Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká armáda chystá tajnou misi, jejímž cílem je zničit ukrytý sklad zbraní ve Vietnamu. Úkolu se má zhostit speciálně vycvičené komando složené ze samých zločinců. Za splnění úkolu je jim nabídnuta svoboda a tučná odměna. Nikdo už jim ale neřekl, že cesta k úspěšnému provedení akce vede peklem. (Vapet Production)

Recenze (49)

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejsou to až zas takový válečný jatka, jak to vypadá podle legend, co kolem různě kolujou, sice mrtvol se nastřádá pěkná hromádka, ale ještě se to dá spočítat a vejde se to do stovky, nicméně i tak akce brutální, příběh solidní a herci v čele s Sammo Hongem, kterej to ještě celý zrežíroval, dobrý a hlavně těžce ozbrojený, což je to nejzásadnější. Trošku mi to připomnělo Woo-ovu podobnou brutální akci Ying xiong wei lei ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VLÁDA SPOJENÝCH STÁTŮ POTŘEBUJE POMOC. PRODĚLÁTE MĚSÍČNÍ TRÉNINK, PAK SE SPOJÍTE DO JEDNÉ JEDNOTKY SE SPECIÁLNÍM KOMANDEM, A PROVEDETE PŘÍSNĚ TAJNOU OPERACI…“ /// Vosumdesátkovej trapnej akční maglajz. Deset (asi) žluťáků (určitě) jede zachránit (zjednodušeně řečeno) Ameriku. Do Vietnamu. Během výpravy se dějou věci, že by Rambo zbledl závistí. Všudy přítomnej humor je ještě horší, než si dokážeš představit. Kladem je množství akce, tedy střelby a kung-fu, kterou ovšem nepřeceňuj. Možná jde vo kus pro fajnšmekry, což já v tomhle případě nejsem. Mně se to zdá spíš retardovaný. I když to má v pazourách sám velkej Sammo Hung Kam-Bo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Tucet špinavců nesnáším, páč tam není žádnej žluťák. 2.) Hledám slaboduchou píčovinu s haldama mrtvejch vietcongů. 3.) Thx za titule „Panda, Mipix“ a „pablo_almaro“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný film so Sammom Hungom v hlavnej úlohe. Má vydarený príbeh o skupine väzňov, bývalých vojakov, ktorí prijmú ponuku zúčastniť sa tajnej operácie vo Vietname niekoľko rokov po vojne, kde Vietcong hľadá ukrytý sklad zbraní a tak ho majú zničiť čo najskôr, pričom ich čaká odpustenie trestu a finančná odmena. Na poslednú chvíľu síce zistia, že operácia bola zrušená, ale aj tak chcú s pomocou niekoľkých tunajších priateľov dokončiť misiu za každú cenu. So spracovaním som nadmieru spokojný, určite musím pochváliť, že Hong Kong vo svojom silnom období skúsil aj tento typ vojenského akčného filmu známym inak hlavne z americkej produkcie, ako séria Rambo alebo Nezvestní v boji a našťastie to dopadlo veľmi dobre. Tu sa samozrejme nedá očakávať nič výnimočné a ani originálne, prakticky to len kopíruje schému mnohých podobných filmov, ale po krátkom úvode sa už dej presunie do Vietnamu, kde sa nenájde ani jedno slabé miesto, film si po celý čas udržuje výbornú dynamiku, ponúkne plno skvelých sekvencií, ideálne kombinuje humor a dramatické momenty bez toho, aby sa rušili a navyše som mal pocit, že sa jeho úroveň po celý čas len zvyšuje. Takže v rámci žánru tomu ani nemám čo vytknúť. Akcie je tu plno a je výborná. Film kombinuje klasickú akciu z tohto subžánru s tou hong kongskou, takže je dostatočne rozmanitá, pomerne veľkolepá, celkom drsná a aj vizuálne slušne zvládnutá, len tých spomaľovačiek mohlo byť trochu menej, v pár scénach ma už skôr rušili. Na klasické dlhé súboje si treba počkať, ale s tým nemám problém, vynahradujú to prestrelky s množstvom zabitých, plno efektných likvidácií a navyše aj v priebehu sa nájde plno výborných kaskadérskych kúskov a iných scén, kde môžu hlavné postavy predviesť svoju ohybnosť. A prekvapil ma hlavne Sammo Hung, zvyčajne predstaviteľ zábavných akčných úloh je tu v akcii nekompromisný zabijak, ktorý tu likviduje desiatky protivníkov, či už ručne, nožmi, mačetou, ťažkým guľometom a rôznymi inými zbrańami. Najviac sa mi páči celé finále, ktoré ponúkne niekoľko perfektných súbojov, ale výborné je aj obsadzovanie mosta, útek zo zajateckého tábora, tiché likvidovanie vojakov v lese, ale vlastne aj všetko ostatné. Herecké obsadenie je vynikajúce, tak veľa dobrých hercov a známych tvárí sa vidí len veľmi zriedka, Sammo Hung v hlavnej úlohe, skvelý Biao Yuen, Lam Ching-Ying ako veliteľ jednotky, poteší dvojica režisérov Corey Yuen a Yuen Wo-Ping, veľkým plusom je trojica partizánok, nájde sa tu ešte viacero známych tvárí vo vedľajších úlohách a našťastie nesklamú ani záporáci, ako Yasuaki Kurata, no hlavne perfektný Wah Yuen. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, Sammo Hung je nielen skvelý akčný herec, ale aj veľmi schopný režisér, až na tie spomínané spomaľovačky tu nemám čo vytknúť. Takže táto hong kongská variácia na západné vojenské akčné filmy dopadla veľmi dobre, určite sa oplatí pozrieť aj viackrát. 81% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ VHS PREMIÉRA: GOLDEN CROWN = 199?, réžia českého znenia = IVAN PROCHÁZKA --- V 80-tych rokoch bol SAMMO pri chuti a nakrúcal jednu spektakulárnu pecku za druhou. Ku "kondorom" som sa ale na VHS nedostal a tak som si ich mohol vychutnať až včera. A nesklamali. Preto si želám, aby VAPET už čoskoro prekvapil aj týmto DVD. (24.8.2009) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Východní kondoři, to je odpověď na otázku, jak by vypadal Rambo II, kdyby uměl kung-fu. Ale nejedná se jen o Ramba II, film je kombinací stealth akce ala první Rambo, kung-fu filmů a klasických vojenských filmů z Vietnamu. A kupodivu to funguje výborně, na jedničku. Vlastně mě překvapuje, že je tenhle válečný/kung-fu film takovou raritou. Některé vtipy jsou až přehnané, například koktavý parašutista - to si mohl Sammo Hung odpustit, ale jinak sem zapadá i ta komická stránka, kterou zastoupuje především Biao Yuen a Woo-ping Yuen. Režisér/scenárista asi hodně koukal na americké filmy, protože některé scény jsou doslovné citace z Ramba II nebo Lovce jelenů. Hongkongská kinematografie je zase zastoupena výbornými kung-fu scénami, u nichž je vidět, že herci skutečně dostávali do těla, což je dobře. Dnes už to vůbec není běžné, s výjimkou filmů jako je Ong-Bak. Celkově je to hrozně badass macho film, ačkoliv se mezi tím tuctem špinavců najdou i chrabré ženy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • V originálním kinotraileru je mnoho scén, které se do výsledného sestřihu nedostala. Lze tak dedukovat, že úvod filmu měl být o poznání delší a měl vyobrazit pobyt hlavních postav ve věznici. (tequilla)
  • Sammo Hung (Ming-Sun Tung) si v rámci prípravy na natáčanie najal osobného kondičného trénera, aby mu pomohol schudnúť. Urobil tak preto, aby mohol ľahšie zvládnuť pripravenú bojovú choreografiu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama