený v blbých žvástoch. Suma sumárum - kategoricky nezvládnuté dielo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Takový britský Mad Max ve vzduchu (a tureckých lokacích) od režiséra Trona, který mě - toho času nadšeného do postapo filmů - moc nezaujal a asi nebudu sám. Dobrý nápad a docela luxusní obsazení, ale nudný scénář a málo akce. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně těžko sehnatelná sci-fi, kterou jsem naposledy viděl na rakouské ORF před nějakými třiceti lety a už tenkrát mi připadala divná. Nějak jsem tam nechápal souvislosti. Teď tedy jsem souvislosti pochopil, ale přišlo mi, že si pan režisér ukousl příliš velké sousto. Je docela sympatické to náboženské pozadí příběhu, kterým se snaží něco říct, ale dělá to strašně zoufale, nevěrohodně a lacině, navíc bez nadhledu, který by tady byl strašně potřeba. Přechody z lokace do lokace jsou docela nudné, špatně sestříhané (letíme a šup, jsme v jeskyni; letíme, je den, šup, a je noc; chlap se ztratí v bouři a šup, najednou o x kilometrů dál, kam se těžko jak mohl dostat). Postava Billa Paxtona mi lezla od začátku na nervy a přál jsem si, aby ten pitomec už někde někam spadl a film už pojednával jen o tom androidovi. A ti dva stráži zákona, i když jednoho hraje Mark Hamill a tu druhou pohledná Kitty Aldridge, se taky občas chovají poněkud naivně, jednou lehkovážně, podruhé zaujatě, jednou plácají nesmysly, jindy mluví docela rozumně. Táhne se to jak lokálka do Poděbrad a je skutečně o nervy to dokoukat. Líbila se mi jen jedna scéna, v tom muzeu když všichni tři stojí proti svým třem protějškům v podobě soch. Jo, a ta symfonická hudba je tady jak pěst na oko. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Vědecko-fantastická (střízlivá) všehochuť, přičemž všechno, z čeho je tu čerpáno, existuje i lépe. Je libo hon na androida? Sáhněte po BLADE RUNNERovi. Bažíte po dystopickém odéru? CHLAPEC A JEHO PES vám ukáže tu správnou kulinářskou cestu. Chcete pořádné post-apo? Chladnou náruč nabízí spolehlivě série MAD MAX... Přesto není tento problematicky sehnatelný film úplnou prohrou, má pár dobrých nápadů a z mého pohledu nebylo špatným rozhodnutím sveřepě po něm jít. 60% ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Britské WTF post-apo ve finále se svou blábolivostí podobající ZARDOZu, chtějíce být snad novým BLADE RUNNEREM ve světě šíleného Maxe. Na zúčastněné zas tak nehleďte, neboť Kingsley, F. M. Abraham a Coltrane se ve filmu jen mihnou. Docela podařeně absurdním byl výkon, pro mě dosud neznámého, Boba Pecka v hlavní roli. Z celého toho snímku na mě čišelo, že to někdo myslel zatraceně dobře, ale výsledek prostě neukočíroval, protože neměl jasnou představu, co by vlastně jeho film měl být. Velké plusy rozhodně putují za zvolenými lokacemi natáčení, neboť turecká Cappadoccia (http://en.wikipedia.org/wiki/Cappadocia ) vypadá úžasně a o zfilmování takových žánrů si přímo říká. Resumé ? Sympatický, ale bohužel ve výsledku nepříliš dobrý a zábavný film. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Producent Gary Kurtz sa počas natáčania filmu dostal do nepríjemných finančných problémov, pretože sa rozviedol s manželkou a pritom prišiel o zisky zo série Star Wars, ktoré mu mali slúžiť na financovanie tejto snímky. Nakoniec ho priviedla k vyhláseniu bankrotu z dôvodu vlažného prijatia u publika a nezáujmu filmových distribútorov v USA. (beso74)
  • Lietadlom, na ktorom lieta Will Tasker (Marka Hamill), je stroj značky Brookland Aerospace Optica OA7. (beso74)
  • Kvôli šetreniu na rozpočte prebiehalo natáčanie predovšetkým v Írsku. (beso74)

Reklama

Reklama