Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu je roztržitý profesor Sherman Klump, který se na první pohled zamiloval do své kolegyně, Carly Purlyové. Má to však háček. Klump je téměř dvousetkilový tlouštík a bojí se, že právě na to by mohla jeho láska doplatit. Hnán děsivými sny, rozhodne se vyzkoušet na sobě svůj objev, preparát, který testoval jen na morčatech. Ten z něj sice udělá štíhlého mladého muže s poněkud extravagantním chováním, ale má jen dočasnou účinnost, což znamená, že zpátky v tlouštíka se začíná měnit v ty nejnevhodnější chvíle, a to zcela nečekaně. Navíc se po čase štíhlé já, které si říká Buddy Love, začne až příliš vměšovat Shermanovi do života. Pokusí se mu přebrat Carlu, připraví ho o místo i bydlení, a dokonce se pokusí natrvalo zaujmout místo v jeho těle. Jenže dobrácký profesor si to nenechá líbit a je odhodlán zůstat sám sebou i za cenu nepříjemné tloušťky. (TV Nova)

(více)

Recenze (275)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ano, je to průměrná převleková Eddiovina, ale to hodnocení je holt přehnaně nízké. Ačkoliv komediím neholduju, párkrát jsem se docela zasmál a děj mi nepřišel příliš stupidní. Jak jsem řekl, typické, ale pokud můžu, rád se podívám. Už jen kvůli těm geniálním a téměř bezchybným převlekům a typickém humoru. ()

hobbitko odpad!

všechny recenze uživatele

Takzvaná komedie, která se neštítí skutečně ničeho a v zoufalé snaze učinit film vtipným sahá na úplné žánrové dno a hojně využívá tak pokleslých prvků, na které se místami nedá koukat - obří tlusťoch Murphy prdící přes celé město, tatínek prdící u večeře, obézní dítě zvracející večeři zpátky do talíře a další ukázky orálně-análního "humoru". To skutečně existuje někdo, komu tohle přijde vtipné? ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tahle komedie mi nějak nejlépe nesedla. Neříkám, že je to vyloženě hrůza. Je to lehce podprůměrný film. Mohl zde být lepší příběh, to by pak možná dopadlo trochu lépe. Vtipných scén je dost, ale ne všem se zcela zasměju. Eddie Murphy podává skvělý herecký výkon, o tom není pochyb. Romantický nádech filmu výsledný dojem ještě o něco kazí. Proto hodnotím celkově jen na 44% = ** ()

anli 

všechny recenze uživatele

Komedie,kde si Eddieho Murphyho opravdu divak uzije,nebot je zde opravdu hodnekrat,presne receno 6x,vcetne dvou hlavnich postav.Vcelku slusna komedie s prumernym scenarem,misty trochu oplzlym,ktery jeste ale celkem ujde.K tomu pomerne vtipny Eddie Murphy a myslim,ze se na to clovek podiva,parkrat se zasmeje a pak si rekne,ze to celkem slo.Proste lidi se radi bavi,ale neztraceji vkus,takze druhe pokracovani uz bohuzel ukazalo odvracenou stranku pokracovani a komedie zaroven.Tomuhle davam jasne profesorskych a uchazejicich 45%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle snímek viděl kdysi poprvé, celkem mě to bavilo. Teď mi ale Eddie Murphy přijde prostě jenom uřvaný, teatrální a nudný. Jeho prdící vtipy už skutečně nejsou zábavné a s původní verzí se to nedá ani trochu srovnat. Jerry Lewis byl sice taky cvok, ale jeho film měl smysl a měl hloubku. Tohle ji opravdu nemá. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. června 1996 v Universal City v Kalifornii. (Varan)
  • Film se natáčel v Beverly Hills v Los Angeles, v San Marinu a v Pasadeně v Kalifornii. Natáčelo se od 8. května do 8. září 1996. (rafix)

Reklama

Reklama