Reklama

Reklama

Příšera ze starého Soulu

(seriál)
  • Jižní Korea Gyeongseong Keuricheo (více)
Trailer 1
Jižní Korea, (2023–2024), 11 h 32 min (Minutáž: 65–78 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dvojice mladých se snaží přežít temné jaro roku 1945 a zničit přitom netvora, který se zrodil z lidské hamižnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (46)

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mi připomínal trochu Strangers things.... Vojenské experimenty a monstrum, tentokráte z poválečné Jižní Korei. Postavy jsou sympatické, příběh průměrný. Monstrum mohli lépe trikově zvládnout. Hodně dílů je z vojenské základny a pořád se běhá dokola a utíká se před monstrem a některé scény jsou až moc melodramatocké.... Jinak celkově jsem spokojený a jediné co mi vadilo, že Netflix nesmyslně rozdělil sérii na 7 a 3 díly... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Park Seo Joon má roli šéfa luxusní zastavárny, Jang Tae Sang má prsty v každém větším kšeftu ve starém Soulu, a ví vše, nebo skoro vše. Proto si ho šéf japonské policie (Išikawa) vybere, aby mu našel jeho milenku Myung Ja. Když neuspěje, přijde o všechen majetek, a o hlavu. Soulu roku 1945 není milé místo, místní správa a kolaboranti vám, kdykoliv mohou šlápnout na krk, a činit, co se jim zlíbí. Jang Tae Sang se při pátrání dostane do podivné nemocnice, kde provádějí nehumánní experimenty na lidech (narážka na https://en.wikipedia.org/wiki/Unit_731) S pomocí Yoon Chae Ok (Han So Hee), která hledá se svým otcem jako pár soukromých detektivů svoji matku tak nedobrovolně všichni odhalí japonská tajemství. Musíme  si říci, že tohle nebude série pro každého. Je to horor a psychicky velmi nepohodlná série (a vy víte, že já horory nějak nemusím), nicméně série je to velmi originální na korejské poměry. A podle mě by jste seriál měli vidět,romance v přijatelné míře, velmi dobře zahrané a prokreslené postavy, celá dobová atmosféra na Vás dýchá, včetně hudby, kostýmů, to vše funguje skvěle. Vynikají tady další herci, kromě hlavní dvojky, Jo Han Chul, Wi Ha Joon, ale především Kim Su Hyun jako lady Maeda (ona je tak dokonale elegantní, distingovaná, nevyhraněná, slovy rpg, neutral evil), že Vám z jejího charismatu spadne brada dolů. Já jsem běžně alergický na přepjaté vlastenecké série, kde Japonci slouží jako fackovací panáci, ale tady je příběh o podivném minitvorovi tvořící z lidí monstra velmi dobře vystavěn. Ta atmosféra strachu, násilí, naléhavost voleb, kterým hrdinové čelí, mučení, smrti, vynucená zrada přátel, atd. A přesto všichni bojují dál, odmítají přestat, i když ví, že mohou dopadnout špatně a zemřít. V tomhle má seriál celkem dost realistických rysů, a je v tom neuvěřitelně silný. Kde selhává jsou většinou flashbacky hlavních postav, které jsou někdy strašně cringe a zbytečné. Dokážu se povznést nad některé nelogičnosti při záchranné akci v podzemí nemocnice. Seriál je velmi dobře vystavěn, cliffhangery fungují, napětí by se dalo krájet. Hlavní dvojka se k sobě hodí, občas přehnaný heroismus, nebo některé věci bych udělal jinak (přestřelka v chodbě a evakuace), a pořád by byly působivé, ale celkově se akční scény povedly. To co seriálu podráží nohy je závěr, nebudu spoilerovat, nejsem s tím emočně spokojen, prostě, bylo to trochu moc násilné a chtěné. Za mě další sezóna potřebná není, ale třeba mě tvůrci překvapí. Přes všechny neduhy, je to povedený seriál a 4* si zaslouží, protože je bez problémů reprízovatelný. ()

Reklama

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě je to takový velký miš maš. NA mě je to moc překombinované. Závan J. CHanovi a asijského vtipu. Připadá mi, že jsme spoustu toho už viděli. Postavené hlavně na čistém násilí a hnusu s tím spojeným. Nic pro mě. Hlavní postavy OK a myšlenky taky. Ale já dokoukat celý seriál nechci. Doba ta mi padne. Ty ostatní postavy jsou nepříjemné a otravné. Pro mě slabý průměr. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi jsem popravdě čekal o trochu více. Z trailerů mě zaujalo dějové zasazení do období japonské okupace, nádech Stranger Things (to je tak, když laboratorní experimenty nevyjdou podle plánu) a účast herečky Han So-hee (ze seriálu My Name!). Co si budeme...Technicky patří seriál ke špičce i ve srovnání s konkurencí (ty kostýmy a exteriéry na jedničku s hvězdičkou). Jen teda dosti hapruje CGI ústředního monstra. Je to smutné, ale chvílemi jsem si připadal, že jsem svědkem cut-scény z hry na PS2 :( Za mě velká škoda. Jinak seriál nabízí nespornou dávku akce (místy i dosti brutální), vtipu (na tomto poli Jižní Korea nemá moc konkurence) a v neposlední řadě i romantiky. Tu bych docela oželel, ale chápu, že se díky tomu rozšíří portfolio případných diváků (a divaček). Takže..Suma sumárum...Průser se nekoná. Taková stravitelná jednohubka na deštivé zimní odpoledne. Za mě dávám 6,5/10 ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Prvních několik dílů má velmi pomalý rozjezd, ale díky dobovému zasazení a charismatu ústřední dvojice jsem vydržel a rozhodně nelituji. Vyklubalo se z toho milé překvapení s celkem napínavými scénami. Jen je škoda, že atmosféra ještě více nezhoustla a nebyla temnější. Jisté momenty v kombinaci s parádním hudebním podkresem měly opravdu grády. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Japonské experimentování na lidech za 2. světové války má souvislost s reálnými historickými událostmi, tzv. Jednotka 731. Většina členů této organizace unikla za svoje zločiny těžkým trestům a pokračovala ve výzkumu biologických zbraní pro USA a SSSR. Po válce mnoho ze zajatých členů jednotky pokračovalo v prominentních kariérách v politice (na ministerstvu zdravotnictví), akademickém světě i obchodě. Japonsko neodškodnilo oběti experimentů ani jejich rodiny. (Vavča)
  • Seriál měl rozpočet 54 miliónů amerických dolarů. (Vavča)

Reklama

Reklama