Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Poslední šestidílná série adaptace příběhů Sherlocka Holmese z pera sira Arthura Conana Doyla vznikla v roce 1994 a byla poznamenaná zhoršujícím se zdravotním stavem představitele hlavní role Jeremyho Bretta, trpícího bipolární poruchou, která herce nesmírně vyčerpávala. S přičtením následků revmatické horečky, slabého srdce a silného kouření byl nucen na place nosívat kyslíkovou masku a jednou během natáčení dokonce zkolaboval. V některých případech si jeho zdravotní komplikace vyžádaly i upozadění jeho role na úkor ostatních postav, ale sérii se mu i přesto podařilo statečně dotočit. Zemřel pak rok poté v září 1995 na selhání srdce ve věku 61 let. V roli slavného detektiva vyřešil celkem 41 případů a do dnešních dnů je považován za jednoho z nejlepších představitelů Sherlocka Holmese. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele subic k tomuto seriálu (5)

Zlatý skřipec (1994) (E03) 

Díl, kde se opět ukáže starší bratr Mycroft Holmes (65letý Charles Gray), za to tu tentokrát zcela chybí doktor Watson. Ruský revolucionář, reformista, nihilista a v podstatě terorista se ukrývá před bývalými spojenci v Londýně, kde se vydává za profesora. Jeho spojenci z bratrstva byli zabiti nebo odvedeni na Sibiř vč. jeho manželky. Navíc zadržuje dopisy, které by mohli osvobodit jednoho uvězněného, bratra jeho manželky. Propuštěná manželka ty dopisy najde, když ji překvapí mladí asistent, ale svědka je potřeba se zbavit. Celé rozluštění záhady je tentokrát takové slabší. ()

Rudý kruh (1994) (E04) 

Rudý kruh je bratrstvo bojující za spravedlnost světa? Alespoň takový mají marketing. Ale jejich šéf Černý Gorgiano je nejenom divný patron, ale taky normální chladnokrevný zabiják. 7/10 ()

Mazarinův drahokam (1994) (E05) 

Zajímavý velmi zajímavý díl o ukradeném diamantu. Sherlock Holmes hned na začátku na několik týdnů odjíždí řešit nějaký případ do Skotské vysočiny. A co se mezi tím nestane? Je ukraden velký diamant, ale naštěstí se tu po nějaké době opět ukáže starší bratr Mycroft Holmes (65letý Charles Gray), který tomu přijde na kloub. 7/10 ()

Lepenková krabice (1994) (E06) 

Vánoční díl. V oné lepenkové krabici přijdou jako dárek 2 uříznuté uši, jeho a její. Velmi charismatický Ciarán Hinds jako námořník Jim Browner se do ní zamiloval, tak zabil jeho i ji. Zároveň je to ale bohužel poslední úplně poslední díl série a taky všech filmů, kde hrál Holmese jedinečný Jeremy Brett. 7/10 ()

Reklama

Reklama