Max a Kevin

Akční / Drama / Komedie / Rodinný

USA, 1998, 100 min

Peter Chelsom

Trevor Jones

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,652,246Tržby Celosvetovo $2,666,000(29.11.2009)

Film rovnakou mierou milý, ako neoriginálny. Paradoxne ho nezachránili ani tak starí mazáci (Stoneová, Harry Dean Stanton, Andersonová z AKTOV X), ale výborne vybratí chalani. Bolo by to nepríjemne realistické, keby to nebolo zabalené do hávu rozprávkovej rytierskej bájky.(19.10.2004)

Sentiment a rodinné hodnoty v neodolatelném balení lidského příběhu. Slzy, naděje, přátelství - nejsilnější zbraně na moji přecitlivělou diváckou část.(11.7.2005)

Rodinný príbeh, v ktorom tentokrát vôbec nejde o Sharon Stone ale o priateľstvo medzi dvoma chlapcami - nadaný, ale veľmi ťažko chorý Kevin a tak trochu neohrabaný tučko Max si k sebe nachádzajú cestu i prostredníctvom báje o udatnom kráľovi Artušovi.(27.8.2003)

HUDBA: Trevor Jones(7.5.2007)

Nadprůměrný film, který je povedený, jen občas postrádá spád a nápaditost. První půlka je docela průměrná až podprůměrná, jen druhá polovina a hlavně konec, který je na americký film docela nezvyklý, celý dojem silně vylepšuje.(27.2.2005)

Dobrý Kieran Culkin, jinak celkem nuda.(4.4.2004)

Film, který by se stal podprůměrným, kdyby skončil happyendem... Zní to krutě, ale obře že tomu tak není....(26.3.2008)

• danecek24

56. Zlatý Glóbus za rok 1998 - nominace (2) - Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Sharon Stone, Nejlepší filmová píseň - "The Mighty" - Hudba Trevor Jones, text Sting(9.12.2008)

Příběh natočený podle stejnojmenného románu Freak the Mighty Rodmana Philbricka. Scénář : Charles Leavitt a Rodman Philbrick. Kamera : John de Borman.(24.5.2011)

Dojemný příběh, bohužel zpracování je až tak televizní, že to na víc hvězd nedá.(9.5.2007)

Moje citová záležitost... krásný příběh, dojemný konec, úžasná hudba!(26.1.2008)

Hezký, chytrý a melancholický film, který klidně mohl být o třídu lepší, což mu však nedovolil trochu přepadlý scénář. Dětské herecké výkony jsou na jedničku, vyprávění doprovází úžasná hudba a hlavní idea i vize taky není k zahození, ale i když mi sledování chvílemi přišlo naprosto úžasné, našli se i takové okamžiky, kdy přecházelo v rutinní nudu... A těch, bohužel, nebylo zas tak málo.(11.9.2003)

Kieran Culkin velké +(5.6.2008)

Jednoduchý příběh je založený na přátelství dvou malých kluků, jeden je chytrý a nemocný a ten druhý je silný a nepříliš chytrý. Spojuje je nejen přátelství ale taky legenda krále Artuše. Je to průměrný snímek, který byl nominovaný na 2 Zlaté Glóby.(10.6.2006)

Tenhle film jsem si pustil jen kvůli tomu, že v něm hraje Sharon Stone a těšil jsem se, co nám zase ukáže za vnady. A ono bum. Žádné vnady, ale srdceryvný snímek, na který jsem zíral s otevřenou pusou a mačkal slzy zpět do oka, abych neměl ostudu. Nečekané a povedené.(20.3.2011)

Podmanivý příběh 2 odlišných, ale zároveň stejných, chlapců. Škoda jen, že si tvůrci nedali víc práce se scénářem.(2.9.2003)

Krásný, dojemný, lidský a hluboce procítěný filmový zážitek, který musí rozesmutnit snad každého člověka se soucitem pro nemocné. A nejen pro ně. Plný počet +++++(21.6.2007)

• klokan

nuda... a misty lehce kýčovité...(31.7.2006)

film co me jako malího dohaněl k slzam:-((21.6.2009)