Reklama

Reklama

VOD (1)

Outsiderovi Dizzy Harrisonovi se pořád všichni posmívají a dobírají si ho. Poslední rok na škole není pro něj nic jiného než jen palčivé utrpení. Proto se Dizzy rozhodne změnit svůj osud. Záměrně se nechá vyhodit ze školy a nastoupí na jinou s novou vizáží, novou minulostí a absolutně novým postavením. Dřívější moula se promění v hlavního oblíbence mezi spolužáky a najednou si užívá všeho - nebývalého zájmu dívek i popularity! Pak je ale jeho minulost odhalena a Dizzy musí ukázat celému světu, jaký doopravdy je a co v něm vězí! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie, která není naštěstí příliš lascivní nebo nechutná (jen v začátku) a je podaná absolutně nadneseně a nereálně. Když divák akceptuje, že sleduje spíš pohádku než cokoliv jiného, dá se ve filmu o proměně outsidera do leadra školy najít i dost vtipných momentů. Máme tu klasickou variaci na ošklivé káčátko měnící se v labuť - ale tady jde o kluka a ne o holku, jak to bývá obvykle. Taky je tu motiv nečekaného sportovního úspěchu, kterého dosáhl dosud zatracovaný tým. Film si hraje i s dalšími obvyklými atributy - nenápadná kamarádka s dobrým srdcem versus obletovaná školní kráska a hrdina mezi nimi - i tenhle motiv ale dokáže snímek docela zdařile inovovat. A i když byl hlavní hrdina v roli jakoby frajera spíš trapný, chvilkama se mu povedl docela slušný zásek. ___ Tenhle film se dá brát jen jako ultimativní oddychovka. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá komedie, která je dějově svým způsobem pořádná blbina, nicméně jsem se díky několika povedeným srandovních situací u filmu bavil. Hlavní hrdina je od pohledu pořádný outsider a jeho přerod v největšího oblíbence na škole je trošku mimo realitu, což mě jen utvrzuje v tom, že na film je třeba nahlížet s velkou nadsázkou. Což ale o to, když to hlavní - pobavit - tento kousek splnil. ()

Reklama

Manas50 

všechny recenze uživatele

Další komedie o tom jak se z loosera stane školní hvězda. Film se snaží být trochu netradiční, oproti jemu podobným, ale stejně to byla nuda, pár okamžiku je vtipných, ale hodně převláda nuda. Nejlepší byly scéný s těmi psychopaty z vězení a sympatické herečky v ženských rolích, které film aspoň trochu spestřily. 40% ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Návod na změnu charakteru na střední škole? Hustý. Tohle je studentská jízda. A ty scény tam. 😀 Ten nápad na změny je až ujetý. Soundtrack dobrý. Proč se to vždycky ke konci tak zpomalí? Poznámka: Názorná ukázka toho, jak by to vypadalo, kdyby si lidi pomáhali. Poznámka: Herecké obsazení je dost zvláštní, a jako role ještě divnější. Hvězdiček 4 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

O šikaně zvesela. 1)  Šikanován jako Dizzy jsem sice na škole nebyl, ale do kolektivu jsem úplně nezapadal. Občas jsem si představoval, jaké by to bylo, kdyby... A teď to najednou vidím zfilmované. Ztělesnění adolescentních snů a přání. Ten film má 25 let zpoždění. Who's da bitch now?_____ 2)  Vtipy jsou zde rozmanité od výborných až po vyloženě trapné. Právě ty trapné, kterých tu byla nemalá část, mi brání dát vyšší hodnocení._____ 3)  Nicméně čím déle jsem film sledoval, tím více se mi líbil. Příjemná nadsázka neřeší realitu, vždyť jde o sny a toužebná přání. Proto není důležité, jak moc jsou jednotlivé scénky realistické. No nejsou, řekněme si to na rovinu. A mně to ale vůbec nevadí._____ 4)  24letý Donald Joseph Qualls (outsider Dizzy) působí neobyčejně sympaticky a vlastně i sexy navzdory jeho frňáku a rachitické postavě. Tu získal jako důsledek Hodgkinova lymfomu (druh rakoviny), z něhož se sice ve věku 14 - 16 let vyléčil, ale důsledky to přece jen zanechalo. Na stejnou nemoc zemřeli uz nás například Jiří Grossman nebo Karel Gott. The chemo I was on sped up my metabolism. Also, I had it during a time when my bones were growing. They lengthened, but never widened. I have the frame of a very tall 14 year old boy._____  5)  Roli ve filmu přijal bývalý model okamžitě. I did it because I was bullied mercilessly in school. I used to think about killing myself often in my teen years to escape it, that's how bad it got._____ 6)  Před třemi roky se Qualls veřejně vyoutoval a přihlásil ke své homosexualitě._____  7)  25letý Ross Patterson (Conner, hlavní šikanista na nové škole) postupně v dalších létech rozšířil svůj rejstřík o práci scenáristy a producenta._____ 8)  Film skýtá i zajímavá poučení. Například o tom, jak vypadá svádění po americku: Courtney: You wanna' come upstairs with me?... You wanna' make out with me?... Wanna' take my clothes off with your teeth?... Ok, you talked me into it!_____ 9)  Ovšem nejvíce mě pobavil Dizzyho příjezd do nové školy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Scéna, kdy vězeňská eskorta přiváží hlavního hrdinu na novou střední školu, je parodií na film Con Air, kdy je podobným způsobem převezen herec Steve Buscemi. (Luigi.K.)
  • Ve scéně se skateboardy se na moment objeví Tony Hawk. (Komprimus)

Reklama

Reklama