foto

Jada Pinkett Smith

  • nar. 18.9.1971 (44 let)
    Baltimore, Maryland, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jada Pinkett Smith se narodila v Baltimoru 18. září 1971. Měří pouhých 153 centimetrů, ale dokázala se prosadit v branži mezi nejlepší černošské hvězdy. Od mala se zajímála o tanec a herectví. Později studovala choreografii a herectví na střední škole v Baltimoru a pak i v Severní Karolině. Občas ji můžeme vidět na jevišti v New Yorku, jak přednáší své básně. Je také režisérkou různých klipů pro mnohé rapové skupiny.

Profesionální hereckou dráhu zahájila na podiu v Baltimoru, později se představila i v TV seriálu A DIFFERENT WORLD (1987), další role ve filmu ZAMILOVANÝ PROFESOR (1996), kde ztvárnila krásku Carlu Purlyovou, kterou chce Eddie Murphy. Tato komedie vzniklka v rukou režiséra T. Shadyaca. Mohli jsme ji vidět v divácky úspěšném TV seriálu 21 JUMP STREET. Zviditelnila se i v triologii MATRIX, kde si zahrála půvabnou a odvážnou kapitánku Niobe. Často pracuje pro režiséry černé pleti jako např. Keenena Ivory Wayanse, Douga McHenryho nebo pro Ernesta Dickersona.

Další filmy, kde si zahrála byly např. VŘÍSKOT 2 (1997), BAMBOOZLED (2000), ALI (2001), MATRIX RELOADED a MATRIX REVOLUTIONS (2003), VOLÁNÍ O POMOC (2007).

Koncem roku 1997 se stala ženou slavného černošského herce Willa Smithe. Má šťastné manželství, ráda tancuje a zapojuje se do charitatvních akcí.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

2016 Gotham (TV seriál)
A Legion of Horribles (S02E21)
Matky na tahu
2015 Bez kalhot XXL
Gotham (TV seriál)
Transference (S02E22)
2014 Gotham (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Tučňáci z Madagaskaru
2013 Madly Madagascar
2012 Madagaskar 3
2009 Sestra Hawthornová (TV seriál)
Šťastný a veselý Madagaskar (TV film)
2008 Hloubka duše
Madagaskar 2: Útěk do Afriky
Ženy
2007 Volání o pomoc
2005 Madagaskar
2004 Collateral
2003 Maniac Magee (TV film)
Matrix Reloaded
Matrix Revolutions
2001 Ali
Přichází království nebeské
2000 Síla klamu
1998 Blossoms and Veils
Divoká Woo
Poprava
Vítejte v Hollywoodu
1997 Vřískot 2
1996 Kdyby zdi mohly mluvit (TV film)
Vabank
Zamilovaný profesor
1995 Povídky ze záhrobí: Rytíř Démon
1994 Jason a Lyric
Mizera
Neobyčejné léto
1993 Hrozba společnosti
1990 Moe's World (TV film)
1987 A Different World (TV seriál)

Dokumentární

2004 Burly Man Chronicles, The
Matrix Reloaded Revisited, The
Matrix Revolutions Revisited, The
2001 Intimate Portrait: Jasmine Guy (TV film)
Making of 'Ali', The (TV film)
Making of 'Bamboozled', The
1998 Ultra Sound (TV seriál)

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2014 Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
2013 Skutečnost nebo kouzla (TV pořad)
2012 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
2011 2011 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
The 64th Annual Tony Awards (TV pořad)
2004 76. Annual Academy Awards (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

1999 Will Smith Music Video Collection, The (hudební videoklip)

Režijní filmografie

2008 Hloubka duše

Hudební videoklipy

1999 Will Smith Music Video Collection, The (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(50)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace