Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se střetávají sousední kung-fu školy v turnaji o velkou prestiž. Škola mistra Thana vyhrává každý rok jen díky tomu, že jejich soutěžící oddíl vede Tigr, nejlepší žák školy. Ten se ale nechá podplatit, pod záminkou se vyhne soutěžení a potají vede konkurující oddíl. Ten vyhraje. Rozlobený Than schazuje vinu za náhradníka Tigra - Draka (Chan), kterému za to dělá ve škole peklo.Pak se ale dozví pravdu a Tigra vyhodí. Po velké hádce odejde i Drak s cílem najít Tigra a přinutit ho, aby se vrátil a mistra odprosil. Zaplete se však omylem s policií, která si ho splete s hledaným zločincem, a navíc rozhněvá žáky konkurenční školy. Do toho všeho uteče z vězení obávaný bojovník, pan Khan, ke kterému se připojí Tigr... Drak, který má v zádech policii i lumpy, to však nevzdává a díky své znalosti bojového umění se brání. (matestlust)

(více)

Recenze (79)

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Dal bych tak něco mezi třemi a čtyřmi stars, ale to tu nejde, tak zaokrouhluju nahoru. Je to jeden z mnoha zábavných kung fu filmů a upřímně bych těžko všechny tyhle mistry apod. nějak odlišil jeden od druhého, ale zábava to prostě je a pokud jde o choreografii fightů, tak tam byl Jackie už zamlada světová extratřída. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Obstojně zábavný, nikoliv však zběsile vtipný bojový film zakládající si na efektní technice, akrobacii a především úhybných manévrech. Bojovník se stolicí (rozuměj: stoličkou), muž s provazem, boj obřích "housenek" a samozřejmě Chanovo umění při každé příležitosti - to vše je výborně pohybově promyšlené. Jen mám výhrady ke dvěma zrychleným scénám, které vypadají hrozně křečovitě. Samotnou kapitolou je pak megalomanský závěrečný střet, ten sice přináší obrovskou porci skvělého kung-fu, ale kolik toho Jackie Chan ustojí, to už je moc... 7/10 ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Od podobných filmů zpravidla nelze očekávat perfektně promyšlenou zápletku, ale tady byl scénář slabomyslný snad až příliš, přičemž to nejlepší bylo naservírováno hned v úvodu - čínský "lví tanec" neměl chybu. Souboje byly vesměs choreograficky náročné, nápadité i vtipné, ale místy bylo patrné, že nejsou opravdové, jenom dobře nacvičené. Jackie Chan mě zkrátka tentokrát nedostal zdaleka tak, jak jsem předpokládala, nicméně 3* si určitě zaslouží. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerne kung fu v ktorom neni nudza o dostatok bojovych scen, hlavne na konci filmu. Dalej su vo filme zakomponovane komedialne sceny ochutene spravnou esenciou dialogov, ktore srsia vsakovakymi grimasami sikmookych cloviecikov:) Hlavny zaporak bol mrstny a talentovany v bojovom umeni, aj ked uz bol postarsieho veku. Jeho rychle kung fu sa mi fakt pacilo. Tento film patri medzi tie lepsie vytvory co sa tyka Jackieho kung fu filmov. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Mladý mistr je zajímavý především tím, že Jackieho postava tentokrát není nepřemožitelná a většinu protivníků zdolá díky svému důvtipu (nalezne jejich slabiny a zbraň, proti které jsou bezmocní) či svou vytrvalostí. Jinak se jedná o další pecku, kde se téměř neustále bojuje a v mezičasech se můžete kochat pověstným hong-kongským humorem. Závěrečná dvacetiminutová bitka pak nelze popsat slovy. To se musí vidět. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme zaznela pieseň "Kung Fu Fighting Man", prvá, ktorú naspieval a nahral Jackie Chan. (Peter-1307)
  • Bojovou scénu s vějíři se kvůli složité choreografii podařilo natočit až na 329. pokus. (Raztubyl)
  • Pre verejnosť sú prezentované 2 oficiálne verzie filmu - jedna 106 minútová (NTSC) Hong Kong cut a 90 minútová medzinárodná - international cut. (Peter-1307)

Reklama

Reklama