Reklama

Reklama

Zločinci by se měli začít bát. Do služby totiž nastupuje seržant Ma. Bylo mu přiděleno velení v okrsku Saj Wan, kde podsvětí vládne gangster, který si říká Tygr. Maův předchůdce se nechal snadno podplatit a Tygrovi tak procházelo vše, co udělal. Ma je ale čestný policajt a úplatkářství z duše nenávidí. Má jediný cíl - zbavit svůj rajon zločinu. Výhrůžky ho nemohou odradit a zkorumpovaní kolegové už vůbec ne. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběhově o něco překombinovanější, ale zase semknutější pokračování zamířilo více k policejnímu dobrodružství a méně ke groteskové komedii (kterou zastupovala snad jen brilantní schovávací "škatulata" v apartmánu roztomilé Maggie Cheung a bandička tupých pirátů). Jinak se jednalo o veskrze klasickou "chanovku" s neustálým přísunem jedinečných kaskadérských bitek, využívajících vše v okolí (legendární rozkousání pálivých papriček). Pro mě lepší než jednička. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film začíná sestřihem akčních záběrů z prvního snímku ( Projekt A 1 ). Protivníkem Draka Mo ( Jackie Chan ) je šéf podsvětí zvaný Tygr. Na scénu přijdou ( připlují ) i piráti, chtějící pomstu za skutky, které jim Mo provedl, právě v již zmíněném prvním filmu. Tento snímek má lehce rasistický podtext s politickým základem. Musím přiznat, že jsem se u filmu i chvilkama nudil. Nemá to tu rychlost dílu prvního. CITÁT - Kdyby nebylo zločinců, nebyla by policie......... Situační scény v šedesáté minutě jsou legrační. Finální bitva je dlouhá a opět nebezpečná. Závěrečné titulky jsou ve znamení srandovních, nepovedených a nebezpečných záběrů. Film je o jednu hvězdu horší než jeho předchůdce. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Dějově je to spíše Police Story posunutá o jedno století dozadu než pokračování Projektu A. Tomu taky odpovídají bitky, které jsou dost ostré a bez humoru. Co zůstává z jedničky, to jsou citace Chanových oblíbených scén ze západních grotesek. Některé se povedly, ale bohužel celá ta napodobenina přeplněné kajuty z Noci v opeře od Bratří Marxů je zoufale nevtipná a vleče se. Závěrečná akční scéna je sice nadmíru povedená, ale celá střední půlka filmu by potřebovala zkrátit. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dvojka je sice již bez Sammo Hunga, ale paradoxně je o něco lepší. Má totiž ukázkové tempo a opravdu hodně trademarkové "chanovské" nápadité kaskadérské exhibice. Ano, rozhodně to znáte v bleděmodrém i z jeho jiných filmů, ale tam je to vždy spíše jako taková třešnička na dortu, zato zde je to v množství větším než nemalém. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

O ten pověstný chlup lepší než jednička. Jackieho akrobatické kousky jdou minimálně v bojových sekvencích mnohem víc na dřeň, což napoví hned úvodní řezanice v hotelu, kde to schytává pěstmi, otlouká se o schody, naráží na zábradlí, demoluje nábytek a vytírá podlahu, ve stejném duchu se pak nese i celý zbytek filmu. Co do příběhu je to nemlich to samý a vzhledem k tomu, že na skřípající humor už jsem zvyklý, jdu o hvězdu výše. Možná i díky menší roli Rosamund Kwan, na kterou se prostě vždycky dobře dívá. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Seržant na strážnici má stejnou uniformu jako Dragon Mao (Jackie Chan) z minulého dílu, také číslo 213. (Tsukikage)

Reklama

Reklama