Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsme ve 12. století. Francouzský hrabě Thibault (Jean Reno) má před svatbou s princeznou Rosalind ale pod vlivem zákeřného kouzla ji omylem zabije. V zoufalství se obrátí na mocného čaroděje (Malcolm McDowell) a požádá ho, aby ho i s jeho sluhou Andrém (Christian Clavier) odčaroval zpět před tragickou událost. Popletený mág ale udělá chybu a... Thibault s Andrém se místo o pár minut nazpět přesunou o tisíc let dopředu a o pár tisíc kilometrů jinam - do současného Chicaga. Tam je čeká spousta zmatků, trapasů a setkání s Thibaultovou praprapra... vnučkou Julii (Christina Applegate), která jako by princezně Rosalind z oka vypadla... (Magic Box)

(více)

Recenze (261)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ještě se stále najde spousta diváků považující tento snímek za třetí volné pokračování a těžko říci proč tomu tak je. Je to však bohapustý omyl, neboť se jedná o americkou verzi prvního francouzského snímku, jinak nazvaný jako remake. Svých rolí se opět zhostili Jean Reno a Christian Clavier, na které opět režisérsky dohlížel Jean-Marie Poiré, kterého však lze v titulcích najít pod jménem Jean-Marie Glaubert. Onu středověkou princeznu a pra pra předka si střihla Christina Applegate a z amerického pohledu nijak zvlášť špatně. Jenomže na čem snímek razantně trpí je scénář. Je jasné, že se na americké verzi nedá očekávat typická francouzská situační ztřeštěnost, ale tady je znát, že vše podstatné již prostě bylo jednou řečeno a tvůrci jakoby se k tomu už vůbec nechtěli vracet. Něco pobaví, ale radost snad z toho budou mít jen ti, co neviděli francouzský originál. Zkrátka a dobře, jedná se o další nepovedený americký remake skvělého francouzského filmu, kterému nepomohlo ani v hlavních rolích obsazení stejných herců. Tohle vzniknout už skutečně nemuselo. ()

Apophis 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že pro mě bylo velkým překvapením, že jsem se na to byl schopen DODÍVAT!!! Rozumějte, na předchozí jsem se vydržel dívat vždy jen tak asi 20 minut... Podle mého zde trohu sundali nohu z pedálu bláznivosti, ale bohužel nic dalšího nepřidali (nepočítám-li "osvobozování otroka" - ti Amíci si to bohužel musí strčit všude...). Bylo tam kupodivu i trochu inteligentního humoru, ale ne na více než 1*. Jenomže nesmím zapomenout na herecké výkony. Christian Clavier mi jako herec svým stylem moc nesedí, ale v tomto filmu to nebylo tak strašné. Tu další přidal skvělý Jean Reno, který byl ve své roli "Artušovského" a idealizovaného rytíře více než přesvědčivý. Jednoduše, pokud ve filmu hrají herci kalibru Jean Rena, film má 1* navíc jistou... ()

Reklama

3n3my 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočný remake, ktorý sa dokázal len v niekoľko málo scénach aspoň dotiahnuť na svojho predchodcu. Tvorcovia mali radšej skúsiť pokračovanie, keď už mali oboch hlavných hercov pod palcom a skúsiť tak priniesť niečo nové, pretože toto tu už bolo tretí krát, keďže ani dvojka v podstate veľa nového nepriniesla. ()

Tumáš 

všechny recenze uživatele

Když 99% američanů nezná Evropské souvislosti a ani neví jak vypadá brnění a člověk v něm, tak se musí i pro "kulturou" oplývající zemi udělat výběr, aby to aspoň někdo pochopil. Některé scény byly vtipné a Reno s Clavierem to celkem dost zachraňuje, ale jak mám Návštěvníky rád, toto je porce filmového umu pro mě 2x vyzvracená a znova pozřená. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hrabě Thibault z Malfete (Jean Reno) má těsně před svatbou se svoji nástavající, krásnou princeznou Rosalindou (Christina Applegate). Na ni má ovšem zálusk nejen on, ale i další rytíři - a jeden z nich se domluví se zrádnou čarodějnicí, a pak Thibault pod vlivem zákeřného kouzla Rosalindu zabije. Ale nevzdává se, a vyhledá čaroděje, aby jej poslal několik minut před hrůznou událost. Anglický čaroděj je ale popleta, a místo do minulosti odešle Thibaulta, jeho sluhu a nakonec i sebe do současného Chicaga - kde se všichni setkávaji s Thibaultovou praprapra...vnučkou Julií. Dokáže se Thibault vrátit zpět do svého času a zachránit milovanou Rosalindu? ... Vzhledem k tomu, že jsem originální snímek neviděl - tedy nemůžu srovnávat - se mi Návštěvníci dost líbili. Samozřejmě, námět setkání minulosti ze současností je velmi profláknutý (i když většinou se člověk z dneška dostává do minulosti), ale i tak se u něj dá docela dobře pobavit. U scén s drakem, objevováním slastí koupelny a večeře v restauraci jsem se dobře bavil - a o nic jiného asi nejde. Jean Reno podává svůj standard, vykulený rytíř mu šel, ale docela mě překvapila Christina Applegate, která od Kelly Bundyové ušla docela dlouhou cestu... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Film má dve verzie, americkú a francúzsku (pre európsky trh). Americká verzia začína logom Hollywood Pictures, prvá scéna sa odohráva v čase stredoveku a Thibaultova (Jean Reno) cesta na zámok je podfarbená voice overom. Francúzska verzia začína logom Gaumont Film a prvá scéna sa odohráva v súčasnosti. (ČSFD)

Reklama

Reklama