Reklama

Reklama

Ďáblova kořist

  • USA Prey for the Devil (více)
Trailer 1

Sestra Ann je pětadvacetiletá dívka, která oddaně věří, že provádění exorcismu je jejím posláním. Je však v rozporu s tradicemi instituce: jeptišky nesmějí provádět exorcismy, pouze kněží. S podporou mentora, profesora, který vycítí její zvláštní dar, jí je dovoleno sledovat skutečná školení. Její touha dokázat, že je sama sebou, nabere osobní rozměr, když se setká s jedním z nejvíce narušených pacientů školy. Během jejich trýznivých setkání se sestra Ann ocitá tváří v tvář démonické síle, která zamořuje školu a má záhadné vazby na její vlastní minulost. Tehdy si plně uvědomí sílu zla i své vlastní překvapivé schopnosti. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Han22 

všechny recenze uživatele

A hned druhý horor za loňský rok je tisící kopie Vymítače ďábla. Démoni ingorující nefungující exorcismus, stokrát ohrané lekačky a nechuťárny u kterých se leknete jen když režisér ohulí zvuk a plíživá nuda kterou nezachrání ani nenápadité finále, ani debilní polootevřený konec. Proč tedy 3*? Ona kupodivu funguje ta omáčka kolem. Nápad na supermoderní institut vymítání je super, stejně jako spolupráce s psychiatry a lékaři, je tu zajímavý konflikt dogmatického následování víry vs. lidský přístup a pokus porozumět posedlým a hrdinka, která se jako jeptiška chce pustit do vymítání je sympatická i zajímavá, stejně jako další postavy. Ve vedlejších rolí příšerně zestárlí Virginia Madsen či Ben Cross, které jsem roky neviděl. Funguje to líp jako drama než jako horor, takže se zavřenýma očima 3*. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keďže je v cirkevnej hierarchii nemožné, aby exorcizmus vykonávala žena, musí sestra Ann potláčať svoju túžbu po jeho vykonávaní. Naskytne sa jej však príležitosť byť svedkom jeho vyučovania a do jednej z konfrontácii s posadnutou osobou sa zhodou náhod zapojí aj ona sama. Vyučujúci zisťuje, že Ann má pozoruhodný talent, ktorý by mohol pomôcť pri tých najťažších exorcizmoch. - Jeden z najmenej výrazných kinohororov tohto roka, u ktorého som zabudol, že vôbec vznikol a až dnes ráno keď vyšiel som si spomenul, že je to vlastne od režiséra celkom slušného 13 Sins. Ten som pozeral nedávno, takže som tu postrehol viacero vecí, ktoré sa v jeho tvorbe opakujú a vie s nimi dobre narábať. Páči sa mi, že dokáže stavať postavy do nepríjemných situácií a dokáže to urobiť bez nejakého obšírneho moralizovania (túžba po bohatstve aj cez mrtvoly v 13 Sins / pocity viny z minulosti v Prey for the Devil). Potešila ma prítomnosť Virginie Madsen a velmi slušná hudba, ktorá sa trošku inšpirovala Charliem Clouserom, ale keďže tento štýl hororovej hudby milujem, nemám to Nathanovi Barrovi za zlé. Pre dlhý zimný večer ideálny horor, ktorý ale v kinách nemal čo robiť. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Rozhodně patří mezi ty lepší horory o vymítání. Provedení zaručeně zaujme a místy dokonce dokáže i vcelku přesvědčivě vystrašit. V jednu chvíli to snad působilo až příliš slibně, ale závěr mne svým průměrným rozuzlení z něhož se jaksi vytratilo dosavadní kouzlo i veškeré napětí velmi zklamal a proto jsem spíše nakloněn jen těm třem hvězdám. Potenciál však nepopiratelně vyšší a stálo to zato! 60% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pro horory o exorcismu mám celkem slabost. Navíc mě navnadil i trailer takže jsem očekával originální osvěžení do exorcistických vod. Nestalo se. Originální je tu pouze žena jako exorcista. Jinak jde o tuctovou, x krát viděnou podívanou. Popravdě jsem z toho hodně zklamanej a kdybych na to šel do kina(jak bylo původně v plánu) tak jsem vyloženě nasranej. Kdo neviděl tak za poslední pětiletku raději doporučím The Cleansing Hour (2019) nebo The Old Ways(2020). Oba tyhle filmy jsou rozhodně originálnější než tenhle slabej vymítačskej odvar. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mainstreamový vymítací horor, kterému plus mínus nemám co vytknout. Že film vrší jedno klišé za druhým mi bylo celkem jedno, protože jsem s tím počítal a navíc Stamm to dělá celkem nenásilnou formou, takže to divákovi ani nepřijde. Plusem je i prostředí vymítacího semináře a prostřihy do "skutečných" případů. Povedený je i casting s neokoukanou Jacqueline Byers v roli jeptišky, které přihrávají zkušení veteráni jako Virgina Madsen nebo Colin Salmon, který vypadá snad třicet let pořád stejně. A nakonec je tu démon, který sice nepředvádí nic nevídaného, ale prostě umí a to se počítá. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se sestra Ann ještě někdy v budoucnu porvala s nějakým pekelným parchantem. 75% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Sofii (Bulharsko) počas leta 2020. (Arsenal83)
  • Původní název filmu byl „The Devil's Light“, ale později byl změněn na „Prey for the Devil“. (Baru.Class)
  • Herec Ben Cross zomrel 18. augusta 2020 a natáčanie ukončil len desať dní predtým. (Arsenal83)

Reklama

Reklama