Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (549)

Radko 

všechny recenze uživatele

Keby to nebolo tak ukecané, bolo by to ešte skvelejšie. Mne napríklad trojica obživlých mŕtvol mimoriadne šmakovala, rovnako ako vycizelované plány mimozemšťanov. Skvelá bizarnosť. Rozhodne stojí za viac než jedno pozretie. Pretože minimálne vytvára ikonické postavy (pán s plášťom na tvári, Vampira, naštvaný nemŕtvy detektív), ktoré sa vryjú dopamäti, či už zvyšok filmu pokladáte za úplný nezmysel alebo za podivuhodnú záležitosť vyznačujúcu sa osobitnou poetikou, ako sa to javí mne. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi odpadem a plným hodnocením, jenže pět minut před koncem mi upadla slupka od banánu na koberec, takže je to jasné. Tenhle film je tak neuvěřitelně špatný, že minul zenit špatnosti, s ním i prstence záměrného zesměšňování a odplul až kamsi do soustavy příšerného extrému, kde už je jakýkoliv záměr vyloučen. Ed Wood je génius. Co na tom, že na opačné straně stupnice. Tohle prostě nejde natočit jen tak. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě že Plan 9 je absolutní odpad. V tomhle filmu není opravdu vůbec nic co by se dalo hodnotit, alespoň průměrně. Děj je šíleně idiotskej, scénář působí jak kdyby ho psalo 10leté dítě. Herci jsou taktéž podřadní. Ale stejně jsem se náramně bavil. Ano, dost jsem se nasmál tomu, že tohle může někdo myslet vážně. Absolutní špatnost tak paradoxně dodává filmu určitou hodnotu. Jako vtip je to bezkonkurenční. Nejlepší je několikrát pouštěný záběr Bély Lugosiho. Je to hovadina, ale kultovní.. ()

POMO odpad!

všechny recenze uživatele

Zhliadnutie Plan 9 from Outer Space vyžaduje veľkú dávku trpezlivosti. Pobavil som sa, ale nie až tak, ako som čakal. Nudy bolo viacej. Buď je Tim Burton prílišný idealista, alebo som po jeho zázraku Ed Wood čakal priveľa. Každopádne, fanúšikom skrz-naskrz špatných filmov odporúčam skôr céčkovú perlu Robot Monster. Tá je ešte naivnejšia, hlúpejšia a hlavne zábavnejšia. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Využijeme zesnulých k tomu, aby konečně přiznali, že existujeme." Takto to dopadá, když si mimozemšťani v létajících talířích poletují v zemské atmosféře a oficiální místa to odmítají přiznat. To je zkrátka velká myšlenka a je na pováženou, že mimozemšťani chtějí pozemšťanům zabránit v tom, aby zničili celý Vesmír. My prostě máme právo zničit si naši Zemi i celý Vesmír a nikdo nám toho nebude kecat, i kdyby měl elektrodové pistole nebo solární bomby. Tak to vidí nejhorší režisér všech dob ve svém nejlepším filmu, který je skutečně výjimečný. Takovou šílenost jsem totiž dosud neviděl, ale za to filmařské nadšení, "propracované" kulisy a tupé dialogy si to rozhodně nějakou hvězdu zaslouží. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Na název filmu odkazuje pojmenování experimentálního distribuovaného operačního systému Plan 9 od Bell Labs. (Drom)
  • Herec Gregory Walcott ihned po dočtení scénáře Woodovi sdělil, že je to nejhorší scénář jaký kdy četl. Přesto neochotně podepsal a ve filmu hraje postavu Jeffa Trenta. (DaViD´82)
  • 3/4 filmu je natočeno před velkým plátnem. (Shr1nK)

Reklama

Reklama