Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 1

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (549)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mé hodnocení je zásadní dříve viděný Ed Wood od Tima Burtona. Je to trochu paradoxní, ale prostě to tak je. Přes všechnu tu naivitu, kterou Wood přenesl do svého amatérského (to je snad nadávka pro amatéry:)) díla má Plán 9 kouzlo, o kterém se mnohým filmům může jenom zdát. Můžete se mu smát, můžete ho milovat, ale jemu to prostě je fuk... V alternativním vesmíru je určitě z Eda něco jako Orson Wellese našeho světa a já mu to přeji. Za tu lásku k pohyblivým obrázkům si to zaslouží... Film samotný osciluje mezi parodií a vážným sci-fi s velkou spoustou vtipných okamžiků (útok létajících talířů...). Pokud Eda berete vážně, nepobavíte se, na druhou stranu, on to takhle vtipně určitě nemyslel:). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Využijeme zesnulých k tomu, aby konečně přiznali, že existujeme." Takto to dopadá, když si mimozemšťani v létajících talířích poletují v zemské atmosféře a oficiální místa to odmítají přiznat. To je zkrátka velká myšlenka a je na pováženou, že mimozemšťani chtějí pozemšťanům zabránit v tom, aby zničili celý Vesmír. My prostě máme právo zničit si naši Zemi i celý Vesmír a nikdo nám toho nebude kecat, i kdyby měl elektrodové pistole nebo solární bomby. Tak to vidí nejhorší režisér všech dob ve svém nejlepším filmu, který je skutečně výjimečný. Takovou šílenost jsem totiž dosud neviděl, ale za to filmařské nadšení, "propracované" kulisy a tupé dialogy si to rozhodně nějakou hvězdu zaslouží. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Keby to nebolo tak ukecané, bolo by to ešte skvelejšie. Mne napríklad trojica obživlých mŕtvol mimoriadne šmakovala, rovnako ako vycizelované plány mimozemšťanov. Skvelá bizarnosť. Rozhodne stojí za viac než jedno pozretie. Pretože minimálne vytvára ikonické postavy (pán s plášťom na tvári, Vampira, naštvaný nemŕtvy detektív), ktoré sa vryjú dopamäti, či už zvyšok filmu pokladáte za úplný nezmysel alebo za podivuhodnú záležitosť vyznačujúcu sa osobitnou poetikou, ako sa to javí mne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Netalentovaný, ale jinak totálně zapálený režisér.. alespoň tu využil kouzla tehdy už zestárlé, polozapomenutelné hollywoodské hororové hvězdy Bely Lugosiho. Právě díky Woodově neumětelství v brakových tématech se těší tak mimořádné pozornosti, která je zřejmě nesmrtelná!! Díky za něj, protože by jinak nevznikla Burtonova překrásná biografie, která je poctou celé téhle éře fantastických filmů a amatérskému filmaření vůbec!! ()

movie 

všechny recenze uživatele

Zcela absurdní. Člověk by si myslel, že člověk jako Ed Wood snad ani nemůže existovat, nebýt mnoha dalších "edů" ve filmové branži. Tohle je ovšem klenot a přímo učebnicový příklad braku: mdlý, pitomý, táhnoucí se scénář, který je debilní a nudný natolik, až se u něj člověk popadá za břicho, efekty zcela kreténské, režie odfláklá, dialogy nudný jak smrt točený staticky a bez střihu a většinou hned na první pokus, nemluvně o akcích typu "noc/den", "ufo na šňůrce" ... Tohle se zcela minulo žánrem, protože jako úmyslná komedie by to bylo za 5* !!! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Maska "zombie" Tora Johnsona se v Americe stala nejoblíbenější Halloweenovou maskou vůbec. (Divočák)
  • Celé legendy se vypráví o tom co vše Wood použil jako modely pro létající talíře. Skutečnost je však taková, že prostě v prvním hračkářství, na které narazil, nakoupil umělohmotné atrapy nádobí. (DaViD´82)
  • Když film vyšel na VHS kazetách, tak byl na obalu mezi hereckým obsazením avizován i Bela Lugosi, ale s uvozením "Málem hrající". (DaViD´82)

Reklama

Reklama