Reklama

Reklama

1670

(seriál)
  • Polsko 1670
Trailer
Polsko, 2023, 4 h 28 min (Minutáž: 30–38 min)

Scénář:

Jakub Rużyłło

Kamera:

Nils Crone

Hrají:

Bartłomiej Topa, Katarzyna Herman, Martyna Byczkowska, Michał Sikorski, Michał Balicki, Andrzej Kłak, Dobromir Dymecki, Kirył Pietruczuk, Irena Melcer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Satirická komedie o praštěném šlechticovi, který se chce stát nejslavnějším Polákem a musí u toho zvládnout rodinné spory i střety s rolníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

petisek 

všechny recenze uživatele

Scenárista seriálu písal aj poľský The Office a na 1670 to vidieť. Nejde však v žiadnom prípade o kopírovanie! 1670 je svojské, bláznivé a triafa do čierneho. Nielen o poľských reáliách i dejinách, ale veľa sa toho hodí aj na nás Slovákov. Dúfam, že bude nasledovať aj druhá séria. Susedia Poliaci, vitajte na tróne európskeho humoru. ()

atiratha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to něco z Blackaddera a něco z Norsemen. Na polský seriál dokonce velmi odvážně zkoumá témata, která by v polské televizi neprošla. Člověk si až říká, jaká je škoda, že si takhle hezky neumíme udělat legraci ze sebe, naposledy snad Kosmo.  Velmi doporučuji pustit si v polštině s titulky. I když dabing není vysloveně špatný, nemá to prostě tu brizanci originálu. ()

Reklama

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Když zkřížíte Život Briana se Svérázem národního lovu a přenesete na polskou vesnici druhé poloviny 17. století, vyjde Vám z toho jeden z nejoriginálnějších seriálů za posledních dvacet nebo třicet let. Je skoro k neuvěření, kolik aktuálních témat se podařilo narvat do každého dílu: ať už je to feminismus, homosexualita, víra, drogy rasismus nebo klimatická změna. To všechno s notnou dávkou vtipu a sebeironie, navíc v dokonale vypulírovaném vizuálu s vynikajícími barvami, kamerou i střihem. První epizoda v podstatě nemá chybu, šlape jako hodinky a mohla by sloužit jako výukový materiál na filmových školách. Byl by to nejspíše malý zázrak, kdyby autoři dokázali udržet nastolené tempo celou dobru, a tak přece jen v polovině poněkud poleví, naštěstí se ale ke konci znovu rozjedou a sérii uspokojivě uzavřou. Několik slabších episod trochu kazí celkový dojem, ale za nevídanou originalitu a nadsázku nemůžu dát nic jiného než plný počet bodů. ()

tein 

všechny recenze uživatele

Povedený ulítlý polský komediální seriál kde si Poláci výborně dělají legraci sami ze sebe, ze zvyklostí a stereotypů, ale mnohdy i z moderní doby a aktuálních problémů či trendů, přestože se děj odehrává v roce 1670. Škoda je, že je to pod taktovkou Netflixu, a tedy i ten černý a zcela nevhodný humor se drží na hranici korektnosti dle dnešních zcela nesmyslně omezujících pravidel. Škoda, velká škoda, protože jinak by to byla úplná bomba. Doufám, že se časem dočkáme i dalších sérií a tvůrci neztratí dech, případně ještě přitvrdí. ()

Bush13 

všechny recenze uživatele

"Recommendations" na tenhle seriál jsem dostával z české i polské strany a musím říct, že zatímco většinou je u nás doma seriál spíše porodem, nebo lépe řečeno maratonem, prostě během na dlouhou trať, tentokrát to byl - téměř! - sprint a za chvíli bylo dokoukáno. Myslím, že mnoho hlášek mi utkvěje i do budoucna, i když ty nejlepší jsou servírovány tak jedna až dvě na díl. Samozřejmě, že je to někdy prvoplánovité, byly věci, které mě vysloveně obtěžovaly (romance mezi litevským moulou a levicovou aktivistkou, byť sebeladnější), ale celkově se jedná o strašně zábavný koktejl, jehož všeobecná obliba poukazuje na to, že se běžný smrtleník pobaví, aniž by detekoval správně všechny narážky na současnou polskou společnost a politiku, případně polské puny. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Prírodné múzeum ako scéna natáčania sa hercovi Dymeckému (Bogdan) veľmi pozdávala: "Až keď som vstúpil na scénu, uvedomil som si, ako citlivo a precízne bol tento svet vytvorený. V Kolbuszowej sme mali skanzen, ku ktorému pribudlo niekoľko stavieb, čím vznikla naša obec Adamczycha. Vyzeralo to tak autenticky, že ste v podstate museli len vojsť do toho priestoru a mohli ste hrať." (Arsenal83)
  • V rámci marketingu boli využití aj poľskí influenceri, ktorí propagovali vrecúška s logom 1670 na svojich profiloch. (Arsenal83)
  • Bartłomiej Topa (Jan) v rozhovore s Kingou Burzyńskou na AnywhereTV prezradil, že vo filme boli scény, ktoré hercov rozosmiali natoľko, že ich nedokázali zahrať: "Ak sa niekto vžije do postavy a hovorí absurdné repliky a potom je konfrontovaný s postavou, ktorá hovorí to isté a snaží sa udržať si odstup, začne to byť také vtipné, že nakoniec vybuchneme od smiechu." (Arsenal83)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno