Plakáty
Novomanželé David a Gail jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde olegendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (oficiální text distributora)
golfista
Jeden z mála amerických filmů, které byly v té době v kinech. Byl nezapomenutelný krásnou Bissetovou, skvěrým Shawem a překvapivou lekačkou u vraku, na kterou jsem ani po těch letech nezapoměl :-)(27.2.2003)
Houdini
Oscar 1 nominace: Zvuk(28.3.2004)
Radyo
Hlubinu bych označil za klasické béčko 70. let (ovšem s áčkovým obsazením). Nejvíce mě na ní zaujala Jacqueline Bissetová v plavkách. Nejvíce mě na ní nezaujal Nick Nolte v plavkách.(31.7.2002)
gouryella
Nezazivny film potesi snad jen prijemnymi zabery z podmorskeho sveta.(5.8.2002)
AngelAngie
Kvůli lásce k moři a potápění.(22.10.2008)
║Rozpočet $9miliónov║Tržby USA $47,346,365║Tržby Celosvetovo $-║ Na to že tento film sa opieral o knihu od autora Čeľustí Petera Benchleyho sa to celkom podarilo, zo začiatku to vypadalo že asi pôjde o nejakú variáciu práve na megahit Čeľuste ale nakoniec sa z toho vykľula príjemná dobrodružná dráma o hľadaní pokladu, podaná skôr vo vážnejšom prevedení. Aj keď nie je vo formáte zrovna veľkolepom ale skôr v tom komornejšom, je vo svojom šikovnom prevedení dosť pútavá(hlavne potešia dobre zostrihané zábery z podmorského dna, pri nich občas aj zmrazí, hlavne keď útočí medúza) a rovnako tak spravili svoje aj herci ako Nick Nolte, Robert Shaw, slizák Eli Wallach a sympatická "v mokrom trošku občas pobehujúca" Jacqueline Bisset. /75%/(16.2.2009)
J*A*S*M
Průměrný, nepříliš zábavný dobrodružný thriller.(29.1.2010)
mandes
Rozpočet $9miliónov Tržby USA $47,346,365(17.8.2009)
tron
„Oceán vás vždy dostane.“ V čase uvedenia do kín zrejme ambiciózna vec. Atraktívna výprava, slávne herecké obsadenie, uznávaný režisér (BULLITOV PRÍPAD), určite nie práve najmenší rozpočet. Bohužiaľ, nezaujalo ma to. O filme som toho veľa nevedel a kvôli naštudovaniu zlých zdrojov som si myslel, že to bude horor (snímka vznikla podľa knihy Petra Benchleyho autora „Čeľustí“, podieľal sa na scenári a scéna v potopenom vraku s murénami je hororová, ale to je asi tak všetko), takže dvojhodinové šarvátky dvoch skupín, naťahujúcich sa o „niečo tam dole“, ma nudili. Najviac som sa tešil na to, čo predvedie môj obľúbený Robert Shaw (PODRAZ, ČEĽUSTE) a po polhodine som sa zmätene pýtal, kde trčí. Netušil som, že sa naňho už niekoľko minút pozerám – skvelý Shaw si totiž oholil svoju známu bradu... a zo skvelej mužnej charizmy zostalo desivé torzo.(28.5.2011)
movie
Hlubinu bych teď určitě označil za skoro klasický snímek.Každý s tím nemusí souhlasit, ale asi to už tak opravdu bude(4.6.2002)
genetique
V sedemdesiatych rokoch, a hlavne po filme 'Jaws' sa s filmami, ktoré si mrazivo zobrazujú temné zákutia a nástrahy oceánu, akoby roztrhlo vrece. A aj keď tento film využíva hrôzy oceánu len okrajovo, bolo sa na čo pozerať a nemalý podiel na tom mala aj Jacqueline Bisset. Príbeh má okrem podmorskej hladiny zaujímavú zápletku aj mimo nej, dokonca dvojitú, na ich rozlúsknutie by však stačilo o pár minút menej. O originalitu niet núdze, niektoré scény z podmorského dobrodružstva sú atraktívne dodnes a film ako celkom napokon tiež. 75%.(28.4.2009)
LiVentura
ucházející snímek....(6.2.2007)
WANDRWALL
Moc si z filmu nepamatuji, moc mě nezaujal. Kdyby byl chytlavější, tak by mě zaujal, tak bych si z něho i víc pamatoval.(15.11.2010)
Webb
Lehce nadprůměrný snímek o potápění se k pokladu, který působí béčkově. Herci nic moc, rvačka těch dvou 100 minut po začátku byla k smíchu :-D 55%(18.3.2010)
Orlau32
Film, který vám zůstane dlouho v paměti. Tehdy ještě téměř nebyly horrory, ale tento se mezi ně trošičku zařadil.(12.6.2009)
Karamanlis
Benchleyho román The Deep sa mi do rúk síce nikdy nedostal, no počas sledovania jeho filmovej adaptácie som občas mal pocit, ako keby som ho práve čítal... V niektorých sekvenciách sa mi totiž zdalo, že dialógy, hypotézy a úvahy hlavných postáv boli z knižných stránok prenesené na strieborné plátno doslovne, čo v prípade sfilmovaných literárnych diel nebýva vždy šťastné riešenie. Nebolo to však nejako vyslovene otravné a celkovo sa dá povedať, že Hlbina je pútavý dobrodružný thriller, ktorý napriek pár hluchým miestam určite má divákovi čo ponúknuť...(24.8.2010)
danecek24
35. Zlatý Glóbus za rok 1977 - nominace (1) - Nejlepší filmová píseň - "Deep Down Inside" - Hudba a text John Barry, Donna Summer(31.12.2008)
Terva
Scénář : Peter Benchley a Tracy Keenan Wynn. Kamera : Christopher Challis. Hudba : John Barry(25.3.2012)
Apophis
Přiznám se, že mě překvapuje poměrně nízké hodnocení ostatních uživatelů. Nechápu, proč ji někdo nazývá Béčkovým filmem! Tento film určitě zaujme stylem vyprávění, kde jste neustále překvapováni (hezky, či nehezky), strašeni, atd. Scénář je poněkud jednoduchý, což ale filmu na kvalitě neubírá. Jedná se tu ovšem o podobný případ jako u filmu Closer (Na Dotek), předestírám, že obsahově spolu nesouvisí, který by také sám o sobě nedosálh na 5*, neboť po jeho shlédnutí vás děj už tolik nenapíná (což je problém mnoha thrillerově laděných filmů), ale herecké výkony ho na 5* výšku vysadily. Jacqueline Bisset a Nick Nolte hráli velice dobře, ale přesto nad nimi vysoko čněl výkon Roberta Shawa, který byl ve své roli nepřekonatelný (no, ono ve které roli také nebyl)! Nevím, co dál dodat - zkuste a uvidíte!! ............A neprohloupíte!(12.4.2005)
charge
Mokrý tričko bylo sice dobrý, ale je mi záhadou, jak pod vodou mohli přes ty dýchací náhubky mezi sebou verbálně komunikovat.(26.7.2009)