Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Dejvické divadlo od svých počátků po naše dny. Třináctidílný cyklus o fenomenálních třiceti letech slavné pražské scény. Archivní záběry i herecké osobnosti připomenou inscenace dejvického souboru od sezony 1992/1993 do prosince roku 2022. (Česká televize)

Recenze (3)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Dejvické divadlo je fenomén a dejvičtí herci jsou skvělí. Proto je dobře, že o nich vznikl dokument, ale myslím si, že mohl být mnohem lepší a hlavně podrobnější než jen ukázky z vybraných her se stručnými komentáři. Vzhledem k obtížné dostupnosti divadla samozřejmě potěší i tahle verze. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že mě to nebavilo, ale možná jsem přece jen čekala trochu víc/něco trochu jiného. Ráda jsem se např. dozvěděla něco i o éře divadla "před Krobotem", o níž jsem neměla vůbec žádné tušení; poslouchala jednotlivé herce a další zapojené tvůrce, jak se nám otevírají. Celkově mi to ale připadalo takové trochu nevyvážené, hlavně v povídání herců (někteří promlouvali furt, jiní málo nebo vůbec), postupně se některé motivy, sdělení začaly také dost opakovat (např. to, že je Ivan Trojan náročný na sebe i na okolí nebo že se dejvičtí herci sice milují, občas ale asi i skoro pozabíjí, by mi stačilo slyšet jen jednou, dvakrát). Těch ukázek z her asi mohlo být také méně, resp. mohly být kratší (stejně se nic asi nevyrovná tomu, vidět to naživo - doufám, že se mi někdy zadaří). Možná by prospělo, kdyby měla série méně dílů nebo/a to někdo trochu víc "učesal", dal tomu větší, vyváženější/jinou strukturu. 60 %. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Chcete-li se dozvědět něco o počátku Dejvického divadla, pak je první díl dobrý vhled do historie. Pak už ale v jednotlivých dílech následuje téměř wikipedovský výčet jednotlivých her z nichž podstatnou část každá epizoda obsahuje. Leckdy vidíme víc divadla než vyprávění hlavních aktérů. Řekl bych, že v každém jednom díle se divák něco zajímavého dozví, ale kdyby seriál obsahoval poloviční počet dílů a každý díl byl kapánek delší, vyšlo by to na stejno. Na druhé straně mě překvapilo, kolik herců prošlo Dejvicemi, protože tu nejznámější současnou partu zná každý, ale kdo byl u počátku a kdo se, byť třeba jen na chvíli, zastavil, to zase v obecném povědomí tak jasné není. ()

Reklama

Reklama