Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (113)

genetique 

všechny recenze uživatele

V sedemdesiatych rokoch, a hlavne po filme 'Jaws' sa s filmami, ktoré si mrazivo zobrazujú temné zákutia a nástrahy oceánu, akoby roztrhlo vrece. A aj keď tento film využíva hrôzy oceánu len okrajovo, bolo sa na čo pozerať a nemalý podiel na tom mala aj Jacqueline Bisset. Príbeh má okrem podmorskej hladiny zaujímavú zápletku aj mimo nej, dokonca dvojitú, na ich rozlúsknutie by však stačilo o pár minút menej. O originalitu niet núdze, niektoré scény z podmorského dobrodružstva sú atraktívne dodnes a film ako celkom napokon tiež. 75%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně nudná podmořská historka, která být porno exhibicí Jacqueline Bisset, neřeknu ani slovo. Ale ona se sice párkrát odhalí, a ne vždy je to k dobru věci, i když kozy má velký, ale jinak jde o prostoduchou story, jak americký pár našel poklad a zlý haitský mafián po nich šel. Jde po nich docela nedůrazně, a jen sem tam použije voodoo hračičky, aby se neřeklo, ale celé to nemá atmosféru, koule, Noltemu ani Bisset nevěřím ani dobrý den, jediný, kdo něco hraje, je Robert Shaw. Eli Wallach je zde úplně zbytečně, jen aby si nalil pár panáků, a Gossett se jen tváří tajupně. Postavy se chovají jak dementní děti na pískovišti, proto zbytečně natajovaný děj netáhne. Možná by pomohlo zkrácení na 80 minut. Z dobrodružných filmů 70. let rozhodně podprůměr. Btw, odkdy se dá konverzovat pod hladinou? ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásné podvodní záběry (včetně záběrů Jacqueline Bisset pochopitelně), povedená dvojka Nolte a Shaw, ošuntělý vychytralec Eli Wallach, tajemství vraků potopených lodí, poklad, morfium, mafiáni, podmanivá hudba Johna Barryho... Hlubina je dobrodružný snímek jak se patří. Možná trochu dlouhý a s trochu odbytým finálním podvodním soubojem, ale co. Závěrečná smrt jednoho z padouchů totiž všechny rozpaky z předchozích asi deseti minut hravě vymazala. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mořské dobrodružství na Bermudách, s formáty Noltem a Shawem a miss průhledné tričko Bisset, padouchem Gossettem a někdejším Calverou Wallachem. Až na woodoo a žraloky zapletené do hadic (asi ne) výborná napínavá záležitost. Bissetku bych ale svlíkl! Viděno v dabingu Bontonu (Soukup, Rímský, Meduna, Čárová, Haničinec). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Hlbočina" som si zohnal najmä kvôli tomu, že je to film natočený podľa románu amerického spisovateľa Petera Benchleyho. Už som videl dve filmové adaptácie kníh tohto autora. Dokonalé Spielbergove "Čeľuste" a celkom podarenú "Beštiu" (tú som dokonca aj prečítal). Preto som bol hodne zvedavý aj na "Hlbočinu". Je to postarší dobrodružný thriller, ktorý je miestami celkom zajímavý a miestami nudne rozťahaný. Bolo to fajn, ale druhý krát by som si ho už veru nepozrel. *** ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • V roce 1980 byla Hlubina rozšířena o 53 minut nových záběrů, aby mohla být odvysílána jako dvoudílný televizní film. (Cherish)
  • Mechanická muréna ze scény prohledávání vraku měla přezdívku Percy, mechanický žralok ve filmu Čelisti (1975), který je také podle Benchleyho titulu, zase Bruce. (dokec)

Reklama

Reklama