Reklama

Reklama

Gisaengsu: Deo Geurei


Episode 1 (E01)

(epizoda)
Jižní Korea, 2024, 1 h 1 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Čong Su-in po brutálním napadení zjistí, že už není jako dřív. Čchö Čun-gjong odhalí, že se monstra snaží spojit síly. (Netflix)

Recenze (7)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Korejské filmy a seriály mám rád. Naposledy jsem dal během víkendu celou Příšeru ze starého Soulu. Jenže Gisaengsu: Deo Geurei není tak úplně korejský seriál. Předlohou je mu japonské anime. A těm jsem s výjimkou Ghost in the shell, Vampire Hunter D a filmů Hajao Mijazaki, na chuť nepřišel. Obecně se dá říct, že japoňárny trávím dost špatně. A nutno říct, že z tohoto seriálu to nestravitelno vykukuje taky. Kdyby to byla moje první korejská zkušenost, nejsem si jistý, že by mě takový pilot navnadil na další sledování. Chybí mi atmosféra. A už vůbec ne, pokud bych měl týden čekat, nebo měl jinou podobnou alternativu. Takhle mám možnost hned mrknout na další, tak uvidíme, jestli se mi něčím Su-In zavrtá pod kůži. Zatím sotva pošimrává. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někdy jdu do nějakého filmu či seriálu, od něhož očekávám kvalitní podívanou, a dočkám se těžkého zklamání až znechucení, jaké mě postihlo při včerejším kontaktu se Sobíkem. Od této korejské záležitosti jsem naopak neočekával téměř nic, protože jsem při svých pornotoulkách internetem pochopil, že mají Japonci, Korejci a Číňané k chapadloidním a červoidním bytostem mnohem intimnější vztah než například Evropané, a v tomto ohledu se s nimi i já poněkud míjím. Úvodní díl seriálu ale nebyl tak stupidní, jak jsem očekával, a kromě pitvořící se kapitánky Bezuchové mě sestava i děj vcelku bavily. Jasně, žádný velký nápor na myšlení to nebyl, ale okamžitě jsem si začal vybavovat scény ze hry Resident Evil 4, a to mě věru potěšilo. / Poučení: Není schizofrenik jako schizofrenik. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně příjemný vstup do další "Parasyte kapitoly". První díl totiž nabídne všechno, co by měl. Pokud nevíte vůbec nic, tak je to ze začátku správně napínavý a tajemný úplně stejně jako pro postavy. A vlastně i v opačném případě. Opravdu fajn atmosféra, které pomáhá zvolený způsob komunikace Su-in a jejího parazita. A protože lidi z Grey týmu chtějí pomoc od mistní policie, zároveň dorazí i pořádná nalejvárna informací. A musím uznat, že je to v takovém (všechno hezky najendou) množství, že kdybych všechny tyhle věci nevěděla už z dřív, tak by mi to asi lehce zavařilo hlavu. Ale chápu, jenom šest dílů... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Invázia lupičov tiel reznutá totálnym sci-fi akčným béčkom v kórejskom vydaní, to znie sľubne. A väčšina stopáže aj sľubná bola, najmä po odhalení, že v celom seriáli pôjde o... nechajte sa prekvapiť, kto o látke ešte nič nepočul. Po úvode na olympijskom štadióne v Soule (som rád, že ho nezbúrali) ale nasleduje, čo sa týka vizuálu, skôr prehľad šedého priemeru. Našťastie tento nedostatok do istej miery kompenzuje dej. Pani manželka verzus infikovaný manžel, takýto čierny ázijský humor rozhodne poteší. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama