Reklama

Reklama

Greenwich Mean Time, silné drama odehrávající se v současném Londýně, je nabité těmi nejlepšími vycházejícími hvězdami britské hudební scény. Snímek vypráví příběh čtveřice mladých přátel, kteří jsou nuceni čelit svým emocím, když jeden z nich zůstane následkem strašlivé nehody ochrnutý. Čerství absolventi Charlie, Sam, Bean a Rix jsou plní nadějí a velkých ambicí - Charlie se chystá prorazit jako fotograf, zatímco Sam, Bean a Rix mají plné ruce práce se svou kapelou, jíž se snaží proslavit. Neváhají k tomu využít kontakty Samovy rodiny v nahrávacím průmyslu. Charlieho sny jsou však zmařeny po nebezpečné nehodě na motorce. Zatímco Charlie leží nehybně v nemocnici a snaží se vyrovnat se svou situací, tragédie vrazí klín mezi Sama, Beana a Rixe, kteří se snaží vyrovnat se svými pocity a obavami, jež v nich nehoda vyvolala. (Cinemax)

(více)

Recenze (27)

emma53 

všechny recenze uživatele

Silná emotivní masáž od začátku (až na prvních dvacet minut) až do konce, který byl možná příliš vyhrocený, ale vůbec to neubralo na mém celkovém dojmu z celého filmu. Je to taková vztahovka mezi bývalými spolužáky, jejichž středobodem je muzika, která je spojuje. Všichni kluci byli maximálně uvěřitelný, sympatický, vůbec je neznám, ale hráli své role naprosto skvěle. Nejvíc mě zaujal Charlie, ale to nebudu určitě sama a Ben Waters v roli vnitřně rozhozeného Beana byl taky výborný. Život se s nikým nemazlí a nevyhne se to ani dnešním mladým lidem a jestli si myslíte, že u nás se to stát nemůže, tak je to velký omyl. Sama vím o pár lidech, které by tenhle film rozhodně oslovil. Bylo to depresivní drama, ale mělo to napětí, spád a je to jeden z filmů, který možná ještě někdy opráším a kouknu na něj znovu. A i přes ty některé záporné momenty, které by se asi našly, jdu s čistým svědomím na 4*. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Simon Mirren .. Pokud bych vůbec připustil srovnání s dvojicí excelentních generačních kousků Trainspotting - Human Traffic, musel bych dodat, že G:MT je za nimi v propastném odstupu. V jiných kategoriích však slušný snímek plný zajímavé hudby. 70%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Filmy, kde dělaj do hudby se mi líbily vždycky, jenže jde většinou o životopisy. G:MT je zaujme dobrými herci, kteří hrají zajímavé postavy a jejichž středobodem je rozjet jungle-jazzovou kapelu. Rozhodně nečekejte nějakou komedii, chvílemi je to celkem deprese ale ne vynucená a film je to svižný a parádní. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Mimořádné vztahové drama nořící se nesentimentálně do hloubky všech možných závistí, sebelítostí, žárlivosti a křivd, které jsou schopné zničit všechny naděje a jinak objektivně reálné ambice talentovaných lidí. Nečekané zápletky, neočekávané zvraty a jejich řešení, skutečně pěkný zážitek. ()

devNull 

všechny recenze uživatele

Reálný pohled na skupinu mladých lidí čerštvě po škole. Příběh, který se mohl klidně odehrát jinde a s jinými lidmi. Reálně natočené osudy lidí z mého oblíbeného města-Londýna. Pro mě strhující film s neznámými hercy a o to lepší podívanou. Jazz & Jungle ve filmu mě o to víc bavil, stejně jako záběhy panelových domů s hudbou Trickyho. Každá postava vás zaujme a s každou tak trochu soucítíte, není to žádný záporák - jen sám život. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý snímek pro fanoušky hudebních stylů accid jazz a jungle. 1) Ovšem depkoidní styl vyprávění mi nesedl a film mě vlastně i dost nudil. 2) Hrají zde: 25letý Alec Newman (vozíčkář Charlie), 22letý Chiwetel Ejiofor (černý muzikant Rix), Benjamin Waters (drogový dealer Bean), 26letý Steve John Shepherd (bohatý Sam). ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Překvapivé svěží dílo o problémech londýnské party studentů vstupujích do praktického života. Do "života" se ze studentského prostředí často vstupuje v "partách". A taková parta se pak často schází nebo alespoň sleduje dlouho v budoucnosti. Přitom to ovšem nemusí být "náročná" parta jako tato. Ale i mnohem umírněnější mají svoji dlouholetou historii. Z mého pohledu je problěmatické zařazení Beanova osudu jako drogového dealera černošského gangu, ale situace v současném Londýně je zřejmě natolik vyhrocená, že se bez toho nemůže obejít.... Také já mám nějakou takovou svou partu, a když se občas sejdeme v hospodě, je to bída a utrpení. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pro mne existují tři britské filmy, bez kterých by moje generace nebyla kompletní, něco by jí ve filmotéce chybělo. Trainspotting, Human Traffic a G.M.T. . Tyhle filmy totiž dokazují, že i když jsou Angláni dost ujetí, mají úplně stejné problémy a nitro-bitvy jako my. Každý se snaží nějak přežít. Jelikož by bylo dost nudné převádět na plátno příběhy obyčejných lidí, obvykle se to musí trochu připepřit dramatem, tragédiíí a milostnými zápletkami. Podíváme-li se zpátky za sebe, co jsme chtěli a co s námi život udělal, kam jsme se dostali, kam jsme nedosáhli, přibereme-li do příběhu své kamarády, dostaneme možná podobnou osu příběhu. Jen možná ne tak dramatickou, prostou extrémů, ale kdo ví, taky už jsem pohřbíval kámoše. Taky máme kolem sebe povahy z tohohle filmu, čas mění je i nás, kamarádi na život a na smrt mizí v propadlišti dějin. Vše co jsme v mládí řešili lusknutím prstů nabývá hrozivých rozměrů. Život není fér, ale stojí za to ho žít. To je asi nakonec jediné poselství tohoto filmu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Partička odrastených tínedžerov, ktorí vstupujú do sveta dospelých a každý sa v ňom chce nejako uchytiť. Jeden tu, druhý v hudbe, tretí vo fotografii, štvrtý v drogách atď. A??....a to je všetko. Také preplávanie životom. Na môj vkus obsahuje až príliš veľa hudovných vsuviek a tie viac iritujú ako imponujú. Vôbec ma to nedokázalo chytiť a bolo mi jedno, čo sa s postavami stane. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Bezelo to kdysi na CT2 coby soucast anglicke kinematografie o mlade anglicke generaci a o jejich problemech. Je to jakasi ctverice, ktere veli neprokonatelny Trainspotting, stihany Human Traffic, s kterym vsak tesne bezi GMT a daleko z nimi se marne snazi "osobity" Acid House. GMT me vsak mile prekvapil a temer dorovnal Human Traffic a v jistych aspektech ho i prekonal. Vyborne herecke vykony, povedena rezie i kamera a dozajista skvela hudba, tvori hlavni pilire tohoto nevsedniho anglickeho pokusu o zachyceni realii, ktere proziva mlada nejen anglicka generace. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po dokončení školy je to vždycky stejné - velké plány, spousta nadějí, vize do budoucna. Jenže život není tak jednoduchý, a většinou všechno dopadne úplně jinak. Stejné je to i se skupinou kamarádů, kteří chtějí po škole založit kapelu a s ní prorazit. Ale Charlieho má drsnou autonehodu a skončí upoután na lůžko, Bean se zaplete s drogovými dealery, Rix s přítelkyní čeká potomka - tohle je ten opravdový život... Hrozně moc mám rád filmy, od kterých nic nečekáte - neznámí herci, žádný velký děj - a najednou zjišťujete, že bez dechu sledujete propletené příběhy obyčejných lidí- jako jste vy, nebo vaši přátelé. Přesně takto na mne působil i G:MT - co na tom, že se děj odehrává v Londýně, podobná dramata se odehrávají hned vedle vás také. Kromě výborných hereckých výkonů (musím hlavně vyzdvihnout Aleca Newmana) filmu hodně dodává naprosto úžasná hudba - přesně dle mého gusta - songy jako Where is the Love nebo Succumb to you nebo Tears are waiting, lahůdka. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Trochu nasranej?To jsem od chvíle,co ho můj fotr včas nevytáhl. Směšný, co? Všechno závisí na tom,kterej čurák tě vyšle do světa. Na G:MT sem si fakt pošmákl. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Bristkej film, Londýn, drama/krimi, život maldejch. To by mělo bejt za plnej počet. Ale neni. Něco mi prostě nedá, a já dávám 4. Život je svině a v tomhle filmu si to člověk uvědomí víc jak kdy jindy. Podraz, pád na dno, ochrnutí, smrt, narození dítěte...v tomhle filmu je toho plno. Možná až moc. A asi právě to je ta černá kaňka na jinak bílym papíře. A kdy se režiséři naučej, že když má bejt lidem 21 nebo 22, tak je nemůžou hrát lidi, kerejm táhne na 30? Ale abych nebyl škarohlíd:super prostředí, dobrej příběh s nábojem, zpracování taky dobrý, herci neznámí (a o to je to lepší), a film si drží tempo, i když je docela dlouhej. A navíc mi to připomnělo ten krásnej výhled z Greenwiche, kde jsem byl. Cheers! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ty voe! Nemám slov. I nějaká ta slza by ukápla. Kdo to napsal? Ten člověk je obsaženej v každým z nás.///Teď se dívám, že ten režisér už nikdy nenatočil nic jinýho, než něco pro televizi... Asi to bylo hodně i o něm :( Ach jo! Tenhle svět se posral. ()

scarfacer 

všechny recenze uživatele

Neotřelý snímek a skupince mladých lidí,kteří se chystají začlenit do společnosti dospělých a každý z nich má své sny,cíle a ideály. Věrohodný snímek o tom,jak se věci můžou a nemusí vyvinou směrem který byste si přáli,nebo čekali. Uvidíte nepříjemné osudy lidí, příběh o odhodlání,sebeúctě, zoufalství a utrpení, zradě a naději,...prostě tenhle film má spoustu co jiné tuctové filmy nemají. Vřele doporučuji. Mě osobně se ještě velmi líbila hudba,nejen doprovázející film,ale i kapely G:MT o které film je. Jazzjungle,což je hudba kterou se zabývají mě před několika lety hodně oslovila. Vřele dopručuji. 5/5 ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem to viděl na čt2 se mi film GMT velmi zamlouval. Popis mladé generace a její život je poměrny poutavý. Vše korunuje (pro mě) zajímavá hudba.. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Tohle je ale absolutní deprese... na tom by samo o sobě nebylo nic zas tak špatného, proto škoda té délky. Když po slibném začátku půlku filmu prozívám, tak to není úplně ideální... Naštěstí nakonec přijde pěkně tragické vyvrcholení. Samotný Beanův příběh - od nadějného trumpetisty, otloukánka, až po už otlučeného dealera, co si s pistolí v ruce stoupne před obklíčenou banku - by si zasloužil absolutní hodnocení, celkově je to ale těsně vedle. Bean své problémy vyřešil jednou provždy, proto škoda Charlieho upoutaného na vozík a celé té jeho linie. Celou dobu jsem čekal na ňáké jeho východisko a ono nic. Nebo to měl být pro něj jakože happy end? V tom případě jsem to těžce nepochopil. Asi to měl vyřešit, jako ten jeho kámoš, co sjel s vozíkem ze střechy... Depka. ()

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Naprostá nostalgie, klubový film a kultovní záležitost. Je pár srdcovek, které ovlivní a zasáhnou váš život naplno. Emotivní a velmi realistická sonda do života mladých Britů. Tento snímek patří do mého osobního zlatého fondu. Requiem for a dream, Trainspotting, Rise of the Footsoldier a GMT. Nádherná klubová muzika a opravdovost! 90%. ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Celkem dost živé, akční, rychle ubíhající drama, které klade důraz na jednotlivé postavy. Těmi jsou čtyři kámoši - absolventi střední školy, a jejich přítelkyně/milenky/pichny. Prvním je Charlie, hezounek a talentovaný fotograf, pak Rix, ten je zase dobrý za mixážním pultem - jako černoch má hudební talent, Sam, který je z bohaté rodiny, jež má kontakty v hudebním průmyslu, a nakonec takový menší otloukánek, trumpetista Bean. Poslední tři tvoří kapelu s originálním názvem G:MT, kterou neformálně vede Sam, což se nesetkává s pochopením ostatních, ale když má Samova rodina peníze a platí za studio, tak to musí vydržet. Všichni si navíc užívají skvělého sexu s krásnými ženami - Rix má dlouholetou a navíc nově těhotnou přítelkyni Sherry, a dokonce Bean si užije s krásnou Rachel a frajer Sam to zase táhne s basskytaristkou Bobby. Jednoho dne má Charlie nehodu na motocyklu a skončí v nemocnici ochrnutý od krku dolů, což je pro jeho kámoše a především jeho přítelkyni Lucy velká rána a ti se mu budou po celý zbytek filmu snažit pomoc se s tím vypořádat. Beanovi během jedné zkoušky rupnou nervy, ztropí scénu, na všechny se vysere a vyhledá bývalého spolužáka Elroye, se kterým začne kouřit a především prodávat crack, což mu zajistí vysoký příjem, ale také se z něj stane troska. Přesto se však nezalekne ani těch nejtvrdších negrů, kteří obchodují s Elroyem (také negrem) a absolutně nevěří bílým. Nezalekne  se jejich výhružek, začne se obohacovat na jejich úkor a vydělává si za den více peněz, než celá jeho bývalá kapela za rok. Kapela je tudíž ochuzena o talentovaného trumpetistu a má co dělat s chudákem Charliem. Tohle prostě nemohlo dopadnout dobře...Hold neměl Sam začít chrápat s Beanovou láskou Rachel. "Všechno záleží na tom, který čurák tě vyšle do světa" Nejvíce jsem jim však záviděl to, jak se vyznali ve filmových hláškách! ()

Reklama

Reklama