Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2074 a společnost Pinwheel Robotics právě vytvořila nový druh Cyborga - ženy, který se svými schopnostmi téměř vyrovná lidem a krásou je jistě překoná. Nikdo netuší, že ve skutečnosti Cyborg jménem Cash vznikl jen proto, aby posloužil jako smrtící a zkázonosná zbraň. Situace se ale mění ve chvíli, kdy se Cash zamiluje do učitele bojových umění, který pro Pinwheel pracuje. Oba společně uprchnou a ve spolupráci s dalším Cyborgem – odpadlíkem musí zvládnout obtížný úkol - zničit továrnu na Cyborgy dřív, než bude lidská rasa jednou provždy zotročena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Shit 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na tu zdejší sérii odpadů, to působí jako fakt otřesná sračka, ale nakonec to bylo docela ucházející béčko, kde středem mýho zajmu byla samozřejmě Angelina Jolie, pro kterou to byl jeden z vůbec prvních filmů a musim oznámit, že nikdo nemusí mít strach, 17ti letá Angelina tu kozy ukáže, což bylo víc než potěšující, ovšem znatelně horší než její fyzická vyspělost byla její akční vyspělost, kdy toho předvede opravdu hodně málo a ještě to nepůsobí zrovna moc dobře, ani akčně, nicméně to nakonec vynahradí skvělej metrosexuální záporák v podobě Billy Dragoa a na konci rozjetej Jack Palance. 2,5* ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pinwheel Robotics, jedna z nadnárodních korporací pro výrobu kyborgů, právě vyvinula nový typ kyborga, kterého chtějí využít pro zničení svého největšího konkurenta. Cash (Angelina Jolie), jak se kyborg jmenuje, ale uprchne za pomoci učitele bojového umění Colta Rickes (Elias Koteas) - a byť po nich jde celá soukromá armáda Pinwheel Robotics, jim se daří docela dobře skrývat. Nakonec mezi nimi vznikne vztah, který by nikdo mezi kyborgem a člověkem neočekával... Hnedka zpočátku první postesknutí - proč se tento film tváří jako pokračování Kyborga s Jean Claudem Van Dammem - když s původním tématem nemá lautr vůbec nic společného (snad jen to, že Kyborg je žena). Druhé postesknutí je, že jsem se u filmu dost nudil, a vlastně kromě mladého Eliase Kotease, a ještě mladší Angeliny Jolie (jedna z jejích prvních rolí) nemá film čímkoliv diváka zaujmout. A třetí postesknutí, že vůbec nevím proč tento film vznikl, a už vůbec ne proč jsem se na něj koukal - z fleku bych dokázal vymyslet dva nebo tři zajímavější náměty k tomuto tématu... ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Za pár sekúnd pohľadu na Angeline kozy za mlada jedna hviezda. Všetko ostatné nestojí za reč. Niežeby niektorá časť zo série Cyborg niekedy stálo za niečo, alebo nebodaj obsahovala niečo ako slušný príbeh či vôbec nejaký scenár, ale aj jednotka s Van Dammom mala aspoň toho Van Damma a popravde sa dalo naňho pozerať ďaleko viac, ako na Angelinu a to je už čo povedať. Zhliadol som si to po dlhých 28mich rokoch, len tak pre srandu, že ako to zostárlo a ono to bolo staré a sračkové už v dobe vydania a nieto ešte dnes. Dnes aj tá najzaprdenejšia časť akéhokoľvek CW seriálu je technicky aj príbehovo aj kastingom lepšia. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Cyborg 2 je sice možná nudnější než první díl, ale mám na něj nostalgické vzpomínky z dětství. A přes tu nudu má zároveň docela dobrou atmosféru a krásný konec. Potěšil mě k nepoznání vypadající Koteas, kterého znám z novějších filmů jako o dost staršího, "krasavec" Billy Drago a no a samozřejmě ta Jolie, aby se neřeklo. I když můj typ baby to nikdy nebyl a tady navíc vypadá mnohem starší než na 18. A celkově si myslím, že dvojka je mnohem lepší než příšerný první díl (navíc na něj díkybohu nijak nenavazuje). ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se objeví několik krátkých záběrů ze snímku Cyborg (1989) ve snových sekvencích a tím končí veškerá dějová návaznost mezi těmito díly. Angelina Jolie (Casella “Cash” Reese) tady debutovala v hlavní roli, ale nejvíce zaujme Billy Drago jako Danny Bench, psychopatický zabiják posedlý svým vzhledem, který je pověřen úkolem najít ženského kyborga Cash. Sven-Ole Thorsen v titulcích jako Sven Thorsen má pouze menší roli muže z ochranky (Doorman) s doutníkem a brokovnicí v klubu, ale v akci bohužel nedostane mnoho prostoru. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Úloha Chen bola v pôvodnom scenári písaná pre muža. Po tom, čo sa Karen Sheperd zúčastnila konkurzu a vyhrala, bola postava prepísaná. (beso74)
  • V roce 2001 Angelina Jolie o filmu do The New York Times řekla, že "když jej viděla, udělalo se jí špatně". (Terva)
  • Film mal byť pôvodne natočený už v roku 1991 režisérom Markom DiSallem a produkovaný štúdiom Cannon Films. (beso74)

Reklama

Reklama