Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kong na začátku 19. století stále ohrožují skupiny pirátů. Dragon Mo, člen Pobřežní stráže, je vyslán dopadnout pašeráka, který se snaží prodat pirátům zbraně. Mo se spolu se svým kamarádem, zlodějíčkem Fei snaží dostat zbraně dřív, než si pro ně přijdou piráti. To se mu ale nepodaří a dostane se do konfliktu nejen s piráty, ale i s policií, která ho zatkne. Mo uteče a společně s Feiem se vydává dopadnou piráty a dokázat svou nevinu. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jackieho dobová (ale vlastně to není moc poznat) akční dobrodružná/policejní groteska "honící piráty" stojí krom sitkomových gagů samozřejmě (a především) na choreograficky propracovaných, akrobatických bitkách. Jenže ty mi tentokrát svým stylem "hospodských rvaček Spencera & Hilla" přišly tak nějak na jedno brdo a zapamatuji si z nich nejspíš jen synchronizovanou honičku na kolech a šílený kaskadérský pád z desetimetrové hodinové věže. Velmi slabé 4*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem průměrný Jackie Chan, který je sice našlápnutý tím, jak se pořád něco děje, jsou zde skvělé kaskadérské kousky, ale jako komedie mě to docela nudilo. Mám Jackieho pojetí akčního filmu rád, ale tady ani tak akce v některých případech nestála až tak moc za moc. Ty jeho tanečky jsou někdy prostě unavující. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

Celej film to hezky odsejpá a pořád se něco děje, ale bohužel, ke konci filmu v doupěti pirátů to ztrácelo na atraktivitě. Dost mě srali ty kostými. Hráli nějak moc barvama nebo co. Ale nemůžu dát míň než čtyři hvězdy, když jde o film, kde si Jackie málem zlomil vaz, to když na třikrát skákal ze zvonice. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne mily prekvapeni a jeden z Jackieho perfektnich filmu. Prijemna dobova atmosfera 19. století, povedeny kulisy i kostymy a jednoduchej pribeh o parte poldu, parte namorniku a jejich lovu na piraty. Nicmene o pribeh tu ani tak moc nejde, tady jde o akci. Ta je prakticky nepretrzita, prevazne v podani Jackieho a obcas vypomuze i Sammo a je to vlastne Jackieho kompletni repertoar. Sileny kaskadersky kousky, kde nektery jsou fakt o drzku, jak je ostatne videt v zaverecnejch titulcich, pak to klasicky bojovani-saskovani, ale i nejaky bitky na vazno a pak momenty, ktery jak kdyby vypadly z grotesky. Proste 100 minutova akcni komedialni jizda, kde vtipky fungujou a nejsou otravny, akce je svizna a nepretrzita, Jackie se prekonava jak herecky, tak kaskadersky a do toho chytlava, i kdyz misty infantilni hudba. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch méně známých (nebo spíše neznámých) Chanových filmů, který natočil se svým dlouholetým kamarádem Sammo Hungem. Jako u ostatních Jackieho filmů se nemá cenu rozepisovat o příběhu, který opět není důležitý a je zde jen pro vyplnění mezer mezi akčními scénami, hlavní je samozřejmě akce. Akčních scén je zde pár ale ve většině případů jsou dost dlouhé a jako vždy skvěle natočené a plné perfektních i neuvěřitelných kaskadérských výkonu (nejvíce mě dostal skok z několika metrového stožáru při kterém si Jackie pěkně natloukl). Akci tentokrát nevelí jen Chan ale příležitost dostanou i vedlejší postavy v čele se Sammo Hungem, který dokazuje, že i když není žádný atlet kopat rozhodně umí. Největší problém je v tom, že akční scény zabírají cca 30 minut stopáže filmu a mezi nimi je jen nudná vata. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Film se původně měl jmenovat Pirate Patrol. ale kvůli strachu, že po oznámení názvu začnou jiné společnosti narychlo chystat podobné filmy o pirátech, rozhodlo se o změně názvu na nic neříkající Project A. (Raztubyl)
  • Scéna, v níž se Dragon Mi Yong (Jackie Chan) drží hodin na věži, byla inspirována kouskem Harolda Lloyda z filmu O patro výš (1923). Při natáčení této scény Jackie spadnul a poranil si záda. (Rominator)
  • Jackie Chan si zlomil při pádu z desetimetrové hodinové věže nos a poranil si krk. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama