Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu je roztržitý profesor Sherman Klump, který se na první pohled zamiloval do své kolegyně, Carly Purlyové. Má to však háček. Klump je téměř dvousetkilový tlouštík a bojí se, že právě na to by mohla jeho láska doplatit. Hnán děsivými sny, rozhodne se vyzkoušet na sobě svůj objev, preparát, který testoval jen na morčatech. Ten z něj sice udělá štíhlého mladého muže s poněkud extravagantním chováním, ale má jen dočasnou účinnost, což znamená, že zpátky v tlouštíka se začíná měnit v ty nejnevhodnější chvíle, a to zcela nečekaně. Navíc se po čase štíhlé já, které si říká Buddy Love, začne až příliš vměšovat Shermanovi do života. Pokusí se mu přebrat Carlu, připraví ho o místo i bydlení, a dokonce se pokusí natrvalo zaujmout místo v jeho těle. Jenže dobrácký profesor si to nenechá líbit a je odhodlán zůstat sám sebou i za cenu nepříjemné tloušťky. (TV Nova)

(více)

Recenze (275)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dvaja sa pokúšajú o opätovný návrat medzi úspešných komediálnych tvorcov. Tom Shadyac a Eddie Murphy skúsili čo dokážu. A hlavne čo dokážu vydržať diváci. Pre ich šťastie je americké publikum na toľko vďačné, že si na seba zarobili. No inak sa jedná len o ďalšiu americkú taškaricu o fekáloch, obezite a veľkej LOVE. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Zamilovaný profesor skutečně je nevkusná travestie. Právě ta travestie ovšem ještě dokáže částečně zachránit film před odpadem. Večeře u Klumpů jsou něco tak otravného a přesto relativně zábavného. Vědět, že skoro všechny členy rodiny hraje právě Eddie Murphy, mě jako malého neuvěřitelně fascinovalo. A tehdy, kdysi dávno, mi ty prdící fóry a kakající křečci připadali vtipní. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Námět mi přišel hodně zajímavý, ale po shlédnutí téhle komedie mi zůstala jen hořká pachuť.. Těžké zklamání!!!! Zmatený scénář, vtipy jsou takové nucené a místy velmi trapné až nechutné. Já osobně jsem se vůbec nesmál, a to si myslím, že je u komedie docela špatné.. Jediný důvod proč dávám dvě hvězdičky je Eddie Murphy, který jediný se opravdu snaží a obstojně si tu zahrál asi deset různých postav.. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Murphyovská ptákovina se vší noblesou! Je zde několik dobrých vtípků, ale daleko častěji je to trapné. Místy je to i celkem nuda s inteligencí psího exkrementu. Když jsem byl ještě malej tak se na to možná dalo koukat. Co si budem povídat, děti baví všelijaké americké hlouposti a obscénnosti. Tudíž děti to možná ocení než dospějou. Ale dnes už mi to příjde jako podřadná komedie s povětšinou špatným humorem. Prostě přihlouplá americká slátanina! 2* za 44% ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo 15, tak se mi humor Eddie Murphyho líbil a u tohohle filmu mi to vydrželo dodnes. Ať se to někomu líbí nebo ne, tak v těch svých 8 nebo kolika rolích tady Murphy předvádí komediální mistrovství. Protože on byl opravdu vždycky spíš (stand up) komik než herec. Viděl jsem to ale jen v dabingu, kde se perfektně vyřádil Olda Kaiser, a je možný, že originál bych až tak kladně nehodnotil. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Maskování Eddieho Murphyho trvalo každý den přibližně tři hodiny - podle toho, kterou postavu či postavy měl hrát. (SONY_)
  • V severoamerických kinech film utržil 128,8 milionu amerických dolarů, v celosvětových 274 miliony. (NIRO)

Reklama

Reklama