foto

Kieran Culkin

  • nar. 30.9.1982 (38 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Celým jménem Kieran Kyle Culkin se narodil 30. října 1982, jako čtvrté dítě ze sedmi Christopheru Culkinovi a Patricii Brentrupové. Kieranovi první akce byly v divadle, ještě než byl zapsán do mateřské školky. Po dvou televizních reklamách si vyzkoušel první filmovou roli jako Fuller McCallister ve filmu “Sám doma“, kde si zahrál po boku svého bratra Macaulayho. Režisér Chris Columbus si Kierana oblíbil a obsadil ho i do pokračování “Sám doma 2: Ztracen v New Yorku“. V roce 1991 se objevil po boku Stevea Martina a Diane Keaton, ve filmu "Hlava rodiny" a později v roce 1995 v druhém dílu "Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo dědeček?".

Po těchto malých rolích si zahrál i s Jean Claude Van Dammem ve filmu “Není úniku“. V letech 1994 a 1996 dostal Kieran první větší roli. Ta první přišla s filmem “It Runs In The Family“ a druhá s filmem “Amanda“. Tyto dva filmy neměly v USA velký ohlas, ale Kieranovi vynesly další dvě role, ve filmech “Max a Kevin“ a “Taková normální holka“. Kieran si u filmu Max a Kevin uvědomil, že ho hraní baví a chce se tomu nadále věnovat.

Kieran to začal brát vážně a navštěvoval Professional Children´s school v Manhattanu a později střední školu pro děti, které se chtějí věnovat umění. Po Takové normální holce, roku 1999 Kieran přijal roli ve filmech “Hudba mého srdce“ a “Pravidla moštárny“, kde si zahrál se svým oblíbeným hercem Tobey Maguirem. Roku 1999 si ještě zahrál v britském televizním filmu “Kouzelná země skřítků“. Poté nehrál až do roku 2001, kdy se představil jako hlavní hrdina v televizním sitcomu “Go Fish“.

V roce 2002 si zahrál ve dvou úspěšných filmech. Prvním byl “Skandál v katolické škole“, kde si zahrál s Emile Hirschem, Jenou Malone, Vincentem D'Onofrio a Jodie Foster. Druhým filmem, který odstartoval jeho kariéru byl film “Igby“, za který byl právem nominován na Zlatý glóbus. Na jaře 2000 měl Kieran své první vážné vystoupení jako Wilson v divadelní hře “James Lapine's The Moment When“. V roce 2002 se ucházel o roli Warrena ve filmu “This Is Our Youth“, po boku s Colinem Hanksem a Alison Lohman.

V roce 2008 by se měl objevit v několika menších rolích. Ta první je role Paula ve filmu “Margaret“, kde by si měl zahrát po boku takových hvězd jako jsou Anna Paquin, Matt Damon, Matthew Broderick nebo Jean Reno. Dále se představí s Katie Holmes, Jasonem Lee a Giovannim Ribisi coby Rupert Pupkin ve filmu “The Other Side“. Posledním filmem roku 2008 by měl být “The Stanford Prison Experiment“, kde si zahraje s naším známým chuligánem Charlie Hunmamem.

Martin "marcek" Pölzer

Herecká filmografie

Filmy

2021 M
2020 Father of the Bride Part 3 (ish)
2017 Approaching a Breakthrough
Infinity Baby
2016 Wiener-Dog
2015 Quitters
2013 Mládeži nepřístupno
2011 Margaret
2010 Scott Pilgrim proti zbytku světa
2009 Papírový hrdina
2008 Lymelife
2003 Abby Singer
2002 Igby
Skandál v katolické škole
1999 Hudba mého srdce
Kouzelná země skřítků (TV film)
Pravidla moštárny
Taková normální holka
1998 Max a Kevin
1996 Amanda
1995 Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo dědeček?
1994 Moje letní story
1993 Není úniku
1992 Sám doma 2: Ztracen v New Yorku
1991 Hlava rodiny
Sám a sám
1990 Sám doma

TV seriály

2020 Boj o moc (TV seriál)
Epizoda 10 (S03E10)
Epizoda 9 (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
další epizody (10)
2019 Boj o moc (TV seriál)
This Is Not For Tears (S02E10)
DC (S02E09)
Dundee (S02E08)
další epizody (10)
2018 Boj o moc (TV seriál)
Nobody Is Ever Missing (S01E10)
Pre-Nuptial (S01E09)
Prague (S01E08)
další epizody (10)
2015 Fargo (TV seriál)
The Myth of Sisyphus (S02E03)
Before the Law (S02E02)
Waiting for Dutch (S02E01)
2014 Ať žijí Královi (TV seriál)
2001 Go Fish (TV seriál)
1996 Frasier (TV seriál)
Nemožný sen (S04E03)

Dokumentární

2003 Igby Goes Down: In Search of Igby

Host

TV pořady

2020 77th Golden Globe Awards (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(45)