Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (549)

Lima 

všechny recenze uživatele

5 hvězdiček....Asi si někteří pomyslíte, že jsem padlej na hlavu. Ale film, jako je tento se dá hodnotit dvojím způsobem - rozumem nebo srdcem. Hodnoceno rozumem, je to jasný odpad, protože něco tak filmařsky příšernýho se jen tak nevidí. Ale srdcem - to je jasná pětka, protože já se tak bavil! Když odmyslím tři nudné a dlouhé dialogové scény, je to jeden nášleh vedle druhýho. Nezapomenutelným vrcholem filmu je pro mne scéna, kdy vampír honí pilotovu ženu po hřbitově. Díky nadpozemsky příšernému střihu se tu v jeden okamžik střídá den a noc, světlo se šerem, Bela Lugosi ve statickém záběru a jeho dublér se zakrytou tváří, aby nebylo poznat, že nejde o Lugosiho (což je samozřejmě velmi směšné). Tato sekvence se okamžitě zařadila mezi můj TOP 10 mých oblíbených filmových scén všech dob. Rozum se vzpírá tomu uvěřit, že to nebyl od Eda Wooda záměr. Úžasný je také interiér ufonské lodi, sestavený ze dvou stolů, jedné stoličky, pár přijímačů a jednoho žebříku (!!!). A korunu všemu nasazuje armádní velitel, který v jedné scéně udává armádě povel k palbě. Má to vypadat, že stojí kdesi venku, přitom za jeho zády vidíme ateliérovou stěnu se záhyby, na kterou ještě herec vrhá stín. A podobných perel tam je nepočítaně. Celé je to tak hrozně špatné a přitom zábavné, že je to mimo normální hodnotící kategorie. Proto se přimlouvám - mějme rádi Eda Wooda. Bez něho by filmový svět byl nudnější. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Poprávu legendární zhovadilost. Až po shlédnutí tohoto třetíhu a posledního z jeho 'klenotů', jeví se mi sám Ed Wood jako z vnějšího vesmíru. Nad dějem se vůbec nemá smysl pozastavit. Prupovídky jsou ohromné, zvlášť zcela vážně podaná teorie o zničení vesmíru zapálením slunečních paprsků. Nemrtvé trio Bela(...)-Tor-Vampira přímo exceluje v potácení se po hřbitově. Jediným zklamáním pro mne bylo provedení mimozemšťanů, kteří nejsou nic víc než lidé ve stupidním kostýmu a la Star Trek. Letajicí talíře ještě nevypadají tak hrozně jak se vypráví, vlasec na kterém jsou zavěšeny jsem zaznamenal jen tuším hned v prvním záběru. Z celého filmu je vidět, že se stal pro Tima Burtona hlavní inspirací k Mars Útočí. ()

Reklama

Véča 

všechny recenze uživatele

Plan 9 je film u kterého jsem zůstal celou dobu zůstal jenom zírat.Když skončil, musel sem se začít smát a ujišťovat se , že něco takového,přece nemůže nikdo myslet vážně. Jenže bohužel Ed Wood to tak myslel. Co scéna ve filmu to perla. Od záběrů Bely Lugosiho, už pár let mrtvého, a jeho směšného dvojníka, přes Tora Johnsona, který vypadal, jako já když se vracím k půlnoci z flámu, používání starších dokumentárních záběrů, až po ty nejkomičtější létající talíře, vyrobené z krytů na kola od Cadillacu. Celý hřbitov je dost podivný, hrobky a hroby jsou jak vystříhané z kartonových krabic, větve zbůhdarma zapíchané do země a věčná noc na hřbitově, když všude okolo je den a světlo. Tenhle poklad je opravdu škoda si nechat ujít, je o mnoho "lepší" než Woodův film Bride of the Monster, který byl jenom hrozný a v němž ještě Wood nedosáhl vrcholu svého tvůrčího genia. Těch 5* není za umělecký dojem, ale za to, že už sem se dlouho takhle nepobavil. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi odpadem a plným hodnocením, jenže pět minut před koncem mi upadla slupka od banánu na koberec, takže je to jasné. Tenhle film je tak neuvěřitelně špatný, že minul zenit špatnosti, s ním i prstence záměrného zesměšňování a odplul až kamsi do soustavy příšerného extrému, kde už je jakýkoliv záměr vyloučen. Ed Wood je génius. Co na tom, že na opačné straně stupnice. Tohle prostě nejde natočit jen tak. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::: ::::::::Jestli tomuto filmu budete dál dávat hvězdičky z ironie, tak za chvíli tento biják bude mezi nejlepšími filmy :-D Mě se to celkem líbilo, ve filmu byly sem tam skvělé hlášky a někdy i dobré dialogy. Je fakt, že je to těžké hodnotit .:::::::::::::::::::::::: Určitě bych to ale nezařadil jako nejhorší film všech dob. Jsou horší filmy. Konec konců měl Ed pravdu s těmi zbraněmi a dialog o slunečních paprscích, a jak by se díky něm a naším zbraním mohl zničit vesmír, je hodně zajímavý. Hodnotím tak, jak se mi to opravdu líbilo. :::::::::::::::::::::::::::: ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • 3/4 filmu je natočeno před velkým plátnem. (Shr1nK)
  • Film byl dokončen již na sklonku roku 1956. Trvalo však ještě takřka tři roky než se našel dostatečně odvážný/naivní distributor. (DaViD´82)
  • V roce 1997 skladatel David G. Smith napsal, složil a nahrál hudbu pro "Plan 9 from Outer Space: The Musical". Tento muzikál měl mnohem lepší recenze než jeho filmový předchůdce. (DaViD´82)

Reklama

Reklama